مقایسه رابط کاربری دستگاهها همیشه موضوعی بوده که برای بیشتر کاربران جذاب است. ما نیز قصد داریم در این مطلب به بررسی رابط کاربری شیائومی MIUI 14 و سامسونگ One UI 5.0 بپردازیم.
هردوی این رابط کاربریها به شکل جذابی طراحی شدهاند و از ویژگیهای خوب و منحصر بهفردی برخوردارند. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با ویژگیهای بیشتر رابط کاربری شیائومی MIUI 14 و سامسونگ One UI 5.0 از جمله طراحی، عملکرد و کاربر پسند بودن آنها آشنا شوید.
کاربران زیادی امروزه از دو رابط کاربری شیائومی MIUI 14 و سامسونگ One UI 5.0 استفاده میکنند. شرکتهایی که در تولید و طراحی گوشیهای هوشمند فعالیت دارند، سعی میکنند از پوستههای سفارشی جدیدی استفاده کنند.
با این روش، نه تنها محصولات تنوع بیشتری به خود میبینند، بلکه کاربران زیادی به استفاده از دستگاههای مختلف ترغیب میشوند. اولین موردی که قصد داریم به بررسی آن بپردازیم، صفحه قفل است.
صفحه قفل (Lock Screen)
صفحه قفل یکی از بخشهای مهم گوشیهای هوشمند است که به نوعی مانند یک ورودی برای محتوای موجود در دستگاه عمل میکند. ما نیز قصد داریم طراحی و عملکرد صفحه قفل را در این دو رابط کاربری بررسی کنیم. در تصاویر پایین میتوانید به اختلافهای جزئی این دو رابط کاربری پی ببرید. لازم به ذکر است که دو تصویر سمت چپ مربوط به شیائومی و دو تصویر قرار داده شده در سمت راست برای صفحه قفل رابط کاربری مخصوص سامسونگ است.
اگر به تصاویر نگاهی بیندازید، متوجه میشوید که تفاوتهای زیادی بین این دو سیستم وجود ندارد. گرچه شیائومی در این قسمت از میانبرهای زیادی استفاده کرده در حالی که سامسونگ از ویجت بهره برده است. کاربران میتوانند در صفحه قفل MIUI از هر تمی که دوست دارند، استفاده کنند.
مرکز کنترل (Control Center)
حتما با تنظیمات سریع (Quick Setting) که به عنوان مرکز کنترل نیز شناخته میشوند، آشنایی دارید. هنگامی که صفحه را از بالا به سمت پایین بکشانید، صفحهای ظاهر میشود. در این قسمت میتوانید به بسیاری از تنظیمات دستگاه دست پیدا کنید، وایفای و بلوتوث را فعال/ غیرفعال کنید، چراغقوه را روشن کنید یا گوشی خود را روی حالت هواپیما بگذارید.
شیائومی سعی کرد در رابط کاربری MIUI 14 خود از چیدمان جذابتری استفاده کند. آیکونها بزرگتر هستند و دستیابی به آنها نیز راحتتر شده است. در حالی که در سامسونگ One UI 5.0، کاربر میتواند موارد بیشتری را مشاهده کند. انتخاب کردن از بین این دو کاملا به سلیقه کاربر بستگی دارد. اگر زیبایی بیشتری میخواهید، به سمت شیائومی بروید ولی اگر میخواهید در مرکز کنترل از تنظیمات بیشتری بهره ببرید، سامسونگ گزینه خوبی خواهد بود.
تلفن (Phone)
یکی از مهمترین ویژگیهایی که هر گوشی هوشمند باید از آن برخوردار باشد، اپلیکیشن تلفن است. اگر به تصاویر پایین نگاهی بیاندازید، متوجه تفاوت و شباهتهای بین این برنامه در دو رابط کاربری خواهید شد.
گرچه تفاوتهای زیادی به چشم نمیخورد، اما تبهای MIUI 14 در بالا و تبهای One UI 5.0 در پایین قرار گرفته است. همچنین، در MIUI میتوانید گزارش تماسها را به همراه شمارهگیر ببینید، این در حالی است که ویژگی مذکور در سامسونگ در تب جداگانهای قرار دارد.
فایلها
فایلها یکی دیگر از ویژگیهای یک گوشی هوشمند هستند که برای مدیریت فایل و اسناد موجود در آن استفاده میشوند. در هر دو رابط کاربری، فایلهای اخیر در منوی اصلی برنامه قرار دارد.
در سامسونگ با اسکرول کردن میتوانید تمام موارد موجود در فایل را مشاهده کنید، یعنی تب خاصی وجود ندارد. این در حالی است که در شیائومی، سه تب خاص وجود دارد که مهمترین آن تب “Storage” نام دارد. البته لازم به ذکر است که سامسونگ نسبت به شیائومی به کاربران خود فضای ابری بیشتری میدهد. بنابراین، در این مورد، سامسونگ مورد بهتری خواهد بود. اما اگر نیازمند سازمندهی بیشتری هستید، شیائومی گزینه بهتری است.
نمایشگر همیشه روشن
نمایشگر همیشه روشن یکی از قابلیتهایی است که بسیاری از کاربران آن را کاربردی میدانند. چون میتوانند بدون روشن کردن صفحه نمایش، از اطلاعات مهمی از جمله ساعت، اعلانها و غیره باخبر شوند.
حتی اگر به تصاویر نیز نگاه کنید، متوجه تفاوت بارز این دو رابط کاربری در این قسمت خواهید شد. در شیائومی، کاربران به سفارشیسازی بیشتری دست پیدا میکنند. میتوان به راحتی تم و ساعت موجود در صفحه را سفارشیسازی کرد، این در حالی است که در سامسونگ گزینههای بیشتری برای ساعت و موارد دیگر وجود دارد. پس اگر به سفارشی بودن موارد موجود خیلی اهمیت نمیدهید، سامسونگ گزینه مناسبی خواهد بود، در غیر این صورت، شیائومی را انتخاب کنید.
گالری
کاربران میتوانند در برنامه گالری عکسها و فیلمهای خود را سازماندهی کنند.
در شیائومی، تبها در بالا قرار دارند، در حالی که در سامسونگ تبها به سمت پایین آمدهاند. در سامسونگ تب اضافهای به نام توصیهشده نیز وجود دارد که توصیه میکند تصاویر خاصی را بعدا ببینید.
ساعت
کاربران میتوانند در اپلیکیشن ساعت، آلارم تنظیم کرده، زمان را دیده و تایمر تنظیم کنند. از بین مواردی که در تصاویر دیده میشود، به جز جای تبها، بقیه موارد در دو رابط کاربری یکسان هستند.
تقویم
در برنامه تقویم امکان تنظیم رویدادها و قرار ملاقاتهای مهم وجود دارد. در شیائومی، طراحی سادهتر است ولی کاربران میتوانند در تقویم سامسونگ از طراحی پیچیدهتری بهره کنند. اگر دنبال آسانی هستید، به سمت شیائومی بروید ولی اگر به جزییات بیشتری علاقه دارید، سامسونگ گزینه مناسبی برای شما خواهد بود.
سلامتی
برنامه سلامتی یا health یکی از ویژگیهای مفیدی است که میتواند در هر گوشی هوشمند مهم واقع شود. کاربران میتوانند در این برنامه دادههای مربوط به تناسب اندام را پیگیری کرده و توصیههای مهم پزشکی دریافت کنند.
در این بخش، تفاوتهای زیادی وجود ندارد، بیشتر موارد در مچبند و ساعت هوشمند دستگاه قرار گرفتهاند. تنها تفاوتی که باید به آن اشاره کنیم این است که در شیائومی تب Workout به صورت جداگانه وجود دارد ولی در سامسونگ این تب روی صفحه اصلی قرار دارد.
تمها
کاربران میتوانند در این برنامه، به طور دلخواه دستگاه را شخصیسازی کنند. خیلی نمیتوانیم در این قسمت به تفاوتهای موجود بپردازیم، چرا که هر دو سازنده از سبکهای متفاوتی از تم استفاده میکنند که در نوع خود منحصر بهفرد هستند.
در این مطلب سعی کردیم از بهترین نکات دو رابط کاربری استفاده کنیم تا بتوانید به جمعبندی خوبی برسید.
امیدواریم که با این مقاله توانسته باشید به تفاوتهای موجود در رابط کاربری شیائومی MIUI 14 و سامسونگ One UI 5.0 پی ببرید. هرچه بیشتر با این تفاوت و شباهتها آشنا باشید، در هنگام خریداری گوشی جدید، انتخاب راحتتری خواهید داشت. شما کدام رابط کاربری را ترجیح میدهید؟! اگر سوال خاصی دارید میتوانید در بخش نظرات مطرح کنید؛ همچنین مشتاقیم تا نظراتتان را درباره این مطلب و رابط کاربری شیائومی MIUI 14 و سامسونگ One UI 5.0 بدانیم.
سامسونگ