با توسعه این 3 فناوری، گوشی‌های هوشمند به زودی باریک‌تر از گذشته خواهند شد

گوشی‌های هوشمند به بخش لاینفک زندگی ما تبدیل شده‌اند؛ اما افزودن ویژگی‌های جدید و ارتقاء عملکرد این دستگاه‌ها به‌ معنای افزایش اندازه و وزن آنها است.

هرکدام از ما معیار‌های متفاوتی برای یک گوشی خوش دست داریم، برخی‌ها از گوشی باریک و نازک خوششان می‌آید، برخی به دنبال گوشی سبک هستند و برای برخی نیز کارکردن با گوشی‌های کوچک راحت‌تر است و به همین دلیل تلفن‌های کوچک را خوش دست می‌نامند.

با این‌حال برخی فناوری‌های نوظهور می‌توانند امکان تولید گوشی‌های هوشمند با طراحی سبک‌تر و باریک‌تر در آینده را فراهم نمایند.

در ادامه به معرفی 3 فناوری جالبی می‌پردازیم که احتمالا به کاهش ضخامت گوشی‌های هوشمند طی مدت 5 سال آینده کمک خواهند کرد.

1-باتری گرافنی

گرافن ماده‌ای است که از یک لایه اتم کربن قرار گرفته در شبکه شش ضلعی تشکیل شده است. این ماده دارای خواص قابل توجه متعددی نظیر استحکام، انعطاف‌پذیری، هدایت و شفافیت بالا است.

انتظار می‌رود که باتری‌های گرافنی از چگالی انرژی بالاتر، شارژ سریع‌تر و طول عمر بیش‌تر نسبت به باتری‌های لیتیوم یونی معمولی برخوردار باشند. اکنون شرکت‌های مختلف تولیدکننده گوشی‌های هوشمند مانند شیائومی، اوپو و سامسونگ سرگرم تحقیق پیرامون فناوری‌های جدید باتری از جمله نمونه‌های گرافنی هستند. این فناوری امکان تولید باتری‌هایی با ظرفیت بالاتر و اندازه کوچکتر را فراهم می‌کند.

در نتیجه ساخت چنین باتری‌هایی نهایتا می‌تواند به کاهش ضخامت و وزن گوشی‌های موبایل و همچنین شارژدهی طولانی‌تر آنها منجر شود.

تصویر گوشی تاشو اوپو فایند N2 فلیپ

2-نمایشگر رول شونده

این نمایشگرها در واقع نمونه‌هایی انعطاف‌پذیر هستند که در صورت عدم استفاده می‌توانند در وضعیت تا یا جمع شده قرار گیرند. این تکنولوژی امکان به‌کارگیری نمایشگرهای بزرگتر در گوشی‌ها بدون افزایش اندازه یا وزن دستگاه را فراهم می‌کنند.

نمایشگرهای رول شونده بر پایه فناوری دیود ارگانیک ساطع‌کننده نور یا همان اولد طراحی شده و با وجود مصرف انرژی کم، رنگ‌ها را به‌صورت روشن و زنده نمایش می‌دهند. برخی شرکت‌های تولیدکننده گوشی نظیر موتورولا و سامسونگ پیش از این نمونه‌های اولیه دستگاه‌های موبایلی رول شونده خود را به معرض نمایش گذاشته‌اند. کاربران این گجت‌‌ها با فشردن یک دکمه به آسانی می‌توانند نمایشگر آن را در وضعیت باز یا جمع شده قرار دهند.

گوشی موتورولا ریزر کانسپت در نمایشگاه MWC 2023

به‌‌عنوان مثال شرکت موتورولا ضمن برگزاری کنگره جهانی موبایل سال 2023 از دستگاه رول شونده موتورولا ریزر رونمایی کرد. این گجت از قالب طراحی کوچک 5 اینچی استفاده می‌کند؛ اما در صورت بازگشایی کامل، اندازه نمایشگر آن به 6.5 اینچ خواهد رسید. بدین‌ترتیب کاربران با وجود خریداری یک گوشی کوچک‌تر و باریک‌تر کماکان می‌توانند از مزایای دسترسی به نمایشگر بزرگ بهره‌مند شوند.

آخرین فناوری، دوربین زیر نمایشگر نام دارد. این دوربین‌ها در قسمت تحتانی نمایشگر گوشی‌های هوشمند پنهان شده و گجت‌ها را از وجود هرگونه ناچ یا حفره روی صفحه‌نمایش خود بی‌نیاز می‌کنند.

این تکنولوژی می‌تواند تجربه بصری جامع‌تر و یکپارچه‌تری را برای کاربران رقم زده و در عین‌حال گوشی‌ها را از ایجاد فضای نمایشی بیش‌تر بی‌نیاز می‌کنند.

بنابراین طراحی بدون حفره به معنای کاهش میزان حواس‌پرتی کاربران و کاهش فضای مورد نیاز برای نمایشگر گوشی بوده و مهم‌تر از همه اینکه تولید یک دستگاه باریک‌تر و کوچک‌تر را امکان‌پذیر خواهد کرد. دوربین‌های زیر نمایشگر از پیکسل‌های اولد شفاف بهره گرفته و این پیکسل‌ها می‌توانند میان حالات نمایش محتوا و عبوردهی نور به سوی سنسور دوربین تغییر وضعیت دهند.

گوشی نوبیا Z50 اولترا مجهز به دوربین زیر نمایشگر

3-دوربین زیر نمایشگر

برخی شرکت‌های تولیدکننده موبایل نظیر ZTE و شیائومی پیش از این اقدام به عرضه گوشی‌هایی با دوربین زیر نمایشگر نموده‌اند. این فناوری هنوز در مراحل اولیه توسعه خود قرار داشته و با وجود توسعه مناسب و پشتیبانی صنعت طی مدت 5 سال آینده انتظار می‌رود که کیفیت و عملکرد این تکنولوژی به سرعت ارتقاء پیدا کند.

جدیدترین گوشی پرچمدار ZTE موسوم به نوبیا Z50 اولترا مجهز به یک نمایشگر آمولد 120 هرتزی با طراحی بدون ناچ است. توان پردازشی این گوشی توسط جدیدترین و سریع‌ترین پلتفرم موبایلی کوالکام موسوم به اسنپدراگون 8 نسل 2 تامین شده و نکته مهم‌تر اینکه گجت مذکور از یک دوربین زیر نمایشگر نسل جدید بهره می‌گیرد. این دستگاه با قیمت‌گذاری پایه 699 دلاری روانه بازار شده است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH