واردات اپل واچ به ایالات‌متحده احتمالا ممنوع اعلام خواهد شد!

بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، اپل واچ با مشکل ممنوعیت واردات مواجه بوده و این موضوع می‌تواند مانع از ارسال ساعت‌های هوشمند اپل به ایالات‌متحده شود. کمیسیون تجارت بین‌المللی ایالات‌متحده (ITC) با صدور حکمی در روز پنج‌شنبه گذشته اعلام کرد که اپل واچ پتنت‌های متعلق به شرکت فناوری پزشکی Masimo را نقض می‌کند.

یک قاضی در اوایل سال جاری میلادی با صدور حکمی ادعا کرد که اپل حق مالکیت معنوی Masimo برای فناوری سنجش میزان اکسیژن خون کاربر اپل واچ را نقض کرده است. اکنون این حکم از سوی ITC نیز مورد تائید قرار گرفته است. این شاخص، میزان اکسیژن موجود در خون کاربر اپل واچ را در مقایسه با حداکثر میزان اکسیژن قابل حمل اندازه‌گیری می‌کند. میزان اکسیژن موجود در خون برای اکثر افراد سالم بین 96 تا 99 درصد است.

کمیسیون تجارت بین‌المللی ایالات‌متحده در حکم صادره خود صریحا اعلام نکرده که این ممنوعیت شامل حال کدام‌یک از مدل‌های اپل واچ خواهد شد. Masimo در شکایت اولیه خود که در سال 2021 تنظیم شده است؛ خاطرنشان کرده که نخستین ساعت اپلی دارای حسگر سنجش اکسیژن خون یعنی اپل واچ سری 6 حق ثبت اختراع این شرکت را نقض نموده است. اپل در ماه سپتامبر گذشته از اپل واچ سری 9 و اپل واچ اولترا 2 رونمایی کرد.

اگرچه در شکایت اولیه اعلام شده که اپل واچ در کشور چین تولید شده است؛ اما از آن زمان به بعد، اپل تولید برخی محصولات خود را به ویتنام منتقل نموده است. علیرغم صدور حکم توسط ITC، دولت بایدن برای بررسی این دستور و تصمیم‌گیری در خصوص اجرا یا وتو آن 60 روز فرصت دارد. روسای جمهور گذشته معمولا با ادامه ممنوعیت واردات موافقت می‌کردند؛ اما در سال 2013 باراک اوباما؛ رئیس‌جمهور وقت آمریکا ممنوعیت واردات محصول علیه شرکت اپل را وتو کرد. این قانون موجب ممنوعیت واردات ورژن‌های AT&T آیفون 3GS، آیفون 4، آیپد 3G، نسخه 3G آیپد 2 و آیپد 3 می‌شد.

در آن زمان تنها آیفون 4 و نسخه 3G آیپد 2 توسط اپل به فروش می‌رفت. در این شرایط، سامسونگ پیروز دادگاهی شد که در آن مدعی شده بود اپل برخی پتنت‌های این تولیدکننده را نقض کرده است. پس از پایان دوره بررسی 60 روزه، اپل می‌تواند به دادگاه استیناف ایالات‌متحده برای منطقه فدرال شکایت کند.

یکی از سخنگویان اپل ضمن توضیحاتی اعلام کرد: “Masimo به اشتباه سعی کرده تا با استفاده از حکم ITC، مانع از عرضه محصولی شود که به‌طور بالقوه موجب نجات جان میلیون‌ها کاربر آمریکایی می‌شود. این شرکت با چنین اقدامی قصد دارد تا راه را برای فروش ساعت خود که نمونه کپی‌برداری شده محصول اپل به‌شمار می‌رود؛ باز کند. اگرچه تصمیم امروز فاقد هرگونه اثرگذاری فوری بر روند فروش اپل واچ خواهد بود؛ اما ما معتقدیم که این روند بایستی سیری معکوس را در پیش بگیرد و بدین منظور به تلاش‌های خود برای درخواست تجدید نظر ادامه خواهیم داد.”

جو کیانی؛ مدیرعامل شرکت Masimo گفت: “این تصمیم، پیام قدرتمندی را ارسال می‌کند که حتی بزرگ‌ترین شرکت جهان نیز فراتر از قانون فعالیت نخواهد کرد.” اپل برای نقض حق ثبت اختراع از سوی Masimo، شکایت مجزایی را در دادگاه دلاور تنظیم نموده است. غول کوپرتینویی ادعا کرده که اقدامات قانونی Masimo، مانور بازگشایی مسیر برای ساعت هوشمند خود محسوب می‌شود.

از سوی دیگر اپل واچ در پرونده دیگری مربوط به شرکت AliveCor نیز با ممنوعیت واردات دست‌به‌گریبان است. در ماه فوریه و پس از تائید حکم ITC از سوی رئیس‌جمهور، فرمان ممنوعیت اپل واچ صادر شد. با این‌حال به منظور روشن شدن روند رسیدگی به اعتبار پتنت‌های AliveCor، این حکم به حالت تعلیق در آمد. AliveCor مدعی شده که سنسور الکتروکاردیوگرام (ECG) به‌کارگیری شده در اپل واچ، حق ثبت اختراعات این شرکت را نقض می‌کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید