اسمارت‌فون‌های آینده احتمالا مجهز به دوربین‌هایی با فناوری سه‌بعدی ارزان‌‌تر خواهند بود

بر اساس اعلام وبسایت Digital Trends، محققان دانشگاه استنفورد سرگرم کار روی سیستمی هستند که احتمالا موجب ایجاد پیشرفت‌های بزرگی برای دوربین اسمارت‌فون‌ها خواهد شد. در این سیستم، سنسورهای تصویربرداری با استفاده از نور قادر به سنجش فاصله میان اشیاء بوده و این موضوع امکان تصویربرداری سه‌بعدی در گوشی‌های هوشمند را فراهم می‌کند. با این‌حال پیاده‌سازی چنین ایده‌ای مستلزم استفاده از حسگر لیدار (LIDAR) است. LIDAR مخفف عبارت “تشخیص نور و محدوده” است.

استفاده از ورژن ارزان‌تر اسکنر لیدار امکان به‌کارگیری سیستم تصویربرداری سه‌بعدی دانشگاه استنفورد در تعداد زیادی از اسمارت‌فون‌ها را فراهم می‌کند. لیدار قادر به تابش نور لیزری بوده و مدت زمان لازم برای برخورد پرتو به سوژه و بازگشت آن به گوشی را اندازه‌گیری می‌کند. از این مشخصه می‌توان به منظور سنجش سرعت حرکت یک شی، میزان فاصله از آن، نزدیک‌تر یا دورتر شدن شی و یا تشخیص عبور آن از کنار جسمی دیگر استفاده کرد. اسکنر لیدار پیش‌تر در گوشی‌های آی‌فون 13 پرو و آی‌فون 13 پرو مکس اپل با هدف بهبود عملکرد فوکوس در روشنایی کم و حالت شبانه به‌کار گرفته شده است.

سنسور لیدار مورد استفاده توسط دانشگاه استنفورد از ورژن به‌کارگیری شده در محصولات اپل ارزان‌تر است؛ پدیده‌ای که استفاده از این سیستم در تعداد بیش‌تری از اسمارت‌فون‌ها را امکان‌پذیر می‌کند. محققان استنفورد در صدد تولید یک حسگر لیدار با رزولوشن مگاپیکسلی هستند؛ مشخصه‌ای که هم‌اکنون در دسترس نیست. استفاده از رزولوشن بالاتر به سامانه لیدار اجازه خواهد داد تا اهداف در فواصل دورتر را شناسایی نماید. اوکان آتالار؛ دانشجوی دکترای مهندسی برق در دانشگاه استنفورد با نگارش مقاله‌ای عملکرد این سیستم را توصیف کرد.

وی گفت: “دوربین‌های سه‌بعدی موجود نیازمند پیکسل‌های تخصصی هستند. پردازش این پیکسل‌ها در فرمت‌های بزرگ به سختی قابل انجام بوده و با توجه به ساختار الکترونیکی پیچیده مورد نیازبرای ثبت پیکسل‌های سه‌بعدی، این دوربین‌ها دارای قالب طراحی کوچکتری هستند. رویکرد ما حسگرهای دوبعدی استاندارد و بسیار پیشرفته را به سنسورهای سه‌بعدی تبدیل می‌کند. بنابراین تولید حسگرهای سه‌بعدی به‌صورت مستقل، دیگر ضرورتی نخواهد داشت. لیدار می‌تواند به تعیین عمق تصویر کمک کند. در واقع با ترکیب چندین تصویر که توسط یک دوربین از زوایای مختلف اطراف سوژه به ثبت رسیده است؛ می‌توان یک مدل سه‌بعدی را تولید کرد.

گوشی‌های سری آی‌فون 13 پرو به منظور بهبود عملکرد عکاسی در فضاهای کم‌نور از حسگر لیدار استفاده می‌کنند

موسسه Uplift Labs به منظور بهبود فرم و تکنیک قهرمانان ورزشی، تصاویر سه‌بعدی آنها را تجزیه و تحلیل می‌کند. سوکماسا کابایاما؛ مدیرعامل این موسسه اعلام کرده که دوربین‌های مورد استفاده برای این منظور مشخصا جزو نمونه‌های سه‌بعدی محسوب نمی‌شوند. با این‌حال وی خاطرنشان می‌کند که دوربین‌های اسمارت‌فونی از توانایی لازم برای ثبت داده‌های ارزشمند و تولید تصاویر سه‌بعدی با استفاده از ویدیو و سایر برنامه‌ها برخوردار هستند. ورزش یکی از حوزه‌هایی است که تصویربرداری و تحلیل سه‌بعدی در آن می‌تواند دستاوردی بزرگ برای گوشی‌های هوشمند قلمداد شود. فارغ از نوع ورزش مورد علاقه شما، خطر آسیب فیزیکی همواره وجود دارد و بسیاری از افراد همواره در معرض آنها هستند. ورزشکاران حرفه‌ای به فناوری‌های سه‌بعدی دسترسی دارند. این تکنولوژی به‌عنوان روشی برای به حداقل رساندن صدمات مرتبط با فعالیت‌ها عمل می‌کند. اما بسیاری از ورزشکاران عادی به چنین قابلیتی دسترسی ندارند.”

ارائه قابلیت‌های سه‌بعدی در گوشی‌های هوشمند هزینه استفاده از فناوری سه‌بعدی را کاهش می‌دهد. بدین‌ترتیب ورزشکاران عادی می‌توانند به اطلاعاتی که میزان آسیب‌دیدگی را کاهش می‌دهند؛ دسترسی پیدا کنند. آقای کابایاما خاطرنشان می‌کند: “با توجه به اینکه اکثر آسیب‌ها در اثر اعمال فشار فراوان، فرم نامناسب بدن و سایر ضعف‌های حرکتی ایجاد می‌شوند- لذا تصویربرداری سه‌بعدی می‌تواند به تشخیص نواحی بهبودیافته (به لحاظ فرم) یا قسمت‌هایی از بدن که نیازمند تقویت هستند؛ کمک کند.

قابلیت‌های سه‌بعدی در دوربین گوشی‌های هوشمند به ارتقاء امنیت نیز کمک می‌کند

هانس هانسن؛ مدیر یکی از شرکت‌های فعال در زمینه فناوری سه‌بعدی مدعی است که با وجود دوربین‌های سه‌بعدی، اسمارت‌فون‌ها قادر به ثبت صحنه‌ها و سوژه‌ها در فواصل دوردست به‌ گونه‌ای هستند که انگار این سوژه‌ها به‌صورت فیزیکی داخل یک اتاق حاضر باشند. این قابلیت در حوزه‌هایی نظیر دورکاری، یادگیری و رعایت فواصل ایمن هنگام شیوع بیماری‌ها، تشخیص، درمان و ترمیم اعمال حوزه‌های مراقبت‌های بهداشتی، فناوری و تولید مفید واقع می‌شود.

وجود قابلیت‌های سه‌بعدی در دوربین گوشی‌های هوشمند نیز می‌تواند مزیتی بزرگ در راستای ارتقاء امنیت باشد. به هرحال دوربین TrueDepth اپل به لطف قابلیت نگاشت سه‌بعدی موجب می‌شود تا سیستم فیس آی‌دی در مقایسه با سایر سامانه‌های تشخیص چهره از امنیت بالاتری برخوردار باشد. دوربین‌های سه‌بعدی جدیدتری که در آینده به بازار عرضه می‌شوند؛ احتمالا هنگام اسکن چهره کاربر قادر به استخراج اطلاعات دقیق‌تری بوده و این موضوع به ارتقاء امنیت سیستم‌های تشخیص چهره کمک خواهد کرد.

جمع‌آوری اطلاعات بیش‌تر در رابطه با عمق صحنه، داده‌های بیش‌تری در رابطه با چهره کاربر را در اختیار گوشی قرار خواهد داد. این موضوع احتمالا تعداد دفعات عدم تشخیص موفقیت‌آمیز چهره کاربر توسط دستگاه را کاهش داده و از شما در برابر افراد مهاجمی که قصد نفوذ به گوشی‌تان را دارند؛ محافظت خواهد کرد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH