از دغدغههای هر فردی که اقدام به ایجاد یک شرکت و ثبت آن میکند دانستن انواع شرکتها، مراحل و مدارک مورد نیاز برای انجام این کار است. پس اگر قصد پیشرفت و رشد کسب و کار خود را دارید و هدف شما بستن قرارداد و همکاری با سازمانها و شرکتهای بزرگ است، چقدر احتمال دارد این شرکت و سازمانها با شخص عادی و حقیقی قراردادی به امضاء برسانند؟ تبدیل کردن یک فعالیت اقتصادی پایدار و سودآور به یک شرکت ثبت شده میتواند بر ارزش و هویت شما بیافزاید و باعث افزایش هرچه بیشتر سودآوری فعالیت شما در آینده نیز بشود.
این روزها با افزایش آگاهی جمعی، مردم به شرکتهای ثبت شده و دارای مجوز اعتماد بیشتری میکنند. در نتیجه ثبت شرکت باعث افزایش اعتماد بین مخاطبین و مشتریان کسب و کار خود خواهید شد. هرگونه فعالیت اقتصادی در حال انجام به صورت شراکتی بر اساس قوانین ثبت شده، نیازمند ثبت یک شخصیت حقوقی است. بهترین تعریفی که میتوان از یک شرکت داشت آن است که، شرکت در اصطلاح حقوقی، اجتماع تعدادی از افراد است که فعالیت خاصی را اعم از تجاری، فرهنگی و اجتماعی انجام میدهند.
شرکتها چند نوع هستند؟
شرکتها به طور کلی به ۲ نوع تجاری و مدنی تقسیم میشوند. شرکتهای با هدف جذب سود و منفعت اقتصادی و تقسیم آن میان اعضا تشکیل میشوند و کلیهی فعالیتهای شرکت پیرامون امور تجاری و بازرگانی شکل میگیرد.
شرکت تجاری به ۷ نوع دیگر تقسیم بندی میشود که عموم افراد انواع شرکت را بر این ۷ نوع میشناسند:
- شرکتهای سهامی (مانند شرکتهای سهامی خاص و سهامی عام)
- شرکت با مسئولیت محدود
- شرکت تضامنی
- شرکت مختلط غیر سهامی
- شرکت مختلط سهامی
- شرکت نسبی
- شرکت تعاونی تولید و مصرف
برای مثال افرادی که قصد ثبت شرکت بازرگانی دارند یکی از انتخابهای مناسب آنها شرکت مسئولیت محدود میباشد. حداقل سرمایه برای ثبت این نوع شرکتها یک میلیون ریال در نظر گرفته شده است. مدت مسئولیت هیات مدیره در شرکت مسئولیت محدود، نامحدود است مگر اینکه در اساسنامه به ترتیب دیگری در نظر گرفته شده باشد. مسئولیت و ضمانت شرکاء در شرکت با مسئولیت محدود متناسب با سقف میزان سرمایه است. در کشورهای خارجی برای امور بازرگانی و عمومی اکثرا شرکت با مسئولیت محدود (LTD) را انتخاب میکنند.
مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت
به طور کلی برای ثبت هر یک از انواع شرکتها به یک سری مدارک جهت ثبت شرکت نیاز خواهید داشت که شامل موارد زیر هستند:
- ارائه مدارک شناسائی مانند کارت ملی و شناسنامه هر یک از شرکاء.
- ارائه شرکت نامه و تقاضانامه شرکت
- ثبت نام کد ثنا برای تمام اعضای هیئت مدیره
- تهیه اساسنامه تکمیل شده شرکت
- دریافت تاییدیه آدرس و کد پستی محل شرکت
- تعیین حق امضای شرکت (اگر حق امضا برای بیش از یک نفر باشد باید نوع و شرایط امضاهای شرکت مشخص شود)
- تعیین سمت و سهام هریک از اعضاء
- انتخاب نام حداقل ۳ سیلابی
- ارائه مجوز (ویژه شرکتهایی که نیاز به مجوز دارند)
- ارائه دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومی و موسسین شرکت و صورتجلسه هیئت مدیره
- در صورتی که شرکت سهامی خاص است فیش بانکی که معادل ۳۵ درصد از سرمایه اولیه شرکت شما باشد.
شرایط مورد نیاز برای ثبت شرکتها
برر طبق قانون جهت ثبت شرکت، متقاضیان باید از قبل در سامانه ثنا ثبت نام کرده باشند. باید دقت داشته باشید در حقیقت این ثبت نام یک پیش نیاز است و نیازی به ارائه مدرکی دال بر داشتن ثنا نیست. شما میتوانید برای ثبت نام در ثنا از طریق وب سایت «sana.adliran.ir» به صورت غیر حضوری ثبت نام کنید.
امضاء الکترونیک ثبت شرکت
از دیگر شرایطی که میتوان گفت نسبتا جدید است، بر اساس قانون جدید که هنوز به طور کامل اعمال نشده است، برای ثبت شرکت بایستی نسبت به تهیه امضاء الکترونیک اقدام کنیم. این قانون برای تبدیل روند ثبت شرکت به یک روند کاملا غیر حضوری وضع شده که تا مدتی دیگر به یک مورد الزامی تبدیل خواهد شد.
برای ثبت چه شرکتهایی نیاز به دریافت مجوز داریم؟
به طور کلی برای موضوعات عادی شرکتها نیازی به اخذ مجوز نبوده و با ثبت شرکت میتوانید فعالیت خود را شروع کنید. اما برخی از موضوعات خاص در زمینههای تخصصی نیاز به مجوز از ارگانهای خود را دارند. گاهی اوقات میتوان با تغییر یک موضوع فعالیت به موضوعی جزئیتر، الزام داشتن مجوز را نداشته باشیم.
مراحل ثبت شرکت در اداره ثبت شرکتها
به طور خلاصه باید مراحل زیر را طی کنید. پس با دقت به موارد زیر توجه کنید:
- ابتدا باید نوع شرکت و متناسب با فعالیت خود را مشخص کنید.
- تعیین شرکای شرکت یا همان سهامداران.
- مشخص کردن سرمایه اولیه شرکت که برای هر نوع شرکت حداقلهایی دارد.
- انتخاب موضوع فعالیت شرکت بر اساس فعالیتی که دارید باید مشخص شود چون در آینده شما با شرکتی که دارید تنها فعالیتی که در این مرحله انتخاب کردهاید میتوانید انحام دهید.
- سپس انتخاب نام شرکت، شما ۵ عدد نام که حداقل باید ۳ سیلاب داشته باشند را باید انتخاب و بر اساس اولویت آنها را اعلام کنید.
- تعیین چارت سمت هر عضو و مشخص کردن اختیارات و حقوق امضاء
- ثبت نام آنلاین در سامانه اداره و بعد از آن انتظار برای تایید نام و دانلود اوراق برای امضاء و ارسال به اداره از سامانه.
- ارسال کردن ۲ سری مدارک امضاء شده به همراه نامه تایید نام اداره
- مراجعه به اداره جهت امضاء و تحویل اوراق
- پرداخت روزنامه رسمی و روزنامه کثیرالانتشار شرکت.
ثبت برند چگونه است؟
پس از ثبت شرکت، شما به عنوان صاحب یک فعالیت اقتصادی برای محصولات خود، اسمی را انتخاب میکنید که بعد از شناخته شدن توسط بازار هدف (مشتریان)، معرفی میشود. این نام تجاری خدمات یا محصولات شما را از رقبا متمایز میکند و مشتریانتان شما را به آن نام خواهند شناخت.
مدارک مورد نیاز ثبت برند
مدارک ثبت برند در صورتی که به نام شخص حقیقی باشد یا به نام اشخاص حقوقی و شرکتها متفاوت است.
مدارک لازم برای اشخاص حقیقی متقاضی ثبت برند:
- تصویر شناسنامه و کارت ملی شخص حقیقی
- تصویر کارت بازرگانی (در صورت لاتین بودن برند پیشنهادی)
- تصویر مجوز فعالیت ( یک نوبت باید در دفاتر اسناد رسمی تایید شود )
- اطلاعاتی از قبیل آدرس، کد پستی، آدرس الکترونیکی، شماره تلفن همراه و شماره تلفن ثابت شخص حقیقی
مدارک لازم برای اشخاص حقوقی متقاضی ثبت برند:
- تصویر شناسنامه و کارت ملی تمام افرادی اعم از مدیران، سهامداران یا شرکا که در شرکت مورد نظر حق امضا دارند.
- تصویر مجوز فعالیت
- کپی روزنامه رسمی تاسیس و آخرین تغییرات
- تصویر کارت بازرگانی (در صورت لاتین بودن برند پیشنهادی)
مدت اعتبار برند و لوگو ۱۰ سال از تاریخ تسلیم اظهارنامه ثبت آن میباشد. این مدت با درخواست مالک آن برای دورههای متوالی ۱۰ ساله با پرداخت هزینه مقرر، قابل تمدید است. یک مهلت ارفاقی ۶ ماهه که از پایان دوره شروع میشود، برای پرداخت هزینه تمدید، با پرداخت جریمه تأخیر، درنظر گرفته میشود که رقمی حدود یک دوم رقم ثبت برند میباشد. برای اطلاع کامل از مراحل و هزینههای ثبت برند شما میتوانید از سامانه آسان ثبت استفاده کنید.
سامانه ثبت شرکت وثبت برند در آسان ثبت
در حال حاضر به دلیل تعداد تقاضای بالا برای ثبت شرکت و ثبت برند و اهمیت وقت و هزینهای که صرف تهیه مدارک و هزینههای ابتدایی کردهاید باید دقت کافی را در این روند داشته باشید. گاهاً ممکن است که بررسی مدارک و این اظهارنامهها توسط کارشناسان اداره چند ماه به طول بیانجامد. اگر در هنگام تنظیم و ارسال آنها دقت لازم را معمول نداشته باشید یا موارد قانونی را رعایت نکرده باشید، با اخطار رفع نقص یا بدتر از آن با اخطار رد اظهارنامه مواجه میشوید که این امر موجب تلف شدن وقت و هزینه شما میشود.
به همین جهت رعایت موارد قانونی و انجام صحیح مراحل ثبت شرکت و برند از اهمیت بالایی برخوردار است. سامانه آسان ثبت در این راه به شما کمک بسزایی میکند. سامانه ثبت برند و ثبت شرکت آسان ثبت به شما این امکان را میدهد با حداقل مراجعه و تماس تلفنی برند و شرکت خود را ثبت کنید. در این راه هر مشکل . مانعی را میتوانید به کمک کارشناسان آسان ثبت از راه خود بردارید.