مایکروسافت اخیرا در OpenAI از هوش مصنوعی جدید خود به نام ChatGPT رونمایی کرد. این شرکت که ده میلیارد دلار روی این فناوری سرمایهگذاری کرده است، اعلام کرد که پیشرفت بعدی موتورهای جستجو تنها در صورتی امکانپذیر میشود که ربات چت مجهز به هوش مصنوعی به آنها اضافه شود.
در این بین، گوگل از رقیب ChatGPT رونمایی کرد. این هوش مصنوعی که Bard نام دارد، در حال حاضر به صورت آزمایشی در سرویسهای گوگل ارائه شده و در صورت عدم وجود مشکلی برای کاربران ارسال خواهد شد. گوگل تاکید کرده که Bard از اطلاعات جدید استفاده میکند و هدفش ارائه پاسخهای درست و بروز خواهد بود.
ساندار پیچای که مدیرعامل گوگل است، درباره Bard اینچنین گفته که از این به بعد کاربران میتوانند برای سرچ در گوگل از هوش مصنوعی بهره ببرند. آنها میتوانند سوالات متعددی را از این هوش مصنوعی بپرسند و راحتتر به نتیجه برسند، چون بارد میتواند جواب سوال کاربر را در چند پاراگراف خلاصه کند. Bard به جای انتقال کاربر به سایتهایی که حاوی پاسخ هستند، ترجیح میدهد پاسخ پرسشها را به طور مستقیم ارائه دهد.
گوگل سعی کرده این فناوری را به سیستمهای جستجوی پیشرفتهای مجهز کند تا بتواند به راحتی پاسخ درست پرسشهای میلیونها کاربر را بیابد. پس نباید درباره درستی پاسخها و دقت هوش مصنوعی شک کنید. اهداف کلیدی گوگل در این عرصه، کیفیت، امنیت و مبنا بودن فناوری است.
گوگل قصد دارد از فناوری هوش مصنوعی خود در محصولات جدیدش استفاده کند. همچنین، اعلام کرده که میخواهد از ماه آینده از شرکتهای مختلف درخواست همکاری کند. یعنی توسعهدهندهها باید از این فناوری که توسط LaMDA پشتیبانی میشود، در محصولات خود بهره ببرند.
پیچای در این باره گفت که با حضور این هوش مصنوعی در محصولات نه تنها تجربه کاربری افراد دگرگون میشود، بلکه نحوه استفاده از اینترنت و دیگر فناوریها نیز تغییر کرده و لذتبخشتر خواهد شد.