برای اولین بار اینترنت ماهواره‌ای استارلینک در پرواز هوایی فعال شد

در برهه‌ای از زمان قرار داریم که دیگر محال‌ترین تصورات بشر ممکن شده است؛ برای نمونه، اخیرا از طریق توییتی که شرکت اسپیس ایکس زده است، باخبر شده‌ایم که اینترنت ماهواره‌ای استارلینک Aviation برای اولین بار فعال شده است. ایلان ماسک موفق شد این نوع از اینترنت که برای هواپیماها طراحی شده است را برای اولین بار در جت JSX فعال‌سازی کند. این جت متعلق به یک شرکت هواپیمایی خصوصی است.

مهرماه بود که شرکت اسپیس ایکس درباره سرویس جدید استارلینک Aviation اطلاعاتی را در صفحه وب خود منتشر کرده بود.

نکته بسیار جالبی که وجود دارد این است که شرکت اعلام کرده است سرعت اینترنت ماهواره‌ای استارلینک Aviation در هواپیمایی که با سرعت صدها مایل در ساعت حرکت می‌کنند، بسیار بالا خواهد بود؛ یعنی این سرویس سرعتی برابر با 350 مگابیت در ثانیه خواهد داشت!! یعنی کاربر به راحتی می‌تواند ویدیو ببیند، بازی آنلاین انجام دهد، تماس‌های ویدیویی برقرار کند و سایر فعالیت‌هایی که به داده پرسرعت نیاز دارد، را نیز انجام دهد!

سرعت 350 مگابیت بر ثانیه در هواپیمای در حال حرکت یکی از آن فناوری‌هایی است که بشر تصور نمی‌کرد بخواهد یک روزی به واقعیت تبدیل شود. با این فناوری، همه مسافران می‌توانند از قابلیت پخش همزمان و تاخیر کمتر از 20 ثانیه استفاده کنند. با این وجود، مسافران در حال حاضر می‌توانند در فعالیت‌هایی شرکت کنند که قبلا امکان‌پذیر نبود.

اینترنت ماهواره‌ای استارلینک Aviation در پرواز هوایی

مواردی که در ابتدا باید نصب کرد تا بتوان از این سرویس استفاده کرد شامل منبع تغذیه، دو نقطه دسترسی بی‌سیم، بسته سخت‌افزاری ترمینال Aero و هارنس است که در کل 150000 دلار هزینه برآورد شده است. این وسایل عمر خوبی داشته و به همین زودی‌ها خراب نخواهند شد.

شرکت اسپیس ایکس گفته بود که این سرویس از سال 2023 رونمایی می‌شود، ولی اکنون اولین نمونه آن رونمایی شده است. هزینه کلی این سرویس بین 12500 تا 25000 دلار در ماه است؛ همچنین هزینه 150000 دلاری که در بالا به آن اشاره کردیم، هزینه سخت‌افزاری آن خواهد بود. ولی خب کسی که جت خصوصی داشته باشد و به فکر نصب اینترنت ماهواره‌ای استارلینک Aviation در آن افتاده باشد، بی‌شک هزینه 150000 دلاری سخت‌افزاری نیز برایش اهمیت زیادی نخواهد داشت.

این شرکت علاوه بر این سرویس، سیستم استارشیلد را معرفی کرده بود؛ در این سیستم، سرویس اینترنت ماهواره‌ای برای دولت‌ها ارائه شده است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH