بهترین ویندوز 10 کدام است؟ معرفی کامل امکانات نسخه‌های مختلف ویندوز 10

ویندوز 10 در اواسط سال 2015 جایگزین ویندوز 8.1 شد و به سرعت میان کاربران محبوب گردید. قسمتی از ویندوز 10 درواقع منتخب بهترین چیزهایی بود که کاربران در ویندوزهای 7 و 8 دوست داشتند، مثل بازگشت منوی استارت که در ویندوز 8 حذف شده بود. قسمت دیگری از آن، امکانات به‌روز و مدرنی بود که متناسب با پیشرفت دنیا و تکنولوژی مورد انتظار کاربران بود.

در زمان انتشار، از ویندوز 10 می‌شد به عنوان بهترین و پرامکانات‌ترین سیستم‌عامل وقت نام برد. یکی از ویژگی‌های جالب این ویندوز، داشتن نسخه‌های مختلف برای کاربری‌های مختلف است.

آیا استفاده‌های روزانه در منزل از ویندوز دارید یا کارایی شما مرتبط به بیزینس است؟ شاید هم ویندوز را برای اجرای بازی‌های ویدیویی به کار بگیرید یا استفاده دانشجویی از آن داشته باشید. ویندوز 10 متناسب با استفاده شما، نسخه مختلفی در اختیارتان قرار می‌دهد.

دسترسی سریع به بخش‌های مهم مقاله

کدام نسخه از ویندوز 10 را نصب کنیم؟

همین تنوع در نسخه‌های مختلف که عنوان کردیم، باعث سردرگمی بسیاری از کاربران شده است. از آن جایی که کامپیوتر یا لپ‌تاپ ما، میزبان مهم‌ترین کارهای روزانه ما خواهد بود، همه در فکر این موضوع هستیم که مناسب‌ترین ویندوز را نصب کنیم. اما انتخاب نسخه مناسب ویندوز چه‌قدر در تجربه ما تاثیر دارد؟ نسخه‌های مختلف ویندوز چه تفاوت‌هایی با هم دارند؟ الآن بهترین ویندوز 10 کدام است؟

با آی‌تی‌رسان همراه باشید تا ویرایش‌های مختلف ویندوز را با هم مقایسه و مناسب‌ترین آن‌ها برای هر نوع استفاده را مشخص کنیم.

 

ویندوز 32 بیت نصب کنیم یا 64 بیت؟

بیایید پیش از رسیدن به ویرایش‌های مختلف ویندوز، به دو ورژن متفاوت ویندوز بپردازیم. تفاوت ویندوز ۳۲ بیت و ۶۴ بیت، در قدرت پردازش آن‌هاست. کامپیوترهایی که پردازنده ۳۲ بیت دارند، کندتر و قدیمی‌تر به شمار می‌آیند. تقریباً از سال ۲۰۰۷ به بعد، سیستم‌ها عمدتاً با پردازنده‌های قوی‌تر ۶۴ بیتی تولید شدند که سریع‌تر و امن‌تر هستند.

تفاوت پردازنده‌های ۶۴ بیت با ۳۲ بیت چه‌‌قدر است؟

خیلی راحت تفاوت آن‌ها را با این مقایسه متوجه می‌شویم: پردازنده‌های ۳۲ بیتی حداکثر از ۴ گیگابایت رم به خوبی پیشتیبانی می‌کنند. این درحالی است که حداکثر میزانی که یک پردازنده ۶۴ بیتی به صورت تئوری می‌تواند پشتیبانی کند، ۱۶ اگزابایت (۱۶ میلیارد گیگابایت) است!

از نظر عملی، به زبان ساده پردازنده ۶۴ بیتی داده‌های بیش‌تری را می‌تواند همزمان مدیریت کند و کارهای شما سریع‌تر انجام می‌شود. پس طبیعتاً باید به دنبال نصب نسخه ۶۴ بیتی از ویندوز باشید. تنها دلیلی که برای استفاده از ویندوز ۳۲ بیتی وجود دارد این است که پردازنده شما ۳۲ بیتی باشد.

برای آن که متوجه شوید در حال حاضر از ویندوز یا پردازنده ۶۴ بیتی استفاده می‌کنید یا ۳۲ بیتی (با «x86» نشان داده می‌شود)، دکمه‌های Windows + Pause را بزنید یا مانند عکس از Properties به مشخصات سیستم خود بروید:

تشخیص ویندوز 32 بیت و 64 بیت

در ویندوزهای قدیمی‌تر مثل ویندوز 7 هم از این راه استفاده کنید:

  • از منوی استارت به All Programs بروید.
  • فولدر Accessories را باز کنید و سپس به System Tools بروید.
  • در فولدر System Tools، گزینه System Information را بزنید.
  • در قسمت Items اگر مقابل System Type عبارت «x64» نوشته شده بود، سیستم‌تان ۶۴ بیت است و اگر عبارت «x86» نوشته شده بود به معنای ۳۲ بیت بودن سیستم شماست.

تشخیص ویندوز 32 بیت از 64 بیت در ویندوز 7

حالا که متوجه ورژن ویندوز فعلی و قدرت پردازنده‌تان شده‌اید، وقت آن است که به ویرایش‌های مختلف ویندوز 10 بپردازیم.

ویرایش‌های مختلف ویندوز

همان‌طور که متوجه شده‌اید، ویندوز 10 دارای چندین ویرایش (Edition) مختلف است. نمی‌توان گفت کدام یک از این ویرایش‌ها بهترین نسخه ویندوز 10 هستند؛ بلکه هرکدام از آن‌ها برای کاربری خاص خود مناسب هستند. در ادامه به معرفی تک‌به‌تک آن‌ها و امکانات مختص هر یک می‌پردازیم.

 

نسخه Home؛ سبک، روان و ساده

ویندوز 10 هوم، بهترین نسخه ویندوز برای گیمینگ

این ویرایش همان‌طور که از نامش پیداست، نسخه مناسب برای کاربران خانگی است. اگر لپ‌تاپ یا کامپیوتری به تازگی خریده‌اید، احتمالاً این نسخه از ویندوز روی آن نصب شده است. این نسخه برای کاربران ساده‌تر با امور روزمره پیشنهاد می‌شود. نسخه هوم به دلیل سبک‌تر بودن نسبت به سایر نسخه‌ها، با سخت‌افزارهای قدیمی‌تر سازگاری بیش‌تری دارد.

همچنین این نسخه ویژگی‌های کلیدی ویندوز را دارد. مرورگر سریع مایکروسافت اج، دستیار صوتی کورتانا، آنتی‌ویروس ویندوز دیفندر و ساختار امنیتی ابتدایی همگی در این نسخه هم مثل تمام نسخه‌های دیگر موجود هستند.

این مطلب هم در امنیت ویندوز شما کاربرد خواهد داشت: نحوه تغییر پسورد ویندوز 10، روش آسان حذف پسورد ویندوز 10

بهترین نسخه ویندوز 10 برای گیم بازی کردن

اگر گیمر هستید و از ویندوز برای لذت بردن از بازی‌های هیجان‌انگیز خود استفاده می‌کنید، نسخه هوم مناسب‌ترین نسخه برای شماست. به عبارتی می‌توان گفت دلیلی وجود ندارد که شما برای اجرای بازی‌های به روزتان، نسخه‌ای سنگین‌تر و پیشرفته‌تر از هوم نصب کنید.

علاوه بر تمام امکانات گفته‌شده، ویندوز 10 هوم امکاناتی مختص تجربه گیمینگ شما هم دارد؛ مثلاً می‌توانید از اکانت ایکس‌باکس خود روی ویندوز استفاده کنید. هم‌چنین Game Mode ساخته‌شده درون این نسخه از ویندوز، به طور خودکار بازی‌های شما را روان‌تر اجرا می‌کند و عملکرد سیستم شما را در بازی بهبود می‌بخشد. فراموش نکنید که می‌توانید با استفاده از کلید‌های Windows + G از Game bar ویندوز که برای ضبط بازی‌های شما یا پخش زنده آن‌ها ساخته شده، استفاده کنید.

هیچ‌کدام از امکانات اضافه‌ای که سایر نسخه‌های سنگین‌تر و پیشرفته‌تر ویندوز ارائه می‌کنند، به کار شما برای بهبود تجربه گیمینگ‌تان نخواهند آمد.

 

نسخه Pro؛ کاربری حرفه‌ای‌ و امن‌تر

ویندوز 10 پرو، بهترین نسخه ویندوز 10 برای بیزینس و دفاتر کوچک

طبیعتاً هیچ‌کدام از نسخه‌های پیش‌رفته‌تر ویندوز، امکانات کم‌تری نسبت به نسخه هوم ندارند و علاوه بر سنگین‌تر شدن، امکانات بیش‌تری را هم در اختیار کاربران قرار می‌دهند. به تبع همین موضوع نسخه پرو نیازمند سخت‌افزاری قدرتمندتر از نسخه خانگی ویندوز است. از همین رو اگر شما کاربری ساده‌تری از ویندوز دارید و نیاز به امکانات تخصصی‌تر ندارید، دلیلی ندارد این ویندوز سنگین‌تر را نصب کنید.

اما اگر کاربر تخصصی‌تر ویندوز هستید و می‌‌خواهید از نسخه‌ای پیشرفته‌تر از نسخه‌های خانگی استفاده کنید، یا تجارت کوچکی دارید و اهمیت امنیت فایل‌های شما بیش‌تر است، ویندوز 10 پرو بهترین نسخه برای شماست.

قابلیت‌های امنیتی و مدیریتی ویندوز 10 پرو برای بیزینس شما

  • قابلیت پیشرفته Microsoft Hyper-V به شما اجازه می‌دهد یک سیستم مجازی بسازید! سیستم مجازی شما دقیقاً مثل یک کامپیوتر کامل و مجزا عمل می‌کند و می‌توانید سیستم‌عامل و برنامه‌های مجزا برای آن در نظر بگیرید و روی آن نصب کنید.
  • قابلیت آشنای BitLocker هم به این ویندوز اضافه شده است که آن را از ویندوز ویستا به یاد داریم. بیت‌لاکر با قفل کردن و رمزگذاری پارتیشن‌ها و درایوها از داده‌های شما محافظت بیش‌تری به عمل می‌آورد. با امکانات بیت‌لاکر خیالتان راحت می‌شود که هیچ کس دیگری به فایل‌های شما دسترسی نخواهد داشت. علاوه بر این، Device Guard و Secure Boot به امنیت هرچه بیش‌تر سیستم شما در برابر بدافزارها و خطرات امنیتی کمک می‌کنند.
  • قابلیت Remote Desktop به شما اجازه می‌دهد از هرجایی که هستید به دسکتاپ خود متصل شوید و با دسترسی بیش‌تر به فضای ابری می‌توانید همیشه از فایل‌های مهم بک‌آپ داشته باشید.
  • از سویی دیگر Active Directory هم می‌تواند یک دیتابیس مرجع برای شرکت و همکاران شما درست کند.
  • با Windows Update for Business نیز می‌توانید تمام سیستم‌های شرکت را تک‌به‌تک به‌روز کنید و آن‌ها را به سرویس آپدیت ویندوز وصل کنید. با این قابلیت همیشه سیستم‌های دفتر کارتان را مجهز به به‌روزترین آپدیت‌های امنیتی ویندوز کنید تا داده‌های مهم و محرمانه بیزینس شما از هرگونه خطری در امان باشند.
  • با نسخه پرو می‌توانید به ویرایش Group Policy بپردازید، امکانی که در نسخه هوم وجود ندارد.Group Policy درواقع به شما امکان تنظیمات بیش‌تر سیستم خود را می‌دهد. یعنی می‌تواند تغییراتی در تنظیمات خود بدهید که از طریق بخش Settings ویندوز خود در حالت معمول و روی نسخه هوم نمی‌توانید اعمال کنید.
  • این نسخه قابلیت MDM هم شامل می‌شود. MDM مخفف Mobile Device Management است که درواقع به شما به عنوان ادمین اجازه می‌دهد تنظیمات امنیت دستگاه‌های مختلفی که تحت نظرتان هستند را تغییر دهید. به این صورت است که شما باید دستگاه‌هایی را ابتدا به ویندوز شناسانده و تایید کنید، مثلاً تلفن‌های کاری و همراه کارمندان در یک شرکت؛ سپس می‌توانید به طور کلی تنظیمات قسمت‌های مختلفی از این دستگاه‌ها را در دست بگیرید. حتی می‌توانید سایت‌های خاصی را از دسترس کامپیوترها و سیستم‌های زیرنظر خود خارج کنید.
  • قابلیت‌ ساخت دامنه هم به شما اجازه می‌دهد چندین کامپیوتر را به یک دامنه و شبکه وصل کنید تا تمامی سیستم‌های دفتر یا محل کارتان همیشه به هم متصل باشند. یا سیستم شخصی خود را به دامنه اداری خود وصل کنید تا همیشه روی آن نظارت داشته باشید.

 

شما با استفاده از نسخه پرو می‌توانید آپدیت‌های مربوط به امنیت و محافظت از ویندوز و فایل‌های خود را زودتر از کاربران نسخه هوم دریافت کنید. البته شاید دریافت آپدیت‌های متعدد و سریع برای برخی هم خیلی خوشایند نباشد که این بسته به شما می‌تواند نقطه ضعف یا نقطه قوت نسخه پرو باشد.

اگر از طرفدار آپدیت‌های دائمی ویندوز نیستید، این مطلب را بخوانید: بهترین راه‌های موجود برای غیرفعال کردن آپدیت ویندوز 10 و 11

برای چه کاربرانی پرو بهترین نسخه ویندوز 10 است؟

قطعاً با خواندن برنامه‌ها و قابلیت‌های ذکرشده، تا الآن متوجه شده‌اید که این نسخه از ویندوز برای چه کاربرانی مناسب‌تر است. اما علاوه بر تمامی این امکانات مدیریتی، ویندوز 10 پرو فقط برای کاربران تجاری یا دارندگان بیزینس نیست. اگر شما کاربری تجاری از ویندوز خود ندارید، همچنان می‌توانید از امکانات مختلفی که با هم مرور کردیم استفاده کنید.

همان‌طور که قبلاً با هم بررسی کردیم، اگر شما قرار نیست از هیچ‌کدام از امکانات گفته‌شده نسخه پرو استفاده کنید، دلیلی برای استفاده از نسخه پیچیده‌تری از هوم ندارید. اما اگر دارای بیزینس کوچکی هستید یا از علاقه‌مندان شدید PC و کاربران تخصصی‌تر به حساب می‌آیید، این امکانات بیش‌تر شما را راضی خواهند کرد.

اگر قرار است از نسخه‌های کرکی ویندوز استفاده کنید پس هر دوی آن‌ها برای شما رایگان تمام خواهند شد در صورتی که لایسنس نسخه پرو نزدیک ۲ برابر نسخه هوم قیمت دارد. حالا که این اختلاف قیمت برای شما در تعیین بهترین نسخه نقشی ندارد، اگر سیستم شما خیلی قدیمی نیست و شما هم مقداری متخصص‌تر در زمینه ویندوز هستید، چرا ویندوز 10 پرو را امتحان نمی‌کنید؟

 

نسخه Pro for Workstations؛ برای سیستم‌های پیشرفته‌تر

به زبان ساده این نسخه همان نسخه پرو ولی برای سیستم‌های قوی‌تر است. این نسخه از ویندوز قابلیت پشتیبانی از ۴ پردازنده را دارد! یعنی می‌توانید ۴ عدد CPU اینتل یا AMD روی سیستم خود فعال کنید!

این نسخه قابلیت پشتیبانی از سخت‌افزارهای NVDIMM-N را دارد که سرعت سیستم شما را به‌طور قابل ملاحظه‌ای افزایش خواهند داد. در کل این نسخه اگر سخت‌افزار‌های خیلی قدرتمندی دارید، برای شما مناسب‌تر خواهد بود، مثلاً ۶ ترابایت رم!

از این صفحه در سایت مایکروسافت می‌توانید مقایسه مختصری از امکانات نسخه‌‌های هوم، پرو و Pro for Workstation ببینید.

 

جدول تفاوت امکانات نسخه‌های مختلف ویندوز

حالا که بهترین امکانات تخصصی ویندوز 10 پرو را با هم مرور کردیم، قبل از این‌که جلوتر برویم نگاهی کلی به این امکانات داشته باشیم. سعی کنید ویژگی‌ها و برنامه‌هایی که بررسی کردیم را در این جدول پیدا کنید تا متوجه شوید موردی که به آن نیاز دارید، در کدام نسخه‌های ویندوز وجود دارد. در این جدول نسخه‌های مختلف ویندوز به همراه قابلیت‌هایی که معرفی کردیم یا معرفی خواهیم کرد را مقایسه می‌کنیم:

امکانات Windows 10 Home Windows 10 Pro Windows 10 Pro Education Windows 10 Education Windows 10 Pro for Workstations Windows 10 Enterprise
حداکثر RAM قابل پشتیبانی در نسخه ۳۲ بیت ۴ گیگابایت ۴ گیگابایت ۴ گیگابایت ۴ گیگابایت ۴ گیگابایت ۴ گیگابایت
حداکثر RAM قابل پشتیبانی در نسخه ۶۴ بیت ۱۲۸ گیگابایت ۲ ترابایت ۲ ترابایت ۲ ترابایت ۶ ترابایت ۶ ترابایت
تعداد حداکثر سوکت CPU ۱ ۲ ۲ ۲ ۴ ۴
امکانات کلیدی ویندوز
محافظت‌های امنیتی ابتدایی
دستیار صوتی کورتانا دارد ولی به صورت پیش‌فرض غیرفعال است دارد ولی به صورت پیش‌فرض غیرفعال است
(نیاز به آپدیت ۱۷۰۳)
پیشنهادات Microsoft Store دارد ولی به صورت پیش‌فرض غیرفعال است دارد ولی به صورت پیش‌فرض غیرفعال است
رمزگذاری خود سیستم
مدیریت دستگاه موبایل شخصی
مدیریت از راه دور دسکتاپ و برنامه‌ها فقط سیستم خود شخص فقط سیستم خود شخص فقط سیستم خود شخص سیستم خود شخص و تمامی سیستم‌های داخل دامنه سیستم خود شخص و تمامی سیستم‌های داخل دامنه سیستم خود شخص و تمامی سیستم‌های داخل دامنه
Hyper-V

(ساخت سیستم مجازی)

فقط ورژن ۶۴ بیتی فقط ورژن ۶۴ بیتی فقط ورژن ۶۴ بیتی فقط ورژن ۶۴ بیتی فقط ورژن ۶۴ بیتی
BitLocker

(رمزگذاری درایوها)

Device Guard
Encrypting File System
(رمزگذاری فایل‌ها)
تشکیل دامنه و مدیریت Group Policy
Windows Update for Business
پشتیبانی از سخت‌افزارهای اِن‌‌وی‌دیم (NVDIMM)
RDMA (Remote Direct Memory Access)
AppLocker
(قفل‌کننده برنامه‌ها)
BranchCache
Credential Guard
App-V
UE-V
تنظیمات صفحه شروع ویندوز در Group Policy
Unified Write Filter (UWF)
Long-term servicing option available (LTSC)
Direct Access

*تمام امکانات نوشته‌شده در مقاله معرفی شده‌اند.

نسخه Enterprise؛ بهترین ویندوز 10 برای ارگان‌ها

بهترین نسخه ویندوز 10 برای سازمان ها ویرایش انترپرایز (Windows 10 Enterprise) است

در جدول بالا امکانات فراوان نسخه‌های پرو را یک‌بار دیگر نگاه کنید. حالا نگاه دیگری به ستون سمت چپ جدول بی‌اندازید. تمامی امکانات مدیریتی و امنیتی پرو را می‌توانید در انترپرایز پیدا کنید به همراه قابلیت‌های بیش‌تر! پس می‌توان گفت که نسخه انترپرایز ویندوز مناسب برای کسب و کار و تجارت‌های بزرگ است. به همین دلیل هم احتمالاً شما تا به حال با این نسخه آشنا نشده‌اید.

معمولاً این ویندوز به صورت volume license فروخته می‌شود. یعنی لایسنس این ویندوز به یک کمپانی داده می‌شود و آن شرکت می‌تواند برای کارمندان خود این نسخه را نصب کند. نسخه انترپرایز ابتدا به صورت جداگانه منتشر نشد و درواقع افزونه‌ای برای پرو بود. ولی اگر کاربر ویندوزهای کرکی هستید، می‌توانید به راحتی از نسخه‌های کرکی انترپرایز استفاده کنید.

در ادامه نگاهی خواهیم داشت به وجه برتری و قابلیت‌های اضافه انترپرایز که در نسخه پرو نبودند و اگر شما صاحب سازمان بزرگی هستید به شما کمک خواهند کرد:

  • Microsoft Windows Defender Credential Guard دستگاهی را که عضو دامنه شما شده، به صورت مجازی دستگاهی جدا در نظر می‌گیرد تا اگر اطلاعات ورود این دستگاه لو رفت یا دچار تهدید امنیتی شد، سایر دستگاه‌های دامنه کاملاً در امان باشند. این امکان هنگامی که بخواهید دستگاه جدیدی را به دامنه اضافه کنید، بسیار کمک‌کننده خواهد بود.
  • با کمک AppLocker می‌توانید اپلیکیشن‌های کاربران دامنه خود را قفل کنید. مثلاً شما به عنوان مدیر سازمان یا مجموعه می‌خواهید کارمندانتان فقط از مرورگر اج استفاده کنند، می‌توانید با قفل‌گذاری روی کروم، آن‌ها را محدود کنید!
  • Long-Term Servicing Channel (LTSC) که قبلاً با نام Long-Term Servicing Branch یا LTSB شناخته می‌شد قابلیتی در انحصار ویرایش انترپرایز است. LTSC درواقع تضمینی از طرف ویندوز برای تغییر ندادن ویژگی‌ها، امکانات و رابط کاربری ویندوز است. یعنی اگر شما کاربرد مشخص، تک‌منظوره و مهمی از ویندوز دارید، با فعال کردن LTSC برای ویندوز 10 انترپرایز می‌توانید مطمئن باشید که آپدیت‌های ویندوز قرار نیست امکانات سیستم شما را تغییر دهند. مثلاً سیستم‌هایی که برای دستگاه‌های ATM، کادر درمانی بیمارستان یا کنترل ترافیک هوایی در یک فرودگاه هستند را در نظر بگیرید. تمامی این سیستم‌ها تک‌منظوره ولی برای کار بسیار مهمی هستند. مایکروسافت با LTSC به صاحبان این سیستم‌ها تضمین می‌دهد پشتیبانی ۱۰ ساله از ویندوز آن‌ها داشته باشد، ولی امکانات این سیستم‌ها را آپدیت یا دچار تغییر نکند تا کاربری آن‌ها مختل نشود.
  • در قسمت مرتبط با نسخه پرو خواندیم که Group Policy که شامل تنظیمات جزئی سیستم می‌شود، در ویندوز هوم بسیار محدود و در ویندوز پرو نسبتاً بازتر است. طبیعتاً هرچه‌قدر ویندوز شما پیچیده‌تر یا پیشرفته‌تر باشد، دسترسی‌های شما نیز افزایش می‌یابد. پس در نسخه انترپرایز تنظیمات بیش‌تری را نسبت به پرو می‌توانید در Group Policy لحاظ کنید. مثلاً شما می‌توانید به کلی قسمت Lock Screen را دذ ویندوز تمام کاربران غیرفعال کنید!
  • App-V (Application Virtualization): با استفاده از App-V می‌توانید اپلیکیشنی که می‌خواهید را در محیطی مجازی و مجزا بدون نیاز به پیمودن پروسه نصب اجرا کنید. همچنین اپلیکیشن اجرایی را می‌توانید در سیستمی دیگر استریم (پخش زنده) کنید. این کارها علاوه بر امنیت بیش‌تر سیستم شما، امکان مدیریت بهتری از اپلیکیشن‌های خاص می‌دهند که می‌تواند به کار ارگان‌های بزرگ بیاید.
  • UE-V (User Environment Virtualization): همان‌طور که از نام «مجازی‌سازی محیط کاربری» پیداست، این برنامه به کاربران اجازه می‌دهد تا تنظیمات اپلیکیشن‌ها و سیستم‌عامل‌های خود را در محیطی مجازی ذخیره کنند و بین PCهای مختلف جابه‌جا کنند. این امکان هم برای سازمان‌های بزرگ مناسب است تا تنظیمات هر کاربر بین تمام کامپیوترها را بتوانند به‌طور وسیع‌تری مدیریت و جابه‌جا کنند.
  • Remote Direct Memory Access (RDMA): یک فناوری که به شما اجازه می‌دهد بین دو کامپیوتر در یک شبکه بدون درگیر شدن پردازنده‌ها، سیستم‌عامل‌ها و کش‌های آن‌ها به انتقال داده بپردازید. پس قطعاً این انتقال سریع‌تر و سبک‌تر صورت می‌گیرد.
  • با Direct Access می‌توانید اتصال تمام کاربران دامنه خود را به یک اتصال رمزگذاری‌شده تونل کنید. یعنی چیزی همانند VPN که با تنظیم شما می‌تواند به صورت خودکار برای همه فعال شود.
  • Branch Cache برای ارگان‌هایی که بیش‌تر از یک شعبه دارند می‌تواند یک حافظه پنهان برای دسترسی به داده‌ها درست کند. مثلاً دفتر اصلی سازمان شما در تهران است و داده‌های مهمی دارید که شعب شهرهای دیگر شما به آن‌ها نیاز دارند. به جای آن که این داده‌ها را روی اینترنت بگذارید، می‌توانید از Branch Cache استفاده کنید تا با مصرف حجم کم‌تر و سرعت بیش‌تر این داده‌ها بین شعب شما منتقل شوند.
  • UWF (Unified Write Filter): سیستمی را در اداره، مدرسه، هتل یا کتاب‌خانه تصور کنید که کاربران مهمان زیادی روزانه از آن استفاده می‌کنند. هر کاربر مهمان طبیعتاً می‌خواهد برای استفاده موقت تغییرات خود را لحاظ کند یا برنامه‌های متفرقه‌ای را نصب و اجرا کند. اما این تنظیمات ممکن است تجربه کاربر مهمان بعدی را مختل کنند. پس بهتر است این تنظیمات کاربران مهمان مانند استفاده آن‌ها موقت باشد و پس از ری‌استارت کردن کامپیوتر، همه چیز به حالت اول برگردد. این دقیقاً کار UWF است. UWF وقتی فعال می‌شود تمامی تغییرات، نصب‌ها و به اصطلاح نوشته‌ها روی سیستم شما را در جایی موقت نگه می‌دارد و علاوه بر برقراری امنیت سیستم شما، سرعت بوت بعدی را هم بالاتر می‌برد.

 

تمامی این امکانات پیشرفته که باهم بررسی کردیم، به شما حداکثر توانایی مدیریت، امنیت و شخصی‌سازی را خواهند داد. پس می‌توان نتیجه گرفت انترپرایز بسیار مناسب ارگان‌ها و تجارت‌های متوسط تا بزرگ است.

 

نسخه‌های Education؛ هم برای دانشجو هم برای مدیریت دانشجویان

همان‌طور که Education به معنای «آموزش» و «تحصیلات» است، این دو نسخه از ویندوز هم برای این کاربری‌ها طراحی شده‌اند. اگر بخواهیم به طور ساده دو نسخه آن را بررسی کنیم این‌گونه خواهد بود:

  • Windows 10 Pro Education: این نسخه درواقع همان نسخه پرو است که برای دانش‌آموزان و دانشجویان شخصی‌سازی شده. مثلاً پیشنهادات مایکروسافت استور به صورت پیش‌فرض غیرفعال شده تا حواس دانش‌آموزان پرت نشود! وضعیت کورتونا، منشی صوتی ویندوز هم به همین شکل است. البته هر دوی آن‌ها را می‌توان به صورت دستی فعال کرد.
  • Windows 10 Education: نسخه مدیریتی انترپرایز را که به یاد دارید؟ ویندوز 10 اجوکیشن دقیقاً همان نسخه است ولی متناسب با نیاز‌های ارگان‌های آموزشی، مدارس یا دانشگاه‌ها شخصی‌سازی شده است. همان‌طور که در جدول بالا هم می‌توانیم مشاهده کنیم، جز RDMA تمام قابلیت‌های انترپرایز در این ویرایش وجود دارد ولی بازهم مثل نسخه پرو اجوکیشن، پیشنهادات مایکروسافت استور به صورت پیش‌فرض غیرفعال هستند که می‌توان آن را به راحتی فعال کرد.

 

Consumer Edition و Business Edition چه هستند و چه تفاوتی دارند؟

اگر این دو اصطلاح را جایی شنیده‌اید و ذهن شما درگیر این دو ویرایش از ویندوز 10 شده، ما پاسخ شما را خواهیم داد. این دو ویرایش صرفاً مدل لایسنس هستند که اگر شما از نسخه‌های کرکی استفاده می‌کنید برای شما بی‌معنی خواهند بود. Edition Consumer برای مشتریان خانگی و دارای نسخه‌های هوم، پرو و پرو اجوکیشن است. طبیعتاً Business Edition هم دارای نسخه‌های تجاری مانند پرو، اجوکیشن و انترپرایز است.

 

نتیجه‌گیری؛ بهترین نسخه ویندوز 10 کدام است؟

با تمامی این مقایسه‌ها و تعاریف می‌توان به یک نتیجه‌گیری کلی رسید. بیایید نتایج نهایی را مرور کنیم تا بهترین ویرایش ویندوز برای هر کاربری را بشناسیم.

نکته: برای ما کاربران ایرانی که عمدتاً از ویندوزهای کرکی استفاده می‌کنیم بحث قیمت و به‌صرفه بودن نسخه‌ها زیاد به کار نخواهد آمد. پس ما مقایسه قیمتی را حذف می‌کنیم و همه آن‌ها را رایگان در نظر می‌گیریم. اگر شما از لایسنس قانونی ویندوز استفاده می‌کنید، قیمت آن‌ها را هم در نظر داشته باشید که نسخه‌های پرامکانات‌تر طبیعتاً گران‌تر هستند.

نسخه‌های مختلف ویندوز 10 به‌طور خلاصه به ترتیب از بهترین به کم‌ترین امنیت، امکانات مدیریتی و شخصی‌سازی و نیاز به سخت‌افزار قوی‌تر به این شکل هستند:

ویندوز 10 هوم < ویندوز 10 پرو < ویندوز 10 انترپرایز

پس بیایید با توجه به این جدول بهترین نسخه ویندوز 10 برای کاربری‌های متفاوت را بشناسیم:

نوع کاربری Windows 10 Home Windows 10 Pro Windows 10 Enterprise
کاربری خانگی و مالتی‌مدیا (تماشای فیلم و امور روزانه) بسیار مناسب نامناسب نامناسب
گیمینگ بسیار مناسب و کافی بسیار مناسب اگر کاربر تخصصی‌تری هستید نامناسب
کارهای گرافیکی، تدیون و ساخت انیمیشن، فیلم و … مناسب بسیار مناسب

اگر سخت‌افزار خیلی قدرتمندی دارید از نسخه Pro for Workstations استفاده کنید

نامناسب
تحصیلی و دانشجویی بسیار مناسب نسخه Pro Education بسیار مناسب

(برای کاربران تخصصی‌تر)

نامناسب
کاری و شخصی

امور اداری

کافی بسیار مناسب نامناسب
کاری، مدیریت دفاتر و کسب و کارهای کوچک نامناسب، امکانات بیش‌تری نیاز دارید بسیار مناسب مناسب، اما همچنان امکانات زیادی هست که از آن استفاده نخواهید کرد
کاری، مدیریت بیزینس و ارگان‌های بزرگ نامناسب مناسب، ولی ممکن است امکانات بیش‌تری نیازتان شود بسیار مناسب
کاری، مدیریت آموزشگاه، دانشگاه، مدارس و موسسات آموزشی نامناسب مناسب، ولی ممکن است امکانات بیش‌تری نیازتان شود نسخه Education بسیار مناسب

 

اگر سوالی درباره نسخه‌ای از ویندوز داشتید یا همچنان در انتخاب بهترین نسخه ویندوز 10 سردرگم بودید در بخش نظرات مشکل یا کاربری خود از ویندوز را مطرح کنید تا از ما مشاوره بگیرید.

23 در مورد “بهترین ویندوز 10 کدام است؟ معرفی کامل امکانات نسخه‌های مختلف ویندوز 10”

  1. سلام.
    در پاسخ اون افرادی که میگن فقط ویندوز هوم رو بالا بردین و تو سر بقیه ورژنهای ویندوز زدین
    باید بگم مقاله خیلی عالیی نوشتین.
    مشخص کردین کدوم ویندوز برای چه افرادی مناسبه.
    نه اینکه فقط بگین بهترین ویندوز گرونترین و پر امکاناتترین ویندوزه پس باید گرونترین ویندوزها رو همه داشته باشند با اینکه هیچ کدوم از امکانات تخصصی ویندوزهای بالاتر از هوم، به کار یک کاربر معمولی که فقط میخواد فیلمی ببینه صدایی بشنوه و متنی بخونه و بنویسه و تو اینترنت بگرده نمیاد.
    خیلی خوب بود که مشخص کردین کسی که کاربر حرفه ای هست امکانات بیشتر نیاز داره.
    و کسی که سخت افزار سیستمش قوی نیست یا کاربری تخصصی نداره دلیلی هم نداره سنگینترین و پر امکاناتترین ویندوز رو نصب کنه فقط برای انجام کارهای روزمره!
    خدا خیرتون بده خیلی عالی بود مطلبتون.

  2. سلام.
    با اینکه افراد نابینا دارند از ویندوزهای ده و یازده استفاده میکنند.
    من هفت رو هم که دو ساله دارم استفاده میکنم به سختی باهاش کنار اومدم و همش دلتنگ xp بودم!
    هرچی تلاش کردم نتونستم فراموش کنم سادگی و آسانی کار با xp در هیچ ویندوزی نیست.
    امروز هم داشتم مطالب ویندوز هفت رو میخوندم.
    کلی غصه خوردم چرا من دو ساله دارم نسخه ultimate ویندوز هفت رو استفاده میکنم با اینکه نسخه home premium برای من کافیه!
    تو ایران جا افتاده گرونترین ورژن بهترینه و همه استفاده میکنن بدون اینکه واقعا امکاناتش رو نیاز داشته باشن. و یا حتی خیلیا نمیدونن این امکانات چی هست و به چه دردی میخوره!
    میخواستم بپرسم نصب سیستم عاملهای دیگه بطور مجازی، فقط نسخه pro به بعد پشتیبانی میشه در همه ویندوزها؟
    یعنی مثلا اگه من home premium رو نصب کنم، میتونم xp mode رو هم داشته باشم یا برای استفاده از xp mode, professional رو حتما باید نصب کنم؟
    خب از اونجایی که من به لطف خدا سالهاست با برنامه های کرک تا حد بالایی خداحافظی کردم،
    فقط خود ویندوز رو نمیتونم کنار بذارم و یک برنامه کرک شده بیشتر رو سیستمم وجود نداره،
    اینکه گرونترین نسخه ویندوز هفت رو استفاده کردم با اینکه هیچ کدوم امکاناتش به کارم نمیاد، خیلی غصه دارم کرد.
    آیا کار با نسخه هوم ویندوز هفت ساده تر از نسخه ultimate هست؟
    برای من که چیزهای ساده و کلاسیک رو دوست دارم،
    نسخه هوم ویندوز هفت راضیترم میکنه؟
    ببخشید اینجا مطالبم رو نوشتم. راه ارتباطی دیگه ای با شما نداشتم و نمیدونستم کجا مطالبم رو بنویسم!

    1. عرفان محمدزاده

      سلام زهرا جان،
      ویندوز XP واقعاً دوست‌داشتنی و خاطره‌انگیزه و کاملاً موافقم که هیچ ویندوزی سادگی اون رو نداره!
      درمورد نسخه‌های مختلف ویندوز هفت باید بهتون بگم که درسته که نسخه Ultimate امکانات خیلی بیش‌تری داره که به کار شما ممکنه نیاد، مثل نسخه Enterprise همین ویندوز 10. ولی درواقع می‌شه این‌جوری گفت که کار کردن باهاش سخت‌تر از نسخه Home Premium هم نیست. این امکانات اضافه در جاهای متفاوتی از ویندوز هستند و خیلی‌هاشون مثل برنامه نصب هستن. یعنی اگر شما به سراغ این‌ها نرید اصلاً تفاوتی توی تجربه شما از این دو نسخه نخواهد بود و نمی‌شه گفت Home Premium ساده‌تره.

      درمورد XP Mode روی ویندوز 10 دقیقاً همون‌طور که خودتون تشخیص دادید چون به صورت مجازی هست، شما نیاز به استفاده از Hyper-V دارید که روی نسخه Home نیست. یعنی برای این کار باید حداقل ویندوز 10 پرو نصب کنید.

      من قسمت متن درمورد Hyper-V رو دوباره این زیر براتون می‌آرم که راحت‌تر پیداش کنید که چی بود:

      قابلیت پیشرفته Microsoft Hyper-V به شما اجازه می‌دهد یک سیستم مجازی بسازید! سیستم مجازی شما دقیقاً مثل یک کامپیوتر کامل و مجزا عمل می‌کند و می‌توانید سیستم‌عامل و برنامه‌های مجزا برای آن در نظر بگیرید و روی آن نصب کنید.

      1. خیلی تشکر میکنم از کامنت خوبتون.
        میخواستم لایک کنم کلمه لایک و موافق و مخالف حذف شده از کامنتها و نمیتونم تشخیص بدم کدوم لایکه کدوم دیسلایک!
        راهی هست بدون نصب برنامه های جانبی که بشه محیط windows 7 به سادگی xp بشه؟
        میخواستم یک لپتاپ استوک بگیرم ولی اگه نسل چهار به بعد بگیرم xp جواب نمیده و خیلی دلتنگ سادگی xp شدم.
        تو xp همه چیز به صورت لیست زیر هم هست که راحت با جهتنمای بالا و پایین بهشون دسترسی داشتم.
        نمیدونم مطالبم رو اینجا بنویسم یا میشه بهم ایمیل بدین تو ایمیل راحتتر بشه صحبت کرد.

        1. عرفان محمدزاده

          بله اتفاقاً Windows XP Mode برای ویندوز ۷ پرو به بالاتر وجود داره. اگر ویندوز 7 شما Ultimate هست طبق گفته خودتون، می‌تونید Windows XP Mode رو دانلود و نصب کنید. من حقیقتش تجربه شخصی توی استفاده ازش نداشته‌م ولی فکر می‌کنم مناسب شما باشه.

          درمورد سوال‌ آخرتون هم، بله حتماً این‌جا بنویسید تا هم سایر کاربران از مطالبتون استفاده کنند هم باعث انرژی بیش‌تر ما بشید.

        2. خب من هنوز لپتاپ جدید نگرفتم و مجازیسازها هم رم هشت و پردازنده های نسلهای جدیدتر رو میخوان.
          یعنی لپتاپِ ایسر من که مال سال 2006 هست با رم 2.5 گیگ، نمیتونه از مجازیسازها پشتیبانی کنه. میخواستم تو خود تنظیمات ویندوز هفت راهی پیدا بشه برای ساده تر کردن منوها و تنظیمات و گزینه ها. ویندوز هفت که تنظیمات شخصی سازی زیادی داره، راهی نداره کار باهاش از اینی که هست ساده تر بشه؟!

        3. عرفان محمدزاده

          نه متأسفانه، راهی نیستش که از تنظیمات خود ویندوز بشه رابط کاربری اون رو تغییر داد یا راحت‌تر کرد. تنها راهی که به ذهن من می‌رسه همون شبیه‌ساز‌ها هستن.

      2. تونستم کامنتتون رو لایک کنم؟
        اشتباهی دیسلایک نکرده باشم!
        اگه درست بوده باشه پس با صفحه خوان اولی دیسلایکه دومی لایک.
        و راهی دارین بدون نصب نرم افزار جانبی ویندوز هفت به سادگی xp بشه؟
        وقتی نسخه home نصب کنم، دیگه امکانات تخصصیتر مثل bitlocker توی کنترل پنل و منوی راست کلیک نمیاد؟

        1. عرفان محمدزاده

          بله درست لایک کردید که نظر لطفتونه. ?

          متاسفانه راهی جز نصب شبیه‌سازی مثل Windows XP Mode نیست برای شبیه‌سازی ویندوز XP و تجربه اون روی ویندوز 7.
          وقتی هم نسخه Home نصب کنید دقیقاً امکانات اضافه از منوی شما حذف باید بشن. فقط در نظر داشته باشید که برای Windows XP Mode، نیاز به نسخه Pro یا بالاتر از ویندوز 7 دارید و روی نسخه Home نصب نمی‌شه.

  3. توی مقاله حس کردم خیلی نسخه enterprise رو زدین تو سرش. از همه نظر این نسخه گرون ترین نسخه هست سنگینی خیلی خاصی هم نداره برای کسی که کانفیگ سیستمش خوبه نصب میکنه برای همه کاری خوبه فقط بعضی امکاناتش استفاده نمیشه و گرنه من استفاده میکنم ضعفی ندیدم . هر چند ما ایرانیا برای ویندوز پول نمیدیم و کرک میکنیم پس فرقی نمیکنه.اگه یه کاربر معمولی باشی هوم خوبه اگه برنامه نویس یا گیمر باشی pro خوبه که هم ماشین مجازی داره هم امنیت بیشتر

    1. عرفان محمدزاده

      سلام ایمان عزیز،
      ممنون از نظرتون. حرف شما هم کاملاً درسته. البته ما نم قطعاً قصد این رو نداشتیم که انترپرایز رو پایین بیاریم. توی مقاله هم نوشتیم که حرفه‌ای‌ترین و پرامکانات‌ترین ویندوز هست. حتّی این نکته‌ای که گفتید درمورد قیمت هم نوشته بودیم که اگر کرکی دانلود می‌کنید گرون بودن انترپرایز رو درنظر نگیرید. تمام امکاناتش رو هم معرفی کردیم کامل و گفتیم این‌ها انحصاری این نسخه هستن.
      اگر قسمت دیگه‌ای هست که از امکاناتش جا انداختیم یا نکته منفی‌ای به اشتباه گفتیم بگید که ما اصلاح کنیم، ایمان عزیز.

  4. مهندس خوشگل

    وقتی مقاله می نویسی کامل تحقیق کن 3 مدل ویندوز 10 دیگه هست که جا انداختی برو یکم سرچ کن

    1. عرفان محمدزاده

      سلام کاربر عزیز،
      منظور شما از نسخه‌های دیگه، درواقع S Mode یا ویرایش‌های مخصوص دستگاه یا مناطق خاص هست (مثل نسخه مخصوص دولت چین)؟ یا ورژن‌های متفرقه‌ای که ادامه پیدا نکردند؟

  5. پِدی مغزفندقی

    حاج عرفان جدولهارو خودت ترجمه کردی؟خیلی خوب بود،شیرمادرونان پدرحلالت. منتها خیلی نسخه هوم رو بردی بالا و زدی توی سر مال(نسخه پرو و اینترپرایس). مشکل هوم اینه:یسری برنامه های کاربردی وتخصصی نسخه های جدیدشون مثل فتوشاپ ومهندسی و… روی هوم نصب نمیشن.بنظر من:سیستم ضعیف و ترکیده دارید یا فقط درحدمرورگروفیلم و حسابداری و…دارید نسخه هوم که سبکترینه.بچه مایه هستید(سیستم خوب هم شده لاکچری بلطف عزیزان *******) وسیستماتون خوبه نسخه پرو.نسخه اینترپرایس هم سنگینه نصب نکنید یا نسخهLTSش رو نصب کنید.یه مشکل دیگه توی توضیحات:رم۶رو خیییلی خوب و امپراطور و قوی تعریف کرده بودید!رم ۸به پایین بدرد نمیخوره اونم فرکانس کاریش و…باید خوب باشه.رم ۱۲الان نرماله.رم۱۶وبالاتر رو باید اونجوری باذوق زدگی تعریف کرد.بعدوقتی ویدوز۱۱هست چرا۱۰نصب میکنید؟درکتون نمیکنم.واقعا۱۱بهتره به نظرات عجیب و غریب وتوهمی ملت توجه نکنید

    1. عرفان محمدزاده

      سلام، آره جدول‌ اول رو از چند منبع مثل ویکی‌پدیا و مایکروسافت و ترکیب اون‌ها برداشتیم. هرکدوم ناقصی کوچیکی داشتن. درواقع هر امکاناتی هم که معرفی کردیم تو جدول گذاشتیم و جدا بررسی کردیم که توی کدوم‌ها هست.
      اون رم هم ۶ گیگابایت منظور نبود، ۶ ترابایت بود :))))))
      درمورد ویندوز هوم هم فقط برای یک کار گفتیم بهترین ویندوزه، توی گیمینگ و استفاده داشنجویی فقط برای کاربران ساده‌تر گفتیم بهترینه. به نظر خودم نسخه پرو برای همه مناسب‌تره. ولی ممنون از تمام توضیحات و پیشنهاداتت.
      درمورد ویندوز ۱۱ هم کاملاً موافقم. اتفاقاً یه مقاله به زودی درمورد این‌که چرا به ویندوز ۱۱ آپدیت کنیم یا نکنیم به زودی می‌ذاریم روی سایت.

      1
      3
      1. پِدی مغزفندقی

        دستم خورد اشتباهی منفی دادم بهتون?.دوباره چک کردم دیدم درست میگی.رم ۶ترابایت?نوشتی(متوجه نشدم به کنایه نوشتی).نقطه ی اوج نظرم اون عزیزان*****بود که شامل ممیزی شد?بجاش«امریکای جنایتخوار!»رو جایگزین میکردی?

  6. رها آریایی

    وقت بخیر جناب
    میشه راهنمایی بفرمایید
    که از کجا میشه فهمید ویندوزی ک برامون ریختن اصله یا قلابی؟؟؟

    1. عرفان محمدزاده

      سلام عزیز، با توجه به روش‌های مختلف کرک کردن یا pirate کردن ویندوز، تشخیص آن مقداری سخت شده. شنبه آموزشی در این باره روی سایت منتشر خواهیم کرد.
      ولی اگر هزینه اضافه برای لایسنس ویندوز ندادید، قطعاً ویندوز کرکی برای شما نصب شده و ویندوز اصل نیست. قیمت لایسنس ویندوز 10 امروزه بسته به نوع لایسنس و نسخه ویندوز، از ۵۰۰.۰۰۰ تومن تا ۹ میلیون تومن متغیر شده.

      1
      2
    2. پِدی مغزفندقی

      استفاده کن بره بابا،چه فرقی میکنن؟.ویندوز اصل یا روی لپ تاپ نو هست(توی سایت سازنده باید چک کنی اون مدل با چه سیستم عاملی توزیع شده یا باید بری از یه کشور دیگه خودت چند صدلاربخری).اگه مثل ما توی مهددموکراسی واقعی خاورمیانه زندگی میکنی ?شک نکن ویندوزت ارجینال نیست با دلار۳۲تومنی.۹۹٪لپ تاپهای بازارهم بخاطر قیمت پایینتر باDosعرضه میشن.بلطف عزیزان******لپ تاپcori5نسل۵و۶انقدرگرون شده تقریباتوی بازارنیست ومشتری نداره بعد دنبال ویندوز اصل وغیراصلید؟.بیخیال بابا

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH