بر اساس گزارش جدید موسسه تحقیقاتی IDC در سه ماهه سوم سال 2024 شرکت هواوی به بزرگترین فروشنده گوشیهای تاشو در کشور چین تبدیل شده است. این دستاورد پس از عرضه موفقیتآمیز گوشی هواوی میت XT با مکانیسم تاشو سهگانه تحقق یافته است. هواوی میت XT اولین گوشی تاشو سهگانه در جهان محسوب میشود.
هواوی با کسب سهم 41 درصدی از بازار جایگاه نخست را به خود اختصاص داد؛ نتیجهای که احتمالا تا حدی مدیون گوشی تاشو سهگانه کمپانی موسوم به میت XT است. این گوشی دارای سه نمایشگر تاشو با ظاهر Z شکل بوده و آغازگر فصل جدیدی از فعالیت هواوی در عرصه گوشیهای تاشو است. موسسه IDC در گزارش خود خاطرنشان کرده که عرضه اولین گوشی تاشو سهگانه جهان احتمالا به توسعه هرچه بیشتر بازار دستگاههای تاشو کمک میکند.
برند زیرمجموعه سابق هواوی موسوم به آنر با کسب سهم 21.9 درصدی از بازار در رتبه دوم قرار گرفته است. آنر در هر دو دسته گوشیهای تاشو افقی و صدفیشکل نام خود را بهعنوان یک رقیب قدرتمند مطرح نموده است. این برند در بخش دستگاههای تاشو افقی در رده دوم و در قسمت مدلهای تاشو صدفیشکل نیز جایگاه سوم را تصاحب کرده است.
شیائومی نیز بازگشت قابلتوجهی داشته و برای نخستین بار پس از سه ماهه دوم سال 2021 به جمع سه تولیدکننده برتر گوشیهای تاشو در بازار چین ملحق شده است. موفقیت این شرکت احتمالا مدیون عزضه نسخه جدید شیائومی میکس فولد است. در نتیجه شیائومی موفق به کسب سهم 17.2 درصدی از بازار گوشیهای تاشو چین شد.
سامسونگ یکی از بازیگران کلیدی در بازار جهانی گوشیهای هوشمند بهشمار میرود. با اینحال برند کرهای با کسب سهم 7.7 درصدی از بازار دستگاههای تاشو چین در رتبه چهارم جای گرفته است.
ویوو نیز جایگاه پنجم رتبهبندی را تصاحب نموده است. این برند چینی در زمینه فروش گوشیهای تاشو افقی در رتبه سوم قرار گرفت. سایر رتبههای باقیمانده نیز به شرکتهای اوپو، لنوو و ZTE اختصاص پیدا کرد. سهم کمپانیهای مورد اشاره از بازار کماکان در حد نسبتا پایین باقی ماند.
تصویر کلی نشان میدهد که طی سه ماهه سوم سال 2024 حدودا 2.23 میلیون دستگاه در بازار گوشیهای تاشو چین به فروش رفته است. این رقم در مقایسه با دورههای پیشین افزایش یافته است؛ اما در عینحال گزارش موسسه IDC به کاهش قابل توجه نرخ رشد سالیانه نسبت به 8 فصل گذشته اشاره دارد. این کاهش سرعت نشان میدهد که بازار برای طرحهای تاشو کنونی به تدریج به حالت اشباع نزدیک میشود.
موسسه IDC خاطرنشان میکند که نوآوری مداوم و کاهش قیمتها برای تحقق رشد پایدار ضروری خواهند بود. در واقع دستگاههای تاشو برای حفظ توانایی رقابتی خود با گوشیهای هوشمند سنتی بایستی تجربه کاربری مطلوب و قیمت جذابی را ارائه دهند.