شب گذشته و پس از مدتها انتظار بالاخره کمپانی کوالکام از تراشه پرچمدار اسمارتفونی جدید خود با نام اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 در کشور چین رسما رونمایی کرد. این موضوع خبر بسیار خوبی برای خریداران اسمارتفونهای پرچمدار در سال 2022 است؛ زیرا کمپانی آمریکایی وعده داده که تراشه اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 با پیشرفتهای بسیار چشمگیر در زمینه کارآیی، بهرهوری انرژی و عملکرد حرارتی به بازار عرضه خواهد شد. این تراشه با استفاده از فرآیند 4 نانومتری برتر کمپانی TSMC تولید شده است؛ فرآیندی که از بهرهوری توان بالایی برخوردار است.
تراشه اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 در واقع نسخه اصلاح شده اسنپدراگون 8 نسل 1 بهشمار میرود. تراشه اسنپدراگون 8 نسل 1 در نوامبر سال گذشته معرفی شد. این تراشه از پیکرهبندی معماری 8 هستهای شامل یک هسته کورتکس X2، سه هسته کورتکس A710 و 4 هسته کممصرف A510 تشکیل شده است. با اینحال کوالکام به منظور بهبود تجربه کاربران اسمارتفونهای پرچمدار اندرویدی از چندین ترفند بهینهسازی کوچک نیز بهره گرفته است.
در وهله نخست تراشه اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 اورکلاک شده و فرکانس هسته پردازشی کورتکس X2 از 3.0 به 3.20 گیگاهرتز ارتقاء یافته است. در نتیجه عملکرد CPU نسبت به مدل اسنپدراگون 8 نسل 1 تا 10 درصد بهبود پیدا کرده است. همچنین GPU نیز اورکلاک شده و عملکرد آن در زمینه گیمینگ تا 10 درصد ارتقاء یافته است.
دستاورد بعدی افزایش بهرهوری انرژی است. کوالکام با جابهجایی شرکت تولیدکننده از سامسونگ به TSMC موفق به افزایش حداکثر 30 درصدی راندمان انرژی برای تراشه اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 شده است. این موضوع بدان معناست که تراشه جدید علاوه بر دستیابی به پیشرفتهای عملکردی بهطور کلی انرژی کمتری مصرف نموده و این پدیده موجب کاهش تولید حرارت و افزایش طول عمر باتری خواهد شد.
در سایر جنبهها تراشه اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 مشابه مدل اسنپدراگون 8 نسل 1 است. تراشه جدید از حداکثر 16 گیگابایت رم LPDDR5 با فرکانس 3200 مگاهرتز و حافظه داخلی UFS 3.1 پشتیبانی میکند. بعلاوه از نمایشگرهای +QHD با نرخ نوسازی 144 هرتزی یا پنلهای 4K با نرخ نوسازی 60 هرتزی پشتیبانی میشود. قابلیت پردازش رنگ 10 بیتی (Rec. 2020) و پشتیبانی از استاندارد +HDR10 سایر امکانات این چیپست را تشکیل میدهند.
مودم اسنپدراگون X65 از اتصال 5G با حداکثر سرعت 10 گیگابیت برثانیه پشتیبانی میکند؛ در حالیکه مودم وایفای FastConnect 6900 از قابلیت اتصال وایفای 6 یا 6E با حداکثر فرکانس 3.6 گیگاهرتز برخوردار است. این چیپست از اتصال بلوتوث 5.3، فناوری جدید کوالکام موسوم به aptX Lossless و تکنولوژی Bluetooth LE Audio پشتیبانی میکند.
تراشه اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 مجهز به پردازنده سیگنال تصویر (ISP) سهگانه 18 بیتی از نوع Spectra بوده و از سنسورهایی با حداکثر رزولوشن 200 مگاپیکسل، قابلیت فیلمبرداری 8K با سرعت 30 فریم برثانیه و فیلمبرداری 4K با سرعت 120 فریم برثانیه پشتیبانی میکند. بعلاوه برخی تکنیکهای پردازش تصویر نظیر کاهش نویز چند فریمی و staggered/DoL HDR نیز قابل دسترس هستند. حتی این تراشه از موتور اختصاصی بوکه و فرمتهای +HDR10، دالبی ویژن و HLG پشتیبانی میکند.
بعلاوه کوالکام اعلام کرده که برخی شرکای این کمپانی نظیر شیائومی، ریلمی، موتورولا و وانپلاس، اسمارتفونهای خود مجهز به تراشه اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 را از 3 ماهه دوم سال 2022 به بازار عرضه خواهند کرد.