اپل ارزشمندترین برند جهان در سال 2022 محسوب می‌شود

اکنون در ابتدای سال 2022 شرکت اپل به ارزشمندترین برند جهان تبدیل شده است. بر اساس فهرست رتبه‌بندی جهانی موسسه Brand Finance، ارزش فعلی برند اپل به 355.1 میلیارد دلار رسیده است. شرکت آمازون با 5 میلیارد دلار ارزش کمتر در رتبه دوم قرار گرفته است. جایگیری اپل در صدر فهرست چندان مایه تعجب نیست؛ چرا که غول کوپرتینویی در سال گذشته نیز موفق به کسب این افتخار شده بود. به لطف موفقیت سری آی‌فون‌ 13، این برتری در سال 2022 بار دیگر تکرار شد.

با این‌حال بررسی میزان وفاداری به برندها نشان داد که نرخ وفاداری مشتریان به اپل و حتی وابستگی عاطفی آن‌ها به این برند افزایش یافته و در نتیجه ارزش این نماد تجاری نسبت به سال گذشته 35 درصد بیش‌تر شده است. اگرچه این موضوع احتمالا کمی سردرگم‌کننده به‌نظر می‌رسد؛ اما ارزش یک شرکت با ارزش برند آن کاملا یکسان نیست. اگرچه این 2 شاخص احتمالا با یکدیگر مرتبط هستند؛ اما ارزش برند اپل در واقع مبلغی است که یک شخص ثالث فرضا برای دریافت مجوز استفاده از هویت برند (نظیر نام و لوگوی این شرکت) برای فروش محصولات خود به اپل پرداخت می‌کند.

ارزش فعلی برآورد شده برای برند اپل، بالاترین رقمی است که یک شرکت در طول تاریخ فعالیت بازارهای بین‌المللی به آن دست یافته است. بیانیه زیر توسط موسسه Brand Finance منتشر شده است:

“ارزش برند اپل با رشد 35 درصدی به رقم 355.1 میلیارد دلار رسید و اکنون این شرکت کماکان صاحب ارزشمندترین برند در جهان است. این رقم نشان‌دهنده بالاترین ارزش برند ثبت شده در رتبه‌بندی Brand Finance Global 500 است.

اپل در سال 2021 دوران پرشکوهی را پشت سر گذاشت و موفقیت بزرگ این شرکت در اوایل سال 2022 نیز موید این واقعیت است. اپل نخستین شرکتی بود که ارزش آن در بازار به 3 تریلیون دلار رسید. موفقیت غول فناوری به لحاظ تاریخی با جایگاه برتر این برند گره خورده است. اما رشد اخیر اپل را می‌توان به شناخت این شرکت از نام تجاری خود و امکان به‌کارگیری موثر آن در طیف گسترده‌تری از خدمات نسبت داد.

 

آی‌فون کماکان حدود نیمی از فروش اپل را به خود اختصاص داده است. با این‌حال امسال اپل با معرفی نسل جدید تبلت‌های آی‌پد، بازنگری در آی‌مک و معرفی ردیاب AirTags به سایر محصولات خود توجه بیش‌تری نشان داد. در این میان، سرویس‌های مختلف شرکت از Apple Pay گرفته تا Apple TV نیز توانمندی‌های خود را افزایش داده و نقش آن‌ها در موفقیت برند آمریکایی اهمیت فزآینده‌ای پیدا کرده است. بعلاوه اپل از اهمیت هماهنگی با مشتریان برای حفط ارزش ویژه برند خود آگاه است. حریم خصوصی و محیط زیست موضوعات برجسته‌ای هستند و اپل اعتبار خود را در هر 2 جبهه تقویت نموده است. این امر با توجه به شفافیت بیش‌تر سیاست حفظ حریم خصوصی در اپ استور، تقویت اعتماد مشتریان به برند و اعلام اینکه تعداد بیش‌تری از شرکای تولیدکننده اپل به سمت استفاده از انرژی‌های 100 درصد تجدیدپذیر در حال حرکت هستند؛ کاملا مشهود است. اپل قصد دارد که تا سال 2030 میزان انتشار کربن را به صفر برساند.”

دیوید هیگ؛ مدیرعامل موسسه Brand Finance گفت: “اپل دارای سطح شگفت‌انگیزی از وفاداری به برند خود است. این موضوع تا حد زیادی مدیون شهرت اپل بابت کیفیت و نوآوری محصولاتش است. دهه‌ها تلاش سخت برای تکامل برند موجب شده تا اپل به یک پدیده فرهنگی تبدیل شود. این موضوع نه‌تنها امکان رقابت را در اختیار اپل قرار می‌دهد؛ بلکه زمینه رسد آن در تعداد زیادی از بازارها را فراهم می‌کند. با توجه به طرح شایعات فراوان مبنی بر نفوذ اپل در عرصه اتومبیل‌های برقی و واقعیت‌مجازی به‌نظر می‌رسد که اکنون این شرکت آماده یک جهش جدید است.”

تیک‌تاک رکورددار سریع‌ترین روند رشد ارزش برند در میان شرکت‌های مختلف است

موسسه Brand Finance در گزارش اخیر خود به موفقیت بزرگ پلتفرم رسانه‌ای اعتیادآور موسوم به تیک‌تاک اشاره کرده است. بر اساس برآوردها این شرکت سریع‌ترین نرخ رشد ارزش برند در جهان را به خود اختصاص داده است. این موضوع اگرچه تا حدودی تعجب‌آور به‌نظر می‌رسد؛ اما روند رشد پیوسته تیک‌تاک طی سال گذشته چنین سناریویی را تائید می‌کند. در ماه سپتامبر سال میلادی گذشته، تعداد کاربران فعال ماهیانه تیک‌تاک از مرز 1 میلیارد نفر فراتر رفت و اکنون نیز هیچ نشانه‌ای دال بر کاهش سرعت روند اضافه شدن کاربران این پلتفرم به چشم نمی‌خورد. موسسه Brand Finance در توضیح وضعیت تیک‌تاک اعلام می‌کند: “با 3 برابر شدن ارزش برند تیک‌تاک طی سال گذشته، اکنون این برند رکوردار سریع‌ترین نرخ رشد در جهان است. ارزش برند این اپلیکیشن سرگرمی با رشد خیره‌کننده‌ 215 درصدی مواجه شده و از 18.7 میلیارد دلار طی سال 2021 به 59 میلیارد دلار طی سال جاری رسیده است. این برند موفق به کسب رتبه 18 از بین 500 برند برتر جهان شده و در میان برندهای تازه‌وارد فهرست Brand Finance Global 500 2022 بالاترین رتبه را به خود اختصاص داده است.

با وجود محدودیت‌های ناشی از ویروس کرونا که طی سال 2021 سراسر جهان را تحت تاثیر قرار داد؛ روند استفاده از سرویس‌های سرگرمی دیجیتال، رسانه‌های اجتماعی و خدمات استریمینگ، رشدی مستمر را تجربه کرد. روند رشد تیک‌تاک نیز شاهدی بر نحوه تغییر الگوی استفاده از رسانه است. این برنامه با ارائه محتوای سرگرم‌کننده و قابل درک موفق به افزایش محبوبیت خود در سراسر جهان شد. با این‌حال پلتفرم مذکور به‌عنوان یک ایده خلاقانه نقش‌آفرینی کرد و به منظور ارتباط مردم با یکدیگر در زمان اجرای قرنطینه، روش مناسبی را ارائه داد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH