ما میخواهیم در این مطلب به بررسی فوکوس مود در گوشیهای اندرویدی بپردازیم. پس اگر در این زمینه سوالاتی دارید، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
ابزارهای سلامتی گوشیهای هوشمند که به Digital wellbeing نیز معروف هستند، بخش بزرگی از تلفنهای هوشمند مدرن امروزی را تشکیل داده و هدفشان ایجاد عادتهای سالم در کاربران و استفاده مناسب از گوشیهای هوشمند است. فوکوس مود نیز یکی از این ابزارها است که در همه دستگاههای اندرویدی قرار گرفته تا بتواند عملکرد کاربر را در برخی از موقعیتهای خاص افزایش دهد؛ بیایید در ادامه بیشتر با این ویژگی آشنا شویم.
خوب است بدانید که گوشیهای آیفون و آیپدها نیز به این ویژگی مجهز شدهاند؛ در هر دو پلتفرم، فوکوس مود به نوعی همان عملکرد Do Not Disturb را داشته و بسته به دستگاه اندرویدی شما کمی متفاوت عمل میکند. شما میتوانید برنامههایی مانند بازیها و رسانههای اجتماعی که در حال حاضر حواستان را پرت میکنند انتخاب کرده و به کارتان ادامه دهید؛ در صورتی که حین کار بخواهید از این برنامهها استفاده کنید، فوکوس مود به شما یادآوری میکند که برنامه متوقف شده است و امکان ورود به آن نیز وجود نخواهد داشت.
قابلیت فوکوس مود در همه دستگاههایی که در حال حاضر از Digital Wellbeing پشتیبانی میکنند، وجود دارد. در مدلهای قبل از اندروید 10 حالت Do not disturb وجود داشت. ولی اگر دستگاه اندرویدی شما دارای اندروید 10 یا بالاتر است، میتوانید فوکوس مود را به صورت دستی و یا خودکار فعال کنید. برای آشنایی با نحوه تنظیم و استفاده از فوکوس مود در اندروید، ادامه مطلب را بخوانید.
فوکوس مود چیست؟
همانطور که از نام آن پیداست، فوکوس مود ابزاری برای کمک به کاربر است تا در مواقع خاص بتواند تمرکز خود را حفظ کند. این قابلیت مشابه Do Not Disturb بوده ولی از پیچیدگیهای کمتری برخوردار است. کاربر باید وارد این برنامه شده و آن را به صورت دستی روشن کند. مهمترین تفاوت بین آنها این است که در حالت Do not disturb، تمام اعلانهای گوشی غیر فعال میشوند. ولی در حالت focus mode شما میتوانید برنامههای نصب شده روی دستگاه را مدیریت کنید.
در حالت کلی، فرد پس از انتخاب برخی از برنامهها، فوکوس مود را فعال کرده و پس از آن، دیگر امکان ورود به برنامه وجود نخواهد داشت. حتی نوتیفیکیشنهای مربوط به آن نیز روی صفحه نمایش ظاهر نخواهد شد. این روش به فرد کمک میکند تا از حواسپرتی جلوگیری کند.
فوکوس مود در گوشیهای پیکسل گوگل
راهاندازی حالت فوکوس در تلفنهای پیکسل گوگل بسیار آسان است. برای این کار کافی است که به Settings بروید و از بین گزینههای موجود، گزینه «Digital Wellbeing & Parental Controls» را انتخاب کنید.
روی «فوکوس مود» ضربه بزنید.
در اینجا باید همه برنامههایی را که میخواهید با فعال شدن حالت فوکوس متوقف شوند، انتخاب کنید.
یا اینکه میتوانید در همان زمان روی «Turn On Now» ضربه زده تا فوکوس مود سریعا آغاز به کار کند. «Set a Schedule» نیز برای برنامهریزی کاربرد خواهد داشت. سپس، زمان شروع، پایان و روزهایی را که میخواهید این قابلیت به طور خودکار روشن شود انتخاب کنید و روی Set ضربه بزنید.
شما همچنین میتوانید انگشت خود را از بالای صفحه به پایین بکشانید و از منوی اعلانها، روی نماد مداد ضربه بزنید و فوکوس مود را در آنجا قرار دهید. بنابراین، دیگر نیازی نیست که هر بار قبل از فعالسازی آن، وارد برنامه شوید. قابلیت فوکوس مود اکنون فعال شده است. از برنامه تنظیمات خارج شوید.
فوکوس مود در گوشیهای گلکسی سامسونگ
فوکوس مود در دستگاههای گلکسی سامسونگ کمی متفاوتتر از تلفنهای پیکسل عمل میکند. شما میتوانید برای این کار، از مراحل پایین استفاده کنید:
در ابتدا، یک بار انگشت خود را از بالای صفحه به پایین بکشید و روی نماد تنظیمات ضربه بزنید.
پس از ورود به این قسمت، به پایین بروید و «Modes and Routines» را انتخاب کنید.
یکی از حالتهای از قبل تعیین شده را انتخاب کرده و سپس روی “Add Mode” بزنید. شما میتوانید اسمی برای آن انتخاب کنید.
برای ایجاد محدودیت در برنامه، از «Restrict App Usage» استفاده کنید.
اکنون تمام برنامههایی که میخواهید از آنها استفاده کنید را انتخاب کنید. سپس متوجه میشوید که دیگر اعلانی از این برنامهها برایتان ارسال نمیشود.
حالا روی «Turn On» ضربه بزنید تا این حالت سریع فعال شود. یا اینکه از ویژگی Turn On Automatically استفاده کنید تا در برخی از شرایط خاص که خودتان از قبل تعیین کردهاید، فوکوس مود به صورت خودکار روشن شود.
گوشیهای ساخته شده توسط کمپانی سامسونگ همچنین به شما این امکان را میدهد که حالت Do Not Disturb را در کنار آن فعال کنید و یا اینکه برخی از تنظیمات سیستم را تغییر دهید. همچنین میتوان در حین کار با فوکوس مود، تصاویر زمینه را سفارشیسازی کرد.
جمعبندی
ما سعی کردیم که در این مطلب به بررسی فوکوس مود در گوشیهای اندرویدی بپردازیم؛ پس اگر در این زمینه سوالاتی دارید، میتوانید به مقاله مراجعه کرده و یا اینکه پاسخ آنها را از کارشناسان سایت جویا شوید.
قابلیت فوکوس مود به نوعی همان عملکرد Do Not Disturb است که پیچیدگی کمتری دارد. این ویژگی در همه دستگاههایی که در حال حاضر از Digital Wellbeing پشتیبانی میکنند، وجود دارد. اگر دستگاه اندرویدی شما دارای اندروید 10 یا بالاتر است، میتوانید این قابلیت را به صورت دستی و یا خودکار فعال کنید. این قابلیت بسته به دستگاه اندرویدی شما کمی متفاوت عمل میکند.
شما میتوانید برنامههایی مانند بازیها و رسانههای اجتماعی که حواستان را پرت میکنند انتخاب کرده و فوکوس مود را فعال کنید. سپس به کارتان ادامه دهید؛ در صورتی که حین کار بخواهید از این برنامهها استفاده کنید، فوکوس مود به شما یادآوری میکند که برنامه متوقف شده است و امکان ورود به آن وجود ندارد.
نظر شما درباره این قابلیت چیست؟ فراموش نکنید که نظرات خودتان را در بخش کامنتها با ما در میان بگذارید. در نهایت، از اینکه تا انتهای این مطلب همراه ما بودید، بسیار سپاسگزاریم. ما سعی کردیم که روش بررسی فوکوس مود در گوشیهای اندرویدی را برای شما ارائه کنیم تا بتوانید به راحتی با غیرفعال کردن برنامههای مزاحم به کارهای روزانه خود بپردازید و تمرکز بالایی داشته باشید. امیدواریم که این مطلب برایتان مفید و کاربردی واقع شده باشد و توانسته باشید به اطلاعات خوبی دست پیدا کنید. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه با آیتیرسان همراه باشید.