سرمایه‌گذاری اپراتورهای موبایل در فروشگاه‌های آنلاین: فرصتی نو برای تحول دیجیتال

در سال‌های اخیر، شاهد ورود پررنگ اپراتورهای موبایل به عرصه‌ تجارت الکترونیک و سرمایه‌گذاری آن‌ها در فروشگاه‌های آنلاین بوده‌ایم. این حرکت، نشان از تغییر رویکرد اپراتورها از ارائه خدمات سنتی ارتباطی به سمت ارائه خدمات جامع‌تر و شخصی‌سازی شده دارد. در همین ایران خودمان نیز چندی پیش همراه اول به عنوان اصلی‌ترین سرمایه‌گذار دیجی‌کالا معرفی شد. به همین بهانه در این مقاله از آی‌تی‌رسان تصمیم گرفتیم تا به بررسی دلایل این سرمایه‌گذاری‌ها و مزایای آن برای اپراتورها بپردازیم.

مزایای سرمایه‌گذاری اپراتورهای موبایل در فروشگاه‌های آنلاین

سرمایه گذاری اپراتورها در فروشگاه‌های آنلاین مزایای بی‌شماری خواهد داشت که هم به صورت مستقیم و هم غیر مستقیم در تقویت اقتصاد دیجیتال و همچنین در ادامه حیات اپراتورها تاثیر می‌گذارد.

تنوع‌بخشی به سبد سرمایه‌گذاری

ورود به حوزه‌های استارتاپی و تجارت الکترونیک، باعث تنوع‌بخشی به سبد سرمایه‌گذاری اپراتورها شده و ریسک‌های ناشی از تکیه بر یک حوزه خاص را کاهش می‌دهد. در واقع با گسترش فعالیت، یک اپراتور می‌تواند ضرر و زیان‌های ناشی از شرایط تحریمیرا با افزایش سوددهی در بخشی همچون فروشگاه‌ آنلاین، جبران کرده زیرساخت‌ها را توسعه دهد. تصور کنید که مثلا با سرمایه‌گذاری همراه اول در دیجی‌کالا، این اپراتور می‌تواند هزینه‌های توسعه زیرساخت خودش را از طریق افزایش درآمد دیجی‌کالا کسب کند.

افزایش درآمد و سودآوری

نیازی به حرف خاصی در این زمینه نیست. مسلما در هر سرمایه گذاری، طرفین به فکر افزایش درآمد و سودآوری خودشان هستند. با توجه به رشد روزافزون بازار تجارت الکترونیک در دنیا و به خصوص در ایران، سرمایه‌گذاری در حوزه تجارت الکترونیک می‌تواند به افزایش قابل توجه درآمد و سودآوری اپراتورها منجر شود.

تقویت موقعیت در بازار

سرمایه‌گذاری، موقعیت اپراتورها را به عنوان یک بازیگر کلیدی در حوزه دیجیتال تقویت کرده و به آن‌ها امکان می‌دهد تا خدمات نوین و ارزش افزوده‌ای را به مشتریان خود ارائه دهند.

دسترسی به فناوری‌های نوین و فرهنگ سازمانی

اپراتورها مسلما با سرمایه‌گذاری در استارتاپ‌ها و فروشگاه‌های آنلاین، به دانش و فناوری‌های نوین در حوزه تجارت الکترونیک دسترسی پیدا می‌کنند و می‌توانند از آن‌ها در بهبود خدمات خود استفاده کنند. هدف اصلی بسیاری از اپراتورهای موبایل از سرمایه گذاری در این حوزه، جذب و انتقال تجربیات موفق استارتاپ‌ها در حوزه جذب نیروهای متخصص و توسعه کسب‌ و کارهای دیجیتال به درون سازمان خود است.

این رویکرد در میان شرکت‌های بزرگ بسیار رایج است. معمولاً شرکت‌های بزرگ با خرید شرکت‌های کوچک‌تر، علاوه بر کسب سهم بازار، به دنبال جذب فرهنگ سازمانی پویا و نوآورانه این شرکت‌ها هستند. در واقع، برای آن‌ها تنها افزایش سودآوری مهم نیست، بلکه بهبود فرآیندها، افزایش بهره‌وری و نوآوری در سازمان نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

هم‌افزایی با کسب‌ و کار اصلی

با توجه به اینکه بسیاری از خدمات استارتاپ‌های امروزی به اینترنت نیاز دارند، سرمایه‌گذاری بر روی آن‌ها می‌تواند به افزایش استفاده از خدمات اینترنت منجر شود. در این میان اپراتورهای موبایل نیز از اصلی‌ترین سرویس‌ دهنده‌های اینترنت به شمار می‌روند و از هر طرف که به قضیه بنگرید، برد خواهید دید. در همین ایران خودمان مسلما توسعه فروشگاه‌ آنلاین بزرگی همچون دیجی‌کالا که تمام خدمات آن به‌صورت اینترنتی است، نیاز کاربران را به اینترنت بیشتر خواهد کرد و در این بین اپراتوری همچون همراه اول، نخستین شرکتی است که می‌تواند به این نیاز پاسخ دهد.

جمع‌آوری داده‌های ارزشمند

یکی از مزایای اصلی فروشگاه‌های آنلاین، امکان جمع‌آوری داده‌های ارزشمند در مورد رفتار خرید مشتریان است. این داده‌ها شامل تاریخچه خرید، محصولات مورد علاقه، زمان خرید و سایر اطلاعات مرتبط می‌شود. با تحلیل این داده‌ها، اپراتورها می‌توانند به درک عمیق‌تری از نیازها و ترجیحات مشتریان خود دست پیدا کرده و خدمات شخصی‌سازی شده‌ای را به آن‌ها ارائه دهند. تصور کنید که متناسب با نوع خرید، همراه اول خدمات خودش را به صورت شخصی سازی شده به مشتریان ارائه دهد. در این صورت هم مشتری و هم اپراتور و صد البته خود فروشگاه آنلاین در سود خواهند بود.

نمونه‌هایی از سرمایه‌گذاری اپراتورهای موبایل در فروشگاه‌های آنلاین

رفتار همراه اول به عنوان بزرگ‌ترین اپراتور موبایل کشور در زمینه سرمایه‌گذاری در دیجی‌کالا چیز جدید و عجیب و غریبی نیست. اپراتورهای بسیاری در دنیا به دنبال گسترش فعالیت خود و سرمایه‌گذاری در حوزه‌های استارتاپی و مخصوصا فروشگاه‌های آنلاین هستند. در ادامه سعی کردیم تا به رفتار مشابه برخی اپراتورهای بزرگ دنیا بپردازیم:

  • تلفونیکا: بزرگترین اپراتور مخابراتی اسپانیا؛ این شرکت از طریق بازوی سرمایه‌گذاری خود (تلفونیکا ونچرز)، تاکنون در شرکت‌های مختلف تجارت الکترونیک سرمایه گذاری کرده است که از جمله آنها می‌توان به Glovo، استارتاپ فعال در حوزه تحویل کالا و خدمات شهری و Privalia، فروشگاه آنلاین در حوزه مد و فشن اشاره کرد.
  • اورنج: این اپراتور فرانسوی نیز با سرمایه‌گذاری در استارت‌آپ‌های حوزه تجارت الکترونیک، به دنبال گسترش فعالیت‌های خود در این حوزه است.
  • ودافون: این شرکت از بزرگترین اپراتورهای مخابراتی جهان به شمار می‌رود. از جمله سرمایه‌گذاری‌های ودافون در این بخش می‌توان به سرمایه‌گذاری در پلتفرم خرده‌فروشی آنلاین Lazada اشاره کرد.
  • سینگ‌تل: بزرگترین اپراتور مخابراتی سنگاپور نیز در بخش‌های مختلف تجارت الکترونیک و شرکت‌های دیجیتال گوناگون سرمایه گذاری کرده است؛ که از جمله آنها می‌توان به شرکت‌هایی مانند Carousell بازار آنلاین مستقر در سنگاپور و ShopBack، پلتفرم فعال در حوزه پاداش نقدی خرید اشاره کرد.

در کل، سرمایه‌گذاری اپراتورهای موبایل در فروشگاه‌های آنلاین، یک گام مهم در جهت تحول دیجیتال این شرکت‌ها و ارائه خدمات بهتر به مشتریان خواهد بود.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH