در گزارشی تکاندهنده، شرکت مایکروسافت از افزایش بیسابقه حملات سایبری علیه کاربران خود خبر داده است. این غول فناوری اعلام کرده که به طور متوسط روزانه بیش از ۶۰۰ میلیون حمله سایبری، عمدتاً از سوی هکرهای وابسته به دولتهای روسیه، کره شمالی و چین، کاربران مایکروسافت را هدف قرار میدهد.
جنگ سایبری، ابزار جدید در رقابتهای جهانی
مایکروسافت به صراحت به نقش دولتها در هدایت این حملات سایبری اشاره کرده و هشدار داده است که برخی کشورها از جرایم سایبری به عنوان ابزاری برای کسب درآمد، تأثیرگذاری بر انتخابات و حتی ایجاد بیثباتی در کشورهای رقیب استفاده میکنند. این امر نشان میدهد که فضای سایبری به جبهه جدیدی در رقابتهای ژئوپلیتیک تبدیل شده است.
مایکروسافت و کاربران، قربانیان همیشگی
این شرکت خود نیز بارها طعم تلخ حملات سایبری را چشیده است. از جمله میتوان به حمله گسترده SolarWinds اشاره کرد که یکی از پیچیدهترین حملات سایبری تاریخ محسوب میشود. همچنین، حملات اخیر به زیرساختهای ابری مایکروسافت، منجر به اختلال در خدمات دهی به هزاران سازمان در سراسر جهان شد.
مایکروسافت برای مقابله با این تهدیدات، دست به کار شده است
در پاسخ به این تهدیدات فزاینده، مایکروسافت برنامهای جامع به نام Secure Future Initiative (SFI) را راهاندازی کرده است. این برنامه با تمرکز بر ارتقای امنیت محصولات و خدمات مایکروسافت، آموزش کاربران و همکاری با سایر شرکتها و دولتها، در تلاش است تا اکوسیستم سایبری را امنتر کند.
تلاشهایی فراتر از فناوری
مایکروسافت در اجرای این برنامه، به جز جنبههای فنی مانند استفاده از هوش مصنوعی و یادگیری ماشین برای شناسایی تهدیدات، به موضوعات دیگری مانند آموزش کارمندان در خصوص امنیت سایبری و حتی نوع گوشیهای هوشمندی که کارمندان استفاده میکنند نیز توجه کرده است.
آمار هشداردهنده: افزایش چهار برابری حملات DDoS
طبق گزارش مایکروسافت، در نیمه دوم سال جاری، این شرکت موفق به دفع بیش از ۱.۲۵ میلیون حمله DDoS شده است که نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است. این آمار نشان میدهد که مهاجمان سایبری با استفاده از روشهای جدید و پیچیدهتر، تلاش میکنند تا زیرساختهای حیاتی را مختل کنند.
افزایش بیسابقه حملات سایبری، زنگ خطری جدی برای افراد، سازمانها و دولتها به صدا درآورده است. برای مقابله با این تهدیدات، همکاری همه جانبه بین بخش خصوصی، دولتها و کاربران ضروری است. مایکروسافت با اجرای برنامه SFI گامی مهم در این مسیر برداشته است، اما مقابله با این تهدید پیچیده، نیازمند تلاشهای مستمر و هماهنگ در سطح جهانی است.