مزایای استفاده از اینترنت فیبر نوری نسبت به ADSL

اینترنت FTTH  و ADSL

با رشد تکنولوژی و وابستگی روز افزون زندگی افراد به اینترنت، نیاز به بستری مطمئن برای تبادل اطلاعات با بالاترین سرعت و بیشترین کیفیت افزایش پیدا کرده است. به دنبال آن، اینترنت فیبر نوری که یکی از مناسب‌ترین بسترهای ارتباطی است، به عنوان اصلی‌ترین گزینه‌ جایگزین کابل مسی به شمار می‌آید.

اینترنت ADSL

اینترنت ADSL بر بستر کابل‌‎های مسی تا پیش از ظهور فناوری‌های ارتباطی نو، پر‌استفاده‌ترین راه ارتباطات و تبادل اطلاعات بودند. رسانایی بالا، استحکام کششی مطلوب و شکل‌پذیری مناسب از مزایای مهم کابل‌های مسی هستند و با این ویژ‌گی‌ها، کابل‌های مسی برای کاربردهای الکتریکی همچنان بهترین راهکار هستند، چو آن‌که در مورد اینترنت‌ و مخابرات، راه‌های مناسب‌تری هم‌چون فیبرنوری وجود دارد.

اینترنت FTTH

FTTH یکی از فناوری‌های به‌روز حوزه ارتباطات است که بر بستر فیبرنوری بنا شده است. کابل فیبرنوری انعطاف پذیری بالایی دارد و در برابر رطوبت و فرسایش بسیار مقاوم است. لازم به توضیح است که انتقال داده در این بستر از راه رشته‌های بسیار نارک که درون کابل قرار دارند، انجام می‌شود.

تفاوت اینترنت FTTH و ADSL

هم‌اکنون، اینترنت ADSL2+ و اینترنت فیبر نوری، پراستفاده‌ترین راه‌های ارتباطات و تبادل اطلاعات در کشور‌ هستند و این موضوع بر اهمیت بررسی تفاوت‌ها، مزایا، و معایب این دو بستر می‌افزاید.

در اینترنت فیبر نوری، امکان نفوذ و ایجاد اختلال در انتقال داده‌ها پایین است و در برابر انواع نویز مقاومت بالایی دارد؛ از این روی، می‌توان کابل‌های فیبرنوری را از کنار کابل‌های برق فشار قوی نیز عبور داد. این در حالی‌است که بیشتر نویزها روی کابل‌‌های مسی و سرعت اینترنت‌‌‌ آن‌ها تاثیر می‌گذارند.

در کابل‌های مسی، افت سرعت و کیفیت داده در طول مسیر وجود دارد و میزان فاصله‌ی کاربر از مرکز مخابراتی، در تجربه سرعت بسیار مهم است؛ اما در فناوری فیبرنوری، طول مسیر تاثیری بر کیفیت اینترنت ندارد و در فاصله‌های طولانی نیز سرعت و کیفیت اینترنت در بهترین حالت حفظ می‌شود.

هزینه‌ی اینترنت فیبرنوری نسبت به ADSL در فواصل طولانی به مراتب پایین‌تر است و با گسترش روز افزون بسترهای فیبرنوری، هزینه‌ی سخت افزار و تجهیزات مورد نیاز آن، کاهش یافته است. افزون بر آن، با وجود ظرفیت بالای فیبر نوری در انتقال داده، در صورت نیاز به توسعه بستر، نیازی به کابل کشی مجدد نیست که این موضوع صرفه اقتصادی چشم‌گیری به همراه خواهد داشت.

اینترنت فیبر نوری با بهره‌مندی از پهنای باند وسیع، ظرفیت بسیار بالاتری از ADSL در تبادل اطلاعات دارد و سرعت انتقال داده بر این بستر می‌تواند تا هزار برابر سرعت ADSL باشد.

اگر مدت زمان مورد نیاز برای دانلود یک فیلم 2 گیگابایتی را معیار سنجش و مقایسه این دو بستر قرار دهیم، دانلود این محتوا در اینترنت ADSL 30 دقیقه به طول می‌انجامد، در حالی‌که با استفاده از اینترنت فیبر نوری، تنها 20 ثانیه زمان لازم است.

کاربران اینترنت فیبر نوری می‌توانند به تماشای آنلاین فیلم و سریال با بالاترین کیفیت بدون قطعی بپردازند، جلسات آنلاین خود را بدون اختلال برگزار کنند و از بازی‌های آنلاین با حداقل Ping و تاخیر بهره‌مند شوند.

امروزه، درصد بالایی از داده‌ها در سراسر دنیا از راه فیبرنوری منتقل می‌شوند؛ اما در کشور ایران همچنان بخش زیادی از زیرساخت‌ها بر بستر کابل‌های مسی قرار دارند. از این‌‌سو، برخی شرکت‌های ارایه دهنده خدمات اینترنتی مانند شاتل، به منظور تجربه بهتر کاربران از سرعت و کیفیت اینترنت، اقدام به راه‌اندازی و تلاش برای توسعه زیرساخت مورد نیاز اینترنت فیبر نوری کرد‌ه‌اند.

نسل‌ فعلی اینترنت شاتل بر بستر کابل مسی (ADSL) تا به امروز تجربه‌ی موفقی در دست‌رسی کاربران به اینترنت بوده است. این در حالی‌است که در حال حاضر، کاربران می‌توانند با استفاده از اینترنت فیبر نوری به سرعت ارسال و دریافت 100 تا 1000 مگابایت بر ثانیه دست پیدا کنند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانید با شماره تلفن سراسری 91000400 با کارشناسان شاتل در ارتباط باشید.

این مطلب یک رپورتاژ آگهی بوده و آی‌تی‌رسان در تهیه آن نقشی نداشته است

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH