گوگل برای ساعت هوشمند پیکسل واچ 5 خود احتمالا از یک تراشه سفارشی تنسور بهره گرفته و از همکاری با کوالکام بهعنوان تامینکننده تراشه صرفنظر خواهد کرد. چنین تصمیمی منطقی بهنظر میرسد؛ چرا که گوگل برای گوشیهای هوشمند پیکسلی خود نیز از تراشههای تنسور استفاده میکند.
اما نکته جالب توجه اینکه جابهجایی مورد اشاره تنها در سال 2026 عملیاتی خواهد شد؛ بنابراین پیکسل واچ 4 کماکان از تراشه ساخت کوالکام استفاده خواهد کرد. این ادعا بر پایه سند نقشه راه کمپانی که در اوایل سال 2023 تنظیم شده، مطرح میشود. این موضوع بدان معناست که از آن زمان تا به امروز احتمالا تحولات زیادی روی داده و در نتیجه بایستی چنین واقعیتی را مدنظر قرار داد.
بر اساس اعلام این منبع خبری، CPU تراشه سفارشی جدید تنسور مجهز به یک هسته کورتکس A78 و دو هسته کورتکس A55 خواهد بود. این در حالیست که گوگل سرگرم بررسی معماری RISC-V بهعنوان جایگزینی بالقوه برای Arm است. هستههای پردازشی مورد اشاره تا حدی قدیمی هستند. بهعنوان مثال هستههای کورتکس A55 در سال 2017 عرضه شدند؛ اما استفاده از هستههای پردازشی قدیمیتر در گجتهای پوشیدنی کم و بیش به یک رویه تبدیل شده است.
هر دو شرکت سامسونگ و کوالکام در تراشههای اسمارتواچی خود از هستههای پردازشی قدیمیتر استفاده میکنند. تراشه اسنپدراگون W5 نسل 1 دارای هستههای کورتکس A53 (عرضه شده در سال 2012) بوده و تراشه اگزینوس W1000 سامسونگ نیز مجهز به یک هسته کورتکس A78 و چهار هسته کورتکس A55 است. بنابراین معماری این تراشه به طراحی مورد نظر گوگل بیشترین شباهت را دارد. بر این اساس بهنظر میرسد که تراشه پوشیدنی تنسور صرفا نسخه دستکاری شده تراشه سامسونگ خواهد بود؛ همانطور که این فرضیه در خصوص تمامی تراشههای تنسور پیشین برای گوشیهای هوشمند نیز صادق بوده است.
هنوز مشخص نیست که تراشه جدید تنسور با استفاده از کدام فناوری فرآیندی تولید خواهد شد. با اینحال انتظار میرود که این نیمههادی بر پایه فرآیند 3 نانومتری تولید شود. مودم مورد استفاده برای این تراشه یکی دیگر از مشخصههای مبهم آن بهشمار میرود. در صورت بهکارگیری طراحی سامسونگ، استفاده از مودم اگزینوس بسیار منطقی خواهد بود (این رویکرد در خصوص گوشیهای هوشمند گوگل نیز صدق میکند).
گوگل پیکسل واچ 3