عصر روز گذشته، نشست خبری معرفی پلتفرم بومی جت سئو که به عنوان جایگزین سایت الکسا شناخته میشود، توسط شرکت وب 24 برگزار شد. در این رویداد آقای رضا شیرازی مدیرعامل وب 24 و سینا فایضی مدیر مارکتینگ جت سئو به معرفی این پلتفرم و ویژگیهای آن پرداختند.
آقای شیرازی در ابتدای این رویداد اشاره کردند که سایت الکسا سالهاست که به عنوان یک مرجع برای رتبهبندی سایتهای جهان از نظر تعداد بازدید به شمار میرود، این سایت در ایران نیز یک مرجع شناخته شده است و بسیاری از مدیران کسبوکارهای آنلاین، رشد و توسعه خود را با رتبه الکسای سایت خود میسنجند.
آقای شیرازی ادامه داد: اما رتبهبندی الکسا هرگز عدالت حقیقی نداشت، این سایت در بررسی آمار بازدید، میزان کاربران موبایلی را محاسبه نمیکرد که این خود یکی از بزرگترین نقاط ضعف این پلتفرم به حساب میآید زیرا در حال حاضر نزدیک به 80 تا 90 درصد کاربران از تلفن همراه برای وبگردی استفاده میکنند. همچنین سایتها با برخی ترفندها مانند استفاده از تبلیغ پاپآپ یا دریافت برخی مجوزها میتوانستند رتبه الکسای سایت خود را بهبود بدهند.
مدیر مجموعه وب 24 با اشاره به این موضوع که الکسا با تمام ایرادهایش در اردیبهشت سال 1401 بسته میشود و جایگزین مناسبی هم برای آن وجود ندارد، تاکید کرد که ما نیاز به یک پلتفرم بومی برای رتبهبندی سایتها از لحاظ سئو داریم، پلتفرمی که مانند نمونههای خارجی با سایتها فارسی مشکل نداشته باشد و با الگوریتمهای عدالت محور، رتبه سایتها را مشخص کند. ما به همین دلیل رتبهبندی جت سئو را معرفی میکنیم.
رتبهبندی جت سئو، جایگزین الکسا
شیرازی در خصوص تفاوتهای رتبهبندی الکسا و جت سئو گفت: الکسا از طریق تولبار رتبهها را به دست میآورد و به سایتها رتبه میداد ولی ما از طریق ورودی گوگل به سایتها رتبه میدهیم به این ترتیب سایتهایی که از طریق تبلیغات یا پاپآپ ورودی میگیرند، تاثیری در رتبه آنها ندارد. موضوع دیگر آن است که جت سئو یوزر دایرکت را محاسبه نمیکند، هرچند کاربران ثابت سایت نیز معمولا اسم سایت را در گوگل جستجو میکنند و بعد وارد سایت میشوند، به همین دلیل تخمین رتبه بسیار به واقعیت نزدیک است. در حال حاضر در پلتفرم جت سئو حدود 150 هزار کلمه کلیدی در حال بررسی است که به مرور زمان افزایش چشمگیری خواهد داشت.
داستان آغاز جت سئو
در ادامه این رویداد، سینا فایضی، مدیر مارکتینک جت سئو به شرح و توضیح ویژگیهای این پلتفرم پرداخت. سینا فایضی در خصوص ایده تولید پلتفرم جت سئو گفت: داستان جت سئو از آنجا آغاز شد که مدیران سایتها به این فکر افتادند که چگونه سایت خودشان را سئو کنند، چگونه ورودی بهتری داشته باشند و از کجا باید شروع کنند. این سوال برای مدیران کسبوکارها وجود داشت اما بودجه کافی برای استخدام نیروی متخصص یا سپردن کار به یک آژانس سئو را نداشتند. آنها برای پیشرفت سئو سایت خودشان به یک آژانس یا سئوکار نیاز داشتند که سئو سایتشان را تحلیل کند و مشکلات آن را رفع کند.
جت سئو ابزاری برای بهبود سئو سایت
فایضی ادامه داد: در این جا جت سئو به عنوان یک دستیار سئو در وهله اول به صاحبان کسبوکار و وبمسترها و در وهله دوم به سئوکارها و متخصصین این حوزه کمک میکند تا سایتشان را سئو کند. جت سئو ابزارهایی مانند واژه گستر، ساختار محتوا، بررسی سئو رقبا، شکاف کلمات کلیدی، رهگیری رتبه کلمات، بررسی خطاهای فنی، بررسی خطاهای محتوایی و بررسی لینکها را ارائه میدهد که کمک میکند تا صاحبان کسبوکار و وبمسترها در یک مسیر مشخص بتوانند سایتشان را تحلیل و ایرادات را رفع کنند.
فرآیند بهبود سئو سایت با جت سئو
مدیر مارکتینگ جت سئو در خصوص فرآیند این ابزار برای رفع ایرادات و بهبود سئو سایت توضیح داد: در این فرآیند ابتدا ایرادات طراحی و محتوایی سایت مشخص میشود و حتی راهنماییهایی برای رفع این مشکلات داده میشود. بخش اول این فرآیند قسمت تحقیق کلمات کلیدی است که با ابزار واژهگستر انجام میشود که در واقع یک گستره از کلمات کلیدی مورد نظر شما را در موتورهای جستجو پیدا میکند. در بخش دوم ابزارهایی وجود دارد که میتواند کلمات کلیدی را که رقبای شما استفاده میکنند، مشخص کند و همچنین بررسی کند که سایتهای رقیب با چه کلیدواژههایی ورودی میگیرند.
سینا فایضی تاکید کرد: در بخش سوم از این مسیر، با ابزار ساختار محتوا، کلیدواژههایی که در بخش تحقیق کلمات کلیدی جمعآوری شده، در بخش ساختار محتوا استفاده میشود، به عنوان مثال با تحقیق کلمه “سئو سایت” ابزار ساختار محتوا اعلام میکند که برای سئو این عبارت باید چند کلمه نوشته شود، محتوا چه باشد، چگالی کلمات کلیدی چقدر باشد و غیره، در واقع این ابزار کمک میکند تا شما محتوای سئومحور بنویسید.
مدیر مارکتینگ جت سئو تاکید کرد که این پلتفرم از 4 سال پیش بهصورت وب اپلیکیشن راهاندازی شده و حالا تبدیل به یک سرویس وب شده و ما در این مدت توانستیم ده هزار کاربر بگیریم که درصد عمده آنها وبمسترها و صاحبان کسبوکارها بودند.
در بخش پایانی این رویداد، رضا شیرازی بنیانگذار و مدیر مجموعه وب 24 به پرسش خبرنگاران پاسخ داد، ایشان در پاسخ به سوال خبرنگار آیتیرسان مربوط به نحوه بررسی کلمات کلیدی توسط جت سئو و کلمات کلیدی جدید مانند متاورس اعلام کرد: کلمات کلیدی توسط یک ربات براساس میزان جستجو انتخاب میشود، این کلمات در حال افزایش است و کلمات کلیدی جدید یا ترندها نیز به مرور شناسایی و اضافه میشود.
شیرازی به سوال دیگر خبرنگار آیتیرسان در خصوص میزان انعطافپذیری جت سئو در صورت اجرای طرح صیانت و فیلتر شدن گوگل و استفاده از موتورهای جستجوی چینی یا روسی گفت: من فکر میکنم اگر طرح صیانت اجرا شود تمام کسبوکارها نابود خواهند شد که ما هم بخشی از آنها هستیم. این اتفاق بر روی کل اکوسیستم تاثیر میگذارد و کاری هم از دست ما بر نمیآید.
مدیرعامل وب 24 در پاسخ به این سوال که جت سئو قرار است جای کدام ابزار خارجی را بگیرد، توضیح داد که برخی از امکانات جت سئو به تنهایی یک ابزار خارجی است. شیرازی گفت: قابلیت واژه گستر ما همانند ابزار keyword tool io است که ماهانه 49 دلار حق عضویت دارد ولی ما همین قابلیت را در واژه گستر عرضه کردیم. برخی از امکانات جت سئو نیز در نمونههای خارجی آن وجود ندارد که به عنوان نمونه میتوان ساختار محتوا و تحلیل متن فارسی را اشاره کرد که در نمونههای خارجی نیست. در داخل ایران نیز هیچ ابزار جامعی در این زمینه وجود ندارد.