گوشیهای هوشمند در این روزها نقش مهمی در زندگی ما دارند و میتوانند بسیار مفید واقع شوند. هرچه عملکرد باتری بیشتر باشد، میزان خرابی آن نیز افزایش مییابد. به همین دلیل است که باید قبل از خریداری گوشی سلامت باتری آن را بررسی کنید. بنابراین تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا با راهنمای چک کردن سلامت باتری گوشی قبل از خرید آشنا شوید.
موارد زیادی در خرابی باتریها نقش دارند. هرچه میزان استفاده شما از یک گوشی بیشتر باشد امکان خرابی و کاهش عملکرد آن نیز افزایش خواهد یافت. خوب است بدانید که پس از هر بار شارژ کردن باتری گوشیهای هوشمند بخش کوچکی از عملکرد آنها از بین رفته و این امر میتواند به مرور زمان موجب افت باتری شود.
شارژ گوشی از شب تا صبح، فست شارژ، شارژ کردن گوشی تا 100 صد درصد، افزایش دما و غیره همگی جزو دلایلی هستند که موجب کاهش افت عملکرد باتری گوشیهای هوشمند میشوند، بنابراین بهتر است که قبل از خریداری یک گوشی نسبت به بررسی سلامت باتری آن اقدام کنید.
اما برای بررسی میزان سلامت باتری چه باید کرد؟ ما در این مطلب به شرح تمام عواملی که در سلامت باتری نقش دارند میپردازیم. پس اگر به دنبال راهنمای چک کردن سلامت باتری گوشی قبل از خرید هستید با ما همراه باشید.
راهنمای چک کردن سلامت باتری گوشی قبل از خرید
عوامل مهم در افت کیفیت باتری
همانطوری که در بالا نیز به آن اشاره کردیم عوامل زیادی در کاهش عمر باتری نقش دارند. برخی از این عوامل عبارتند از:
- افزایش دمای گوشی: شارژ شدن مداوم و بازی کردن طولانی مدت میتواند موجب افزایش دمای گوشی شود. همین امر سلامت باتری را به خطر میاندازد. شما میتوانید برای کاهش این دما قاب گوشی را در هنگام بازی یا شارژ شدن از آن جدا کنید.
- فول شارژ شدن: اگرچه شارژ کردن گوشی تا 100 درصد امری جذاب است و حس خوبی دارد، اما ممکن است فشار زیادی را روی گوشی وارد کند. همیشه سعی کنید که باتری گوشی را تا 85 درصد نگه دارید.
- شارژ کردن گوشی از شب تا صبح: اگر از جمله افرادی هستید که عادت دارید در هنگام خواب گوشی هوشمند خود را به شارژ زده و صبح روز بعد به صورت فول شارژ آن را با خود به محل کار یا بیرون ببرید، باید بگوییم که کار به شدت اشتباهی انجام میدهید! چرا که با این کار باتری گوشی خود را نابود خواهید کرد.
- فست شارژ: شارژ سریع که به فست شارژ نیز معروف است، برای باتری ضرری ندارد ولی به دلیل سرعت بالای خود باعث داغ شدن گوشی و در نتیجه کاهش عملکرد باتری میشود.
راهنمای چک کردن سلامت باتری گوشی سامسونگ قبل از خرید
تنها گوشیهای آیفون به کاربران اجازه میدهند تا سلامت باتری خود را به صورت دقیق مشاهده کنند. برای کاربران سامسونگ و یا دیگر برندها امکانپذیر نیست اما شما میتوانید وضعیت کلی باتری خود را با مراجعه به بخش تنظیمات مشاهده کنید.
علاوه بر آن روشهای دیگری نیز وجود دارد که در ادامه آنها را ذکر خواهیم کرد.
چند راه ساده برای افزایش شارژدهی گوشیهای هوشمند (ویدئو اختصاصی)
روش تنظیمات
برای این کار کافیست وارد تنظیمات شوید و روی گزینه Battery and device care بزنید.
سپس به پایین اسکرول کنید تا گزینه Diagnostics را ببینید.
روی این گزینه کلیک کنید تا phone diagnostics برای شما نمایش داده شود. روی آن بزنید.
در این صفحه جدید به پایین بیایید تا battery status را ببینید. برای بررسی وضعیت سلامت باتری خود روی آن کلیک کنید. اگر کلمه نرمال در این بخش نوشته شده بود یعنی باتری گوشی هیچ مشکلی ندارد ولی اگر action required نمایش داده شد احتمالا باتری شما با کاهش کیفیت مواجه شده باشد.
روش کد دستوری
در ابتدا کافیست وارد برنامه تلفن دستگاه شوید و کد *#0228# را شماره گیری فرمایید. در پنجره جدید میتوانید اطلاعاتی درباره وضعیت باتری، ولتاژ و غیره دریافت کنید.
برنامه Samsung Members
این برنامه کاربردی میتواند قابلیتهای متنوعی همچون تست باتری را در اختیار کاربران قرار دهد. اگر برنامه را نصب ندارید از فروشگاه گوگل پلی آن را دانلود کنید و سپس وارد برنامه شوید. سپس روی تب Get help بزنید و به view tests بروید.
در نهایت روی گزینه battery یا battery status کلیک کنید.
اگر سلامت باتری گوشی خوب بود، با کلمه Good روبرو خواهید شد.
راهنمای چک کردن سلامت باتری گوشیهای شیائومی
برای بررسی سلامت باتری گوشی شیائومی میتوانید از چند روش استفاده کنید:
- روش کد دستوری
- تنظیمات و گزینه optimize
- برنامههای شخص ثالث
روش کد دستوری
برای استفاده از روش اول یعنی کد دستوری باید در ابتدا وارد برنامه تلفن شوید و سپس کد دستوری *#*#6485#*#* را شماره گیری فرمایید.
شما میتوانید در صفحه جدید اطلاعات مربوط به باتری گوشی خود را مشاهده کنید. در این بخش کدهای زیادی وجود دارد که از بین آنها دو کد MF_02 و MB_06 نشان دهنده وضعیت سلامت باتری و شارژ باتری گوشی شیائومی هستند.
دقت کنید که چرخه شارژ باتری بیش از 400 بار نباشد. ما در پایین به مهمترین کدها به همراه تفسیر آنها پرداختهایم:
- MB_00 / MF_01: ظرفیت کنونی باتری گوشی
- MB_01: وضعیت شارژ نمودن کنونی باتری موبایل
- MB_02: سرعت شاژر دستگاه
- MB_03: ولتاژ لحظهای باتری موبایل
- MB_04: شدت جریان لحظهای باتری گوشی
- MB_05: دمای کنونی باتری دستگاه
- MB_06: وضعیت سلامت باتری موبایل
- MF_02: تعداد دفعات چرخه شارژ باتری
- MF_05: ظرفیت کنونی باتری دستگاه
- MF_06: ظرفیت کارخانه (اصلی) باتری دستگاه
مراجعه به بخش تنظیمات
شما میتوانید علاوه بر استفاده از کد دستوری، از تنظیمات نیز کمک بگیرید. برای این کار:
- وارد تنظیمات شوید و به بخش Battery and performance بروید.
- سپس روی optimize بزنید تا وضعیت باتری گوشی برایتان به نمایش در بیاید.
- همچنین میتوانید برای اطلاعات بیشتر روی Battery health status بزنید.
استفاده از برنامههای شخص ثالث
در ابتدا یکی از برنامههای شخص ثالث (شامل battery Guru ،ACCU battery و غیره) را از فروشگاه گوگل پلی استور دانلود کنید. پس از نصب آن، با توجه به دستورالعملهای ارائه شده تست باتری را انجام دهید. در نهایت میتوانید سلامت باتری و میزان استفاده از آن را مشاهده کنید.
روش کد دستوری برای تست سلامت گوشی هواوی
برای اینکه سلامت باتری گوشیهای هواوی را بررسی کنید، از کد دستوری *#*#2846579#*#* استفاده کنید.
روش کد دستوری برای تست سلامت گوشی سونی
برای تست سلامت باتری گوشی سونی از کد روبرو استفاده کنید: *#*#7378423#*#*
روش کد دستوری برای تست سلامت گوشی ال جی
برای بررسی سلامت باتری گوشیهای هوشمند ال جی از کد دستوری *#*#4636#*#* بهره ببرید.