شبکه 6G در سال 2030 به‌صورت تجاری راه‌اندازی خواهد شد

چین در زمینه تحقیق و توسعه جدیدترین نسل از شبکه ارتباطی موسوم به 5G در جهان پیشتاز است. با این‌حال این کشور آسیایی صرفا به فناوری 5G اکتفا نکرده و وانگ جیان‌ژو؛ رئیس سابق شرکت China Mobile و مشاور ارشد انجمن جهانی ارتباطات تلفن‌همراه در جریان برگزاری کنفرانس Technology Billboard 2021 به اظهارات جالبی در این زمینه اشاره کرد. وی گفت: “هنگامی که ما در حال ساخت شبکه 5G هستیم؛ توسعه فناوری 6G نیز آغاز شده است. شبکه 6G تا سال 2030 به‌صورت تجاری قابل دسترس خواهد بود. اکنون بایستی روند تعریف، تحقیق و توسعه در زمینه فناوری 6G را با سرعت بیش‌تری دنبال نماییم.”

همچنین وی خاطرنشان کرد که فناوری 5G پیشرفت‌های بی‌سابقه‌ای را در حوزه قابلیت‌های ارتباطی سیار ایجاد کرده است. با این‌حال برای روند توسعه فناوری هیچ نقطه پایانی وجود ندارد. تکنولوژی 5G پس از تجاری‌سازی کماکان نیازمند اصلاحات و بهینه‌سازی‌های بیش‌تر خواهد بود. این پیشرفت‌ها بایستی در 2 سطح مختلف 5.5G و 6G پیگیری شوند.

شایان به ذکر است که وانگ جیان‌ژو تاکید کرده که طراحی معماری شبکه 6G بایستی تاثیرات سخت‌افزار و الگوریتم‌ها بر میزان مصرف انرژی را به‌طور کامل مدنظر قرار داده و ضمن درک کنترل هوشمند توان، میزان مصرف انرژی در کلیه عملیات‌های سیستمی را کاهش دهد.

گروه تبلیغاتی IMT-2030 (6G) در ماه ژوئن امسال اقدام به انتشار مقاله‌ای تحت‌عنوان “چشم‌انداز کلی 6G و فناوری کلیدی بالقوه” کرد. این مقاله خاطرنشان می‌کند که با توجه به سرعت بالا، اتصالات بزرگ، تاخیر کم و قابلیت اطمینان‌پذیری بالا در شبکه 5G، فناوری 6G نیز رویه‌های جدیدی مانند غوطه‌وری، هوشمندی و جهانی شدن را به ارمغان خواهد آورد.

6G در واقع ششمین نسل از استاندارد ارتباط سیار به‌شمار رفته و به‌عنوان فناوری ارتباطات موبایلی نسل ششم نیز شناخته می‌شود. شبکه 6G از جنبه نرخ پیک سرعت، تاخیر، تراکم ترافیک، بهره‌وری طیفی و قابلیت‌های موقعیت‌یابی در سطحی فراتر از شبکه 5G قرار می‌گیرد.

هندوستان تا 2 سال دیگر شبکه 6G را راه‌اندازی خواهد کرد؛ در حالی‌که شبکه 5G هنوز در این کشور تجاری‌سازی نشده است

پس از تجاری‌سازی شبکه 4G در جهان طی سال 2009، هند نخستین شبکه 4G تجاری خود را در سال 2012 راه‌اندازی کرد. اکنون از زمان تجاری‌سازی شبکه 5G تقریبا 3 سال گذشته است؛ اما هندوستان هنوز شبکه 5G خود را به‌صورت تجاری راه‌اندازی نکرده است. با این وجود گزارشات اخیر نشان می‌دهند که مقامات هندی برای راه‌اندازی شبکه 6G در اواخر سال 2023 یا 2024 برنامه بلندپروازانه‌ای را ارائه نموده‌اند. کارشناسان حوزه صنعت عموما پیش‌بینی می‌کنند که فناوری ارتباطات سیار نسل بعدی موسوم به 6G طی مدت 8 الی 10 سال آینده شکل خواهد گرفت.

اکنون بایستی منتظر بمانیم و ببینیم که هندوستان چگونه قصد دارد این شبکه را 6 تا 8 سال زودتر از موعد مقرر راه‌اندازی نماید. بر اساس اعلام مقامات هندی، فرآیند تحقیق و توسعه فناوری 6G در این کشور آغاز شده است. تجهیزات شبکه، نرم‌افزار نوشته شده توسط شرکت‌های محلی را اجرا نموده و از تجهیزات مخابراتی تولید شده توسط کمپانی‌های محلی استفاده خواهند کرد. بدین‌ترتیب فناوری 6G هندوستان در سراسر جهان نفوذ خواهد کرد. تصور اینکه شبکه 6G تا چه اندازه سریع است؛ کار دشواری خواهد بود؛ مگر آن‌که این تکنولوژی صرفا توسط هندی‌ها تعریف شده باشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH