بازار مالی یک اصطلاح گسترده است که بازارهای مختلفی را در بر می گیرد. در بازارهای مالی ابزارهای مالی مختلفی مانند: سهام، اوراق قرضه، کالاها، انواع ارزها و رمز ارزها خرید و فروش می شوند. تمام این بازارها به هم مرتبط بوده و بر یکدیگر تاثیر میگذارند. به عنوان مثال، نوسانات در بازار سهام ممکن است بر نوسانات ارز تاثیر بگذارد. همچنین تغییرات در قیمت کالاها ممکن است بر سود شرکت ها و این سودها می توانند بر قیمت سهام تاثیرگذار باشند.
.بازار مالی.
بازارهای مالی تحت تاثیر عوامل کلان اقتصادی مانند سیاست پولی، سیاست مالی و انتشار داده های اقتصادی نیز هستند. با درک بازارهای مالی مختلف، سرمایه گذاران و معامله گران می توانند فهم بهتری از نحوه عملکرد اقتصاد جهانی به دست آورده و تصمیمات سرمایه گذاری خود را آگاهانه تر بگیرند.
در این مقاله انواع بازار مالی از جمله بازار فارکس را معرفی و تاثیر این بازارها بر یکدیگر را بررسی خواهیم کرد، زیرا برای سرمایه گذاران و معامله گران مهم است که بدانند بازارهای مالی از جمله فارکس، چگونه کار می کنند و این بازارها چگونه می توانند بر یکدیگر تاثیرگذار باشند. این مقاله می تواند به معامله گران کمک کند تا تصمیمات سرمایه گذاری آگاهانه تری گرفته و معاملات خود را بهتر مدیریت کنند.
۴ مورد از مهمترین بازارهای مالی.
۱. بازار سهام: این بازار بستری است که در آن سهام شرکت های سهامی عام خرید و فروش می شود.
۲. بازار اوراق قرضه: این بازار جایی است که شرکت ها و دولت ها از طریق انتشار اوراق قرضه وام دریافت می کنند.
۳. بازار کالا: در این بازار، مواد اولیه و منابع طبیعی مانند طلا، نفت و محصولات کشاورزی خرید و فروش می شوند.
۴. بازار ارز یا بازار فارکس (forex)، در این بازار جفت ارزها در برابر یکدیگر معامله می شوند.
علاوه بر بازارهای فوق، بازارهای مالی دیگری مانند بازار مشتقات، بازار رمز ارزها و غیره نیز وجود دارند. در بازار مشتقات قراردادهای مالی که ارزش خود را از یک دارایی پایه (مثلاً اختیار معامله، قراردادهای آتی) به دست میآورند، معامله میشوند. در بازار رمزارز که یکی از بازارهای مالی جدید است ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین، اتریوم و غیره خرید و فروش می شوند.
.تاثیر بازارهای مالی بر یکدیگر.
۵ عنصر تاثیرگذار بازارهای مالی بر یکدیگر.
تمامی بازارهای مالی با یکدیگر مرتبط بوده و می توانند از طرق مختلف بر یکدیگر تاثیر بگذارند. برخی از راه هایی که یک بازار مالی می تواند بر دیگری تاثیر بگذارد عبارتند از:
۱. شرایط اقتصادی: شرایط اقتصادی، مانند نرخ بهره، تورم و رشد تولید ناخالص داخلی می تواند بر چندین بازار مالی تاثیر بگذارد. به عنوان مثال، تغییر در نرخ بهره می تواند بر قیمت اوراق، ارزش ارز و بازار سهام تاثیرگذار باشد.
۲. احساسات بازار: احساسات بازار که به نوعی نشان دهنده نگرش کلی سرمایه گذاران به بازار است، می تواند چندین بازار مالی را تحت تاثیر خود قرار دهد. به عنوان مثال، احساس خوش بینی عمومی در میان سرمایه گذاران می تواند بازار فارکس و سایر دارایی های ریسکی را تقویت کند. در حالی که احساس بدبینی باعث کاهش ارزش دارایی ها خواهد شد.
۳. همبستگی: برخی از بازارهای مالی ممکن است همبستگی بالایی داشته باشند. همبستگی بین بازارها به این معنی است که قیمت و ارزش آنها در یک جهت حرکت می کند. به عنوان مثال، قیمت سهام و قیمت کالاها همبستگی مثبت دارند، به این معنی که وقتی یکی بالا می رود، قیمت دیگری نیز دیر یا زود رشد خواهد کرد.
۴. وابستگی متقابل: بازارهای مختلف مالی به یکدیگر وابسته هستند و عملکرد یک بازار مالی مطمئنا بر بازارهای دیگر تاثیر خواهد داشت. گاهی این تاثیر به شکل متقابل عمل می کند. به این معنی که رشد یک بازار مالی باعث کاهش رشد و یا نزول دیگری می شود. به عنوان مثال، بازار ارز تاثیر متقابلی بر بازار بورس دارد.
۵. اخبار و رویدادها: اخبار و رویدادهایی مانند بلایای طبیعی، انتخابات سیاسی، اطلاعیه های بانک مرکزی و انتشار داده های اقتصادی عمده می توانند بر بازارهای مالی متعدد تاثیرگذار باشند.
بازار فارکس؛ کسب سود در بزرگترین بازار جهان.
بازار جفت ارزها که به نام بازار فارکس شناخته می شود، یک بازار غیرمتمرکز جهانی است که در آن ارزها به شکل جفت ارز و در برابر یکدیگر معامله می شوند. بازار فارکس با حجم معاملات روزانه بیش از 6 تریلیون دلار، بزرگترین بازار مالی در جهان است.
معاملات فارکس با خرید یک ارز و فروش ارز دیگر به طور همزمان انجام می شود. به عنوان مثال، اگر معامله گری فکر کند که ارزش یورو در برابر دلار آمریکا افزایش خواهد یافت، یورو را خریداری و دلار آمریکا را به فروش می رساند. اگر ارزش یورو افزایش یافت، معامله گر میتواند موقعیت خود را بسته و سود به دست آورد.
۴ فاکتور اثر گذار بازار فارکس و بازارهای مالی بر یکدیگر.
۱. ارزش یک ارز، تحت تاثیر عوامل مختلفی مانند نرخ بهره، رشد اقتصادی و ثبات سیاسی تعیین می شود. به همین دلیل ارزش ارزها نسبت به یکدیگر پیوسته در حال تغییر است. این نوسانات می تواند بر سایر بازارهای مالی نیز تاثیر بگذارد، زیرا می تواند بر ارزش دارایی های تعیین شده با آن ارزها تاثیرگذار باشد. به عنوان مثال، ارز ضعیف تر ممکن است ارزش بازار سهام یک کشور را کاهش دهد.
۲. نرخ بهره نیز نقش مهمی در نوسانات ارز ایفا می کند. به همین دلیل معامله گران بازار فارکس آن را به دقت رصد میکنند. تصمیمات بانک های مرکزی جهان برای افزایش یا کاهش نرخ بهره باعث نوسانات ارزش هر ارز شده و این مسئله به نوبه خود بر بازارهای دیگر مانند اوراق قرضه و سهام نیز تاثیرگذار است.
۳. بازار فارکس از بازارهای مالی به حساب می آید که نسبت به ریسک پذیری سرمایه گذاران خود حساس است. زمانی که سرمایهگذاران خوشبین هستند، تمایل دارند در دارایی های با بازده و همچنین ریسک بالاتر مانند ارزهای بازارهای نوظهور سرمایه گذاری کنند. زمانی که احساسات در این بازار مالی به سمت ریسک گریزی متمایل می شود، سرمایه گذاران تمایل دارند در دارایی های با بازده پایین تر و طبیعتاً مطمئن تر مانند دلار آمریکا یا ین ژاپن سرمایه گذاری کنند. مسئله ای که تاثیر خود را بر سایر بازارهای مالی مانند سهام و کالاها نشان خواهد داد.
۴. بازار فارکس همچنین فرصتی را برای سرمایه گذاران و کسب و کارها فراهم می کند تا از قرار گرفتن در معرض نوسانات ارزی محافظت کنند. شرکت هایی که عملیات و معاملات بین المللی دارند، درآمدها و هزینه های خود را با ارزهای مختلف انجام می دهند. درواقع این شرکت ها از بازار فارکس برای محافظت در برابر نوسانات ارزی استفاده می کنند.
آموزش بازار مالی.
برای مشاهده اخبار و آموزش های مربوط به بازارهای مالی می توانید به مقالات ما در وبسایت (blog.pcmfa.trade) سر بزنید. ما در این وبسایت مقاله های تحلیلی، خبری و آموزشی پرشماری درباره تقویم اقتصادی فارکس، کارگزاری فارکس و الگوهای سودآور مانند الگوی فنجان و دسته را برای شما گرد آورده ایم.