ساعت‌های هوشمند اپل قادر به ردیابی وضعیت سلامت روانی کاربران هستند!

فناوری گجت‌های پوشیدنی همچنان در حال پیشرفت بوده و بارزترین اشکال این فناوری امروزه در ساعت‌های هوشمند و دستگاه‌های ردیاب تناسب اندام به چشم می‌خورند. این دستگاه‌ها دارای ویژگی‌های متعدد مرتبط با سلامت بوده و برای کاربرانی که مایل به نظارت بر فعالیت‌های بدنی و وضعیت سلامت عمومی خود هستند؛ یک گزینه ضروری به‌شمار می‌روند.

به‌عنوان مثال برندهای مختلف، ساعت‌های هوشمندی را با ویژگی‌های مختلف به بازار عرضه می‌کنند. این گجت‌ها قادر به سنجش ضربان قلب، فشار خون، سطح استرس و حتی اجرای الکتروکاردیوگرافی هستند. با این‌حال به‌نظر می‌رسد که کاربران در صورت سنجش صحیح پارامترهای مختلف می‌توانند از داده‌های گردآوری شده به شکلی بسیار متنوع‌تر بهره‌برداری نمایند.

بر اساس نتایج تحقیقات، دستگاه‌های پوشیدنی نظیر اپل واچ می‌توانند میزان انعطاف‌پذیری ذهنی و سلامت روانی کاربران را به شکلی دقیق ارزیابی کنند. اکنون این پرسش مطرح می‌شود که اپل واچ چگونه می‌تواند میزان انعطاف‌پذیری ذهنی کاربران را تشخیص دهد؟

چندی قبل زندگی بشر عمدتا تحت تاثیر شیوع بیماری فراگیر کووید 19، بحران اقتصادی جهانی، نگرانی در خصوص تحولات آینده و رسانه‌های اجتماعی قرار گرفت. در واقع برای به خطر افتادن سلامت روانی بشر، دلایل متعددی وجود دارد و عدم ابتلای اکثر جهانیان به بیماری‌های روانی، بیش‌تر به یک معجزه شباهت دارد.

با این‌حال به‌نظر می‌رسد که برخی افراد به میزان مورد انتظار، خوش‌شانس نیستند. اختلالات روانی 13 درصد بیماری‌های مختلف در سطح جهانی را به خود اختصاص داده‌اند. در این شرایط، نیاز به بهره‌مندی از مراقبت‌های بهداشت روانی قابل دسترس به شکل فزآینده‌ای در حال افزایش است. اما اختلالات روانی همانند کلیه بیماری‌های دیگر بایستی پیش از آنکه خیلی دیر شود؛ تشخیص داده شوند و به‌نظر می‌رسد که ساعت‌های هوشمند در این زمینه می‌توانند راهگشا باشند.

محققان موسسه Mount Sinai Health System دریافته‌اند که الگوریتم‌های یادگیری ماشینی که روی داده‌های گردآوری شده توسط گجت‌های پوشیدنی نظیر اپل واچ اعمال می‌شوند؛ می‌توانند میزان انعطاف‌پذیری ذهنی و سلامت روانی کاربران را به نحوی دقیق ارزیابی نمایند. این موضوع، زمینه‌ساز نظارت از راه دور بر حالت روانی بدون نیاز به تکمیل هرگونه پرسشنامه سلامت روان خواهد بود.

محققان، داده‌های مربوط به 329 کارمند شاغل در حوزه مراقبت‌های بهداشتی در 7 بیمارستان شهر نیویورک را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. شرکت‌کنندگان از دستگاه‌های اپل واچ سری 4 یا 5 استفاده می‌کردند؛ گجت‌هایی که قادر به سنجش تغییرات ضربان قلب و همچنین میزان تپش قلب در حالت استراحت هستند.

معیارهای گردآوری شده در پیش‌بینی حالات تاب‌آوری یا سلامت روانی نقشی موثر داشتند. این موضوع نشان‌دهنده پتانسیل بالای ارزیابی بیش‌تر ویژگی‌های روانی از طریق داده‌های ارائه شده توسط گجت‌های پوشیدنی است. امروزه بسیاری از مردم در زمینه دریافت مراقبت‌های بهداشت روانی مورد نیاز خود دچار مشکل هستند. استفاده از دستگاه‌هایی نظیر اپل واچ می‌تواند مراقبت از سلامت روان را برای همگان تسهیل نماید.

محققان به‌دنبال بهبود این فناوری بوده و قصد دارند افراد بیش‌تر و شرایط متنوع‌تری از وضعیت سلامت روانی را مورد مطالعه قرار دهند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH