فاکتورهای مهم در انتخاب یک لپ تاپ

انتخاب یک لپ‌تاپ کار چندان دشواری نیست، اما برای این امر لازم است در مورد کارهایی که قصد دارید با آن انجام دهید خوب فکر کنید. در ادامه مرحله به مرحله به ذکر پاره‌ای نکات در مورد خرید لپ‌تاپ خواهیم پرداخت و شما هم می‌توانید با دنبال نمودن این نکات بهترین خرید را داشته باشید.

هدف شما از خرید لپ‌تاپ چیست؟
یکی از نکات مهم در حین خرید این است که نخست هدف خود را از خرید معین نمایید. اگر در نظر دارید که لپ‌تاپ‌تان را در تمام سفرهای خود به همراه داشته باشید، پس خرید یک نمونه عظیم‌الجثه و بزرگ به هیچ وجه کار عقلانی نخواهد بود. عکس این قضیه هم صادق است، یعنی اگر قصد دارید که دسکتاپ خانگی خود را با یک لپ‌تاپ جایگزین کنید، نت‌بوک‌های زیبا و شیک موجود در بازار به هیچ وجه مناسب شما نخواهند بود. اگر قرار است که لپ‌تاپ مورد نظر را بیشتر از خانه در محیط‌های بیرون مورد استفاده قرار دهید، بهترین انتخاب برای شما یک لپ‌تاپ فوق‌ سبک است، هرچند باید توجه داشته باشید که قیمت آن‌ها بیش از اندازه بالاست. برای کسانی که بیشتر برای اجرای بازی یا تماشای فیلم به فکر خرید یک لپ‌تاپ افتاده‌اند هم یک محصول 17 اینچی بهترین انتخاب خواهند بود، اما حتما اطمینان حاصل کنید که کارت گرافیک آن از نوع GeForce یا AMD Radeon HD باشد.

Mac یا PC
اگر قیمت و شناخته ‌شده بودن یک برند برایتان اهمیت زیادی دارد، توصیه ما به شما خرید لپ‌تاپ‌های مبتنی بر ویندوز 7 است. ویندوز 7 علاوه بر سرعت بالا و استفاده آسان، کاملا قابل اطمینان می‌باشد (البته از پاییز به بعد ویندوز ۸ توصیه ما خواهد بود). علاوه بر مزایای یاد شده امکان استفاده از هر نوع نرم‌افزاری نیز به همراه آن وجود دارد. از نظر زیبایی و ظاهر Apple OS با نسخه جدید آن به نام OSX صدرنشین جدول است. این سیستم عامل کاملا روان بوده و استفاده از آن هم بسیار ساده می‌باشد، هرچند برای عادت کردن به سیستم فوق احتمالا به کمی زمان نیاز دارید. نکته دیگر در رابطه با OSX آن است که تنها به همراه لپ‌تاپ Apple یا همان Mac قابل استفاده می‌باشد. این لپ‌تاپ‌ها ظاهر زیبا و بسیار ظریفی دارند، اما متأسفانه در مقایسه با لپ‌تاپ‌های مبتنی بر ویندوز 7 اندکی گران هستند. انتخاب دیگر Google Chrome است که در لپ‌تاپ‌های Chromebook وجود دارد. این سیستم ‌عامل مبتنی بر مرورگر، در ابر اجرا می‌شود به همین دلیل برای بهره‌مندی از آن باید به اینترنت متصل شوید. Chromebookهایی که تا به حال به بازار عرضه شده‌اند قیمت بسیار پایینی دارند، اما متأسفانه عملکرد چندان مناسبی در اجرای وظایف مهم از خود نشان نداده‌اند.

همیشه بزرگ‌تر‌ها بهترین نیستند
با پیشرفت روز افزون فناوری، حجم حافظه مورد نیاز برای ذخیره‌سازی فایل‌های موسیقی، انواع برنامه و فیلم‌های HD هم به همین نسبت افزایش می‌یابد. معمولا لپ‌تاپ‌های معمولی به همراه هارددرایوهای 320 یا 500 گیگابایتی عرضه می‌شوند که این رقم ممکن است که در نگاه اول اندکی کوچک به نظر برسد، اما آیا یک کاربر به حجمی بیشتر از این نیاز دارد؟ هارد درایوهای اکسترنال قیمت پایینی دارند و به لطف آن‌ها می‌توانید حجم عظیمی از عکس‌ها و اسناد خود را در خارج از هارد درایو لپ‌تاپ ذخیره کنید. این بدان معناست که می‌توانید فایل‌های خود را در یک هارد درایو کوچک‌تر و با هزینه کمتر به همراه داشته باشید.

عبارات فنی

پردازشگر
پردازشگر همان تراشه‌ای است که تمامی تصمیمات PC شما را اجرا می‌کند، در واقع هر کاری که PC شما انجام می‌دهد توسط پردازشگر کنترل شده و به دنبال آن هرچه سرعت این تراشه پایین‌تر باشد سرعت PC هم پایین‌تر خواهند بود.

رم
رم یا همان حافظه دسترسی موقت (Random Access Memory)؛ حافظه کوتاه مدتی است که یک لپ‌تاپ برای دسترسی سریع به اطلاعات و برنامه‌های مختلف از آن استفاده می‌کند. هرچه رم سیستم شما بالاتر باشد سرعت لپ‌تاپ نیز بیشتر خواهد شد.

HDD
دیسک سخت یک قطعه فیزیکی در داخل لپ‌تاپ است که وظیفه ذخیره‌سازی اطلاعات دراز مدت مانند اسناد و فایل‌های رسانه‌ای را بر عهده دارد.

وضوح تصویر
وضوح یا همان میزان شارپ بودن تصویر یک نمایشگر، با استفاده از رزولوشن آن مشخص می‌شود و نوعی واحد اندازه‌گیری برای بیان کردن تعداد پیکسل‌هایی است که به صورت عمودی و افقی نمایش داده می‌شوند.

درایو نوری
همان درایو CD و یا DVD لپ‌تاپ شماست که برای دسترسی به اطلاعات از طریق یک لیزر و لنز که در مجموع Optics خوانده می‌شوند مورد استفاده قرار می‌گیرد. مدل‌های جدید‌تر این درایو‌ها دارای بلو-ری هم می‌باشند.

آداپتور گرافیکی
بخشی از یک PC که تمام امور گرافیکی سیستم شما را مدیریت می‌کند و آن‌ها را به مانیتور سیستم شما خروجی می‌دهد. گاهی اوقات این کارت گرافیک به صورت مجزا در سیستم وجود دارد و در برخی موارد هم روی پردازشگر آن نصب شده است.

Super-TFT
نوعی پوشش براق است که به نمایشگر لپ‌تاپ شما افزوده می‌شود و بر کیفیت رنگ تصاویر می‌افزاید. این پوشش به ویژه برای تماشای فیلم فوق‌العاده است، اما ایراد مهمش این است که نور روی سطح آن بازتاب پیدا می‌کند.

Sandy Bridge
این عبارت در واقع نام رمز نسل جدید تراشه‌های کامپیوتری تولید شده توسط اینتل است که در سه کلاس مختلف i3، i5 و i7 عرضه می‌شوند. البته نوع جدید آیوی بریج نیز به تازگی به بازار آمده است.

HDMI
نوعی اتصال دیجیتالی است که لپ‌تاپ شما را به یک تلویزیون HD و یا مانیتور اکسترنال متصل می‌کند و به شما امکان می‌دهد که تصاویر HD مورد نظرتان را از طریق یک مانیتور دیگر مشاهده کنید.

پول خود را هدر ندهید
این روزها کاربران مبالغ هنگفتی را صرف خرید لپ‌تاپ‌های سبک با عمر باتری بالا می‌کنند، اما خرید این لپ‌تاپ‌ها تنها در صورتی به شما توصیه می‌شود که پرتابل بودن آن اهمیت بالایی برایتان داشته باشد. باتری برخی محصولات تا 8 ساعت و حتی بیشتر دوام می‌آورند و این نیز تنها به لطف بهره‌گیری آن‌ها از نمونه‌های 6 یا 9 سلولی است که قیمت بالایی هم دارند. اگر به دنبال لپ‌تاپی سبک برای همراهی در سفرهای روزانه خود هستید بهتر است نوعی را انتخاب کنید که کمتر از 2 کیلوگرم وزن داشته باشد. اما ایراد این لپ‌تاپ‌ها آن است که معمولا قطعات کم‌توانی دارند، به همین دلیل نمی‌توان انتظار چندانی نسبت به عملکرد آن‌ها داشت. نکته دیگر این است که معمولا قیمت این محصولات فراتر از دو میلیون تومان تمام می‌شود. با توجه به این نکات توصیه ما به شما این است که اگر قصد خارج کردن لپ‌تاپ خود را از منزل ندارید پولتان را بیهوده صرف خرید مدل‌های فوق‌ پرتابل نکنید.

پول خود را صرف خرید مدل‌های بسیار قدرتمند نکنید
اگر هدف شما از خرید یک لپ‌تاپ جدید صرفا به همان وب‌گردی، کار با اسناد و گه‌گاه تماشای فیلم خلاصه می‌شود، یک مدل 800 هزار تومانی برای شما مناسب خواهد بود. هرچند امکانات محصولاتی که در این رنج قیمت هستند متفاوت است اما پردازشگر آن باید دست کم از نوع Intel Core i3 و یا AMD Phenom II سه هسته‌ای باشد و رم آن نیز حداقل به 4 گیگابایت برسد. اگر بالا بودن سرعت لپ‌تاپ اهمیت زیادی برای شما دارد دو گزینه پیش روی شماست؛ مدل‌های مبتنی بر پردازشگر Intel Core i5 و i7 که در واقع جدیدترین نسخه پردازشگرهای اینتل بوده و با استفاده از فناوری سندی بریج و آیوی بریج ساخته شده‌اند. برای تماشای فیلم‌های HD لازم است که کارت گرافیک لپ‌تاپ شما حداقل از نوع on Board باشد. چنانچه هدف شما از خرید اجرای بازی‌های جدید امروزی است، توصیه می‌کنیم مدلی را انتخاب نمایید که دارای کارت گرافیک اختصاصی باشد.

لپ‌تاپی برای رسانه‌های آینده
علاوه بر سخت‌افزار، امکانات بسیار دیگری نیز در انتخاب شما اهمیت دارد که یکی از آن‌ها استاندارد USB 3.0 است. تمامی لپ‌تاپ‌های موجود در بازار دارای پورت USB هستند که برای اتصال کارت‌های حافظه و ماوس مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما سرعت انتقال داده استاندارد USB 3.0 به مراتب بالاتر از USB 2.0 است و می‌توان گفت که حدودا ده برابر بیشتر از استاندارد قدیمی است. درایوهای Soild-State از جمله آپگریدهای مهم هستند که در قیاس با هارد درایوهای معمولی سرعت بالاتری دارند و باتری کمتری مصرف می‌کنند. اگر توان خرید لپ‌تاپ‌های بهره‌مند از حافظه‌های SSD را دارید، توصیه می‌کنیم که حتما یکی از انواع این مدل‌ها را خریداری کنید.

12 در مورد “فاکتورهای مهم در انتخاب یک لپ تاپ”

  1. خیللی خوووب بود ممنون
    ولی ای کاش در باره ی اصطلاحاتی که بیشتر در خرید و فروش استفاده میشود را بیشتر توضیح میدادبد.

  2. ممنون از اطلاع رسانیتون. اما این روزها همه فقط به فکر لپ تاپ گرونتر هستند بدون در نظر گرفتن کانفیگش. فقطم سونی رو دوست دارن بعضیام که اصلاً نمیدونن مک چیه میگن فقط مک

  3. در نهایت انتخاب یک لپ تاپ برمی‌گرده به نوع کاربری هر شخصی، هر کسی که قصد خرید لپ تاپ داره باید اولویت رو قرار بده به کارهایی که بیشتر انجام می‌ده بعد با توجه به اون کارها لپ تاپ مورد نظرش رو از لحاظ سخت افزار مورد نیاز برای اون کارها بخره. فاکتور دیگه وزن لپ تاپ هست، اگه کسی دائم نیاز به این داره که لپ تاپ رو با خودش حمل کنه وزن فاکتور مهمی هستش.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید