قدرتمندترین موتور خودرو داخلی رونمایی شد

پیشرانه EF بسیار در ایران محبوب است و حالا شرکت سازنده تصمیم گرفته نسل جدید این موتور تولید داخل را تولید کند. این پیشرانه جدید که EFP نام گرفته است، به زودی در مراسمی رونمایی و به تولید انبوه خواهد رسید.

این موتور که قرار است برای اولین بار در دنا پلاس توربو جدید به کار رود، یکی از قدرتمندترین فناوری‌هایی است که هم‌اکنون در صنعت خودروسازی ایران به چشم می‌خورد. این خودرو نسبت به نسل قبل پیشرفت‌های زیادی به خود دیده و امکانات بیشتری خواهد داشت.

ایران خودرو قصد دارد تا این پیشرانه قدرتمند را روی کراس‌اوور ری‌را نیز نصب کند.

عادل پیرمحمدی که قائم مقام توسعه محصول، کیفیت و پروژه‌های ایران خودرو در خصوص پیشرانه جدید EFP است، در این باره چنین گفت:

تولید انبوه این موتور که قرار است روی دنا پلاس توربو شارژ جدید قرار گیرد، هم‌زمان با رونمایی از تارا آغاز خواهد شد؛ یعنی در دهه مبارک فجر امسال!

پیشرانه EFP چند هدف دارد که شامل تولید محصولاتی مطابق با استانداردهای روز دنیا، مصرف سوخت پایین، کاهش آلایندگی و دست‌یابی به استانداردهای آلایندگی بالاتر مانند یورو شش هستند. ایران خودرو اکنون با تولید این پیشرانه سعی کرده است که به این اهداف دست یابد.

با اینکه بین پیشرانه EFP و پیشرانه نسل قبلی EF۷ شباهت‌هایی وجود دارد ولی باید گفت که در بحث قطعات این دو پیشرانه شباهتی وجود نداشته و قطعات EF۷P نسبت به پیشرانه EF۷ تفاوت‌هایی دارند. سرسیلندر و بلوک سیلندر پیشرانه EFP روی خط تولید EF۷ نیز امکان تولید خواهد داشت.

در ابتدا، قرار است نسخه توربوشارژ پیشرانه EFP روی خط تولید رود و با توسعه‌ و ایجاد فناوری‌های جدید، این پیشرانه نسبت به نسل قبلی خود از توان بالا و گشتاور بهتری برخوردار است.

در بین این دو پیشرانه، قطعات اصلی متفاوت خواهند بود. به طور مثال، میل لنگ، یاتاقان‌ها، شاتون، پیستون، میل بادامک، سرسیلندر، منیفولد هوای ورودی، منیفولد دود خروجی، سیستم EMS، توربوشارژ، سیستم خنک‌کننده و سایر موارد با نسل قبلی فرق داشته که همگی در جهت کاهش مصرف سوخت، افزایش راندمان و کاهش آلایندگی حرکت می‌کنند.

این پیشرانه در مرکز تحقیقات و موتور ایران خودرو (ایپکو) طراحی می‌شود و به زودی تولید انبوه آن آغاز خواهد شد. موتور EFP از سیستم پیشرفته زمان‌بندی متغیر سوپاپ‌ها CVVT برخودار است و می‌تواند با سایر خودروهای وارداتی رقابت کند. ایران خودرو نیز با تولید این موتور به هدف بزرگ خود در عرصه تولید موتور بهینه دست یافته است.

پیشرانه EFP توربوشارژ به چهار سیلندر و 16 سوپاپ مجهز شده و می‌تواند بین 160 تا 170 اسب بخار قدرت تولید کرده و گشتاوری معادل 240 نیوتن‌متر داشته باشد. پیشرانه قدیمی EF۷ قدرتی معادل با 150 اسب بخار و گشتاوری 215 نیوتن متری تولید می‌کند. در نتیجه، موتور جدید می‌تواند 10 تا 20 اسب بخار قدرت و 25 نیوتن متر گشتاور بیش‌تر تولید کند. با این وجود، مصرف سوخت و آلایندگی پایین از دیگر ویژگی‌های این محصول هستند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH