نام اپل بار دیگر بر سر زبانها افتاده و این برند به بزرگترین فروشنده اسمارتفون در جهان طی 3 ماهه چهارم سال 2021 تبدیل شده است. پیشتر و در 3 ماهه دوم سال 2021 این شرکت رتبه دوم را بهدست آورده بود؛ اما اکنون غول کوپرتینویی با پیشی گرفتن از سامسونگ بار دیگر جایگاه نخست را تصاحب نموده است. البته این موفقیت تماما مدیون استقبال چشمگیر از سری آیفون 13 است.
در واقع تحلیلگران موسسه Canalys، میزان نقل و انتقالات آیفون در بازار چین را بیسابقه قلمداد میکنند. عملکرد زنجیره تامین اپل رو به بهبود است؛ اما سطح تولید آیفون توسط این شرکت کماکان پاسخگوی نیاز بازار نیست. بنابراین اپل ناچارا برای برخی بازارها نسبت به برخی دیگر اولویت قائل شده است.
با اینحال اپل تنها شرکتی نیست که در زمینه عرضه دچار مشکل شده است. موسسه Canalys هشدار میدهد که افزایش ظرفیت تولید تراشه توسط کارخانجات بزرگ تولید نیمههادی سالها زمان خواهد برد. به همین دلیل کمپانیهای تولیدکننده اسمارتفون به شکل فزآیندهای بهدنبال یافتن تأمینکنندگان جدید و متعادلسازی مجدد خطوط تولید خود جهت تمرکز بر ساخت مدلهای پرفروش هستند.
سامسونگ که در دورههای 3 ماهه اول، دوم و سوم سال گذشته جایگاه نخست را در اختیار داشت؛ در 3 ماهه چهارم به رتبه دوم سقوط کرد. اما فاصله میان این شرکت و اپل در 3 ماهه چهارم سال 2021 در مقایسه با دوره مشابه سال قبل کاهش یافته است. چنین چرخهای برای اپل کاملا طبیعی است؛ زیرا بهدنبال عرضه آیفونهای جدید در ماه سپتامبر یا نوامبر میزان فروش اسمارتفونهای اپل افزایش یافته و سپس اوضاع به روال عادی بازمیگردد.
نکته 1: بهدلیل گرد شدن ارقام، مجموع آنها احتمالا برابر با 100 درصد نخواهد بود/ نکته 2: آمار مربوط به فروش برندهای وانپلاس و اوپو طی 3 ماهه چهارم سال 2021 در یکدیگر ادغام شده است/ نکته 3: این ارقام در ماه ژانویه 2022 و بر اساس برآورد موسسه Canalys از میزان محمولههای فروش محاسبه شده است.
با اینحال در 3 ماهه چهارم سال 2020 شرکتهای اپل و سامسونگ بهترتیب سهم 23 و 17 درصدی از بازار را در اختیار داشتند. این ارقام در 3 ماهه چهارم سال 2021 بهترتیب برابر با 22 و 20 درصد بودند. برندهای شیائومی، اوپو و ویوو رتبههای سوم تا پنجم را در اختیار داشته و سهم آنها از بازار در 3 ماهه چهارم سال 2021 تقریبا مشابه همین دوره طی سال پیش از آن است.
مشکلات زنجیره تامین مانعی برای رشد بازار بوده است. بنابراین میزان نقل و انتقالات برای 3 ماهه پایانی سال گذشته در مقایسه با دوره مشابه سال 2020 تنها 1 درصد افزایش یافته است. تحلیلگران پیشبینی میکنند که روند تسهیل مشکل کمبود قطعات تنها در نیمه دوم سال جاری میلادی آغاز خواهد شد.