چگونگی ثبت شرکت و اخذ جواز تاسیس یا کسب در نیک پارس

شروع هر کاری بر اساس قوانین و اصول تعریف شده برای آن، میزان موفقیت شما را دو چندان می‌کند. شروع کسب‌و‌کار بر اساس قوانین تعریف شده کشور نیز دقیقا همینطور است. اگر کسب‌و‌کار خود را به‌صورت رسمی و زیر سایه قانون آغاز کنید، می‌توانید از حمایت قانون بهره‌مند شده و بیشتر مورد اعتماد کاربران هدف قرار بگیرید. ‌در نهایت با مزایای بسیاری همراه خواهید بود. اخذ جواز کسب و تاسیس، مدرکی است که فعالیت قانونی شما را نشان می‌دهد. برای اخذ جواز باید فرآیندهای اداری خاصی را سپری کنید. به همین خاطر بهتر است قبل از هر کاری با شرایط ثبت شرکت و اخذ جواز کسب و تاسیس متناسب با نوع کسب‌و‌کارتان آشنا شوید. موسسه حقوقی نیک پارس به شما کمک می‌کند که علاوه‌بر آشنایی با شرایط اخذ مجوزهای قانونی، مراحل اداری آن را نیز به راحتی پشت سر بگذارید.

لزوم اخذ جواز کسب و تاسیس

اگر قبل از هر چیزی با شرایط گرفتن مجوز کسب آشنا شوید، خالی از لطف نخواهد بود. هرچند ممکن است با اهمیت این موضوع آشنا باشید. مجوز کسب یک گواهی رسمی است که توسط وزارت صنعت معدن و تجارت برای کسب‌و‌کارهای مختلف صادر می‌شود و صاحبین مشاغل مختلف می‌توانند با در اختیار داشتن این مجوز، کسب‌و‌کار خود را به‌صورت رسمی آغاز کنند. هر کسب‌و‌کاری که بدون مجوزهای لازم راه‌اندازی شود، غیر قانونی تلقی می‌شود. گذشته از آن، ثبت کردن شرکت با اخذ مجوزهای کسب و تاسیس به کسب‌و‌کارهای مختلف ارزش و اعتبار می‌بخشد و اعتماد کاربران هدف نیز جلب می‌شود. چنین کسب‌و‌کارهایی می‌توانند علاوه‌بر حمایت قانون و امکان شرکت در مناقصه‌های بزرگ و بهره‌مندی از تسهیلات بانکی، از حمایت کاربران هدف نیز بهره‌مند شوند.

 

تفاوت جواز کسب و تاسیس با ثبت شرکت

مجوز کسب و تاسیس بر اساس نوع فعالیت تجاری و نوع محصولات تولیدی به چند نوع مختلف دسته‌بندی می‌شود و شما باید به‌عنوان صاحبین کسب‌و‌کار، مجوزهای مربوط به فعالیت خود را از ارگان‌های مربوط به آن دریافت کنید. معمولا بیشتر واحدهای صنعتی از سازمان صنعت، معدن و تجارت، مجوزهای مربوط به کسب‌و‌کار خود را دریافت می‌کنند. در حالی که برای ثبت هر شرکت باید به اداره ثبتی مراجعه کنید. ثبت شرکت نیز مجوزی است که برای شروع یک فعالیت تجاری به افراد حقیقی و حقوقی داده می‌شود؛ اما در اصل این دو مجوز با یک دیگر تفاوت‌هایی دارند‌. افرادی که قصد دارند در قالب شرکت فعالیت تجاری خود را آغاز کنند، باید فعالیت مشارکتی داشته باشند؛ چون هیچ شرکتی تنها به اسم یک نفر ثبت نمی‌شود. این در حالی است که شرکت‌ها نیز باید برای تمام فعالیت‌های تجاری خود، جواز کسب و تاسیس را دریافت کنند.

لزوم ثبت شرکت

برای هر یک از این مجوزها فرآیند قانونی خاصی تعریف شده است. در نهایت اگر می‌خواهید به‌صورت شراکتی و بر اساس سهم هر شریک، تجارتی را آغاز کنید، باید قبل از هر اقدامی به منظور اخذ مجوز، شرکت خود را ثبت کنید. هرچند افراد حقیقی و حقوقی به تنهایی هم می‌توانند مجوز کسب را دریافت کنند؛ اما این افراد با ثبت کردن شرکت در سود و زیان با شرکتی خود سهیم شده و از این جهت به نفع آن‌ها خواهد بود. مجوز ثبت کردن شرکت دائمی است و به‌صورت انحصاری به اسم یک شرکت ثبت می‌شود؛ اما جواز کسب یا تاسیس دارای اعتبار یک تا پنج ساله است. ثبت کردن شرکت نیز مزایای خاص خود را به همراه دارد. شرکت‌های ثبتی می‌توانند در صورت عدم تأمین هزینه‌های لازم برای تجارت از تسهیلات بانکی استفاده کنند.

نحوه ثبت شرکت

بر اساس قوانین ثبتی، شرکت‌ها در هفت نوع مختلف دسته‌بندی می‌شوند و برای ثبت هر کدام نیز شرایط و مدارک خاصی لازم است. برای اینکه بتوانید شرکت خود را به ثبت برسانید، باید قبل از هر چیزی نوع فعالیت تجاری خود را مشخص کنید تا بر اساس آن، نوع شرکت نیز مشخص شود. سپس بر اساس نوع شرکت، مدارک و مستندات لازم را به همراه مدارک هویتی تمام اعضا به اداره ثبت تحویل دهید تا کارشناسان آن، مدارک شما را بررسی کنند. در این بین باید میزان سرمایه اولیه و میزان سهم هر شریک را نیز مشخص کرده و یک نام مناسب برای شرکت انتخاب کنید. درصورتی‌که در مدارک و مستندات شما مشکلی وجود نداشته باشد، درخواست شما برای ثبت کردن شرکت تایید شده و باید منتظر صدور شرکتنامه باشید.

انواع جواز کسب و تاسیس

بعد از ثبت کردن شرکت باید برای اخذ جواز تاسیس اقدام‌ کنید. باتوجه به نوع کسب‌و‌کار و نوع محصول تولیدی، جوازهای کسب نیز در چند دسته مختلف جای می‌گیرند. از انواع مجوز کسب می‌توان به جواز کسب توزیعی، تولیدی، فنی و خدماتی اشاره کرد. از انواع جواز تاسیس هم می‌توان جوازهای تاسیس صنعتی، آموزشی و جواز مشاغل خانگی را نام برد. این مجوزها توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، وزارت کار و تعاون، وزارت بهداشت، میراث فرهنگی و ارگان‌های دیگر صادر می‌شود. به همین خاطر است که باید نوع کسب‌و‌کار خود را مشخص کنید. بعد از اخذ جواز کسب یا تاسیس، می‌توانید فعالیت تجاری خود را با قدرت آغاز کرده و بر برندسازی تمرکز کنید.

شرایط اخذ جواز کسب و تاسیس

مهم‌ترین آیتم در پروسه اخذ جواز تاسیس یا کسب، تهیه مدارک و مستندات است. در واقع باید بیشترین تمرکز خود را روی تهیه مدارک لازم بگذارید. باقی مراحل اداری را می‌توانید از مشاورین نیک پارس جویا شوید. درصورتی‌که در مدارک شما مشکل یا کم و کاستی وجود داشته باشد، درخواست شما توسط کارشناسان ارگان‌های مربوطه رد شده‌ و در این بین تنها فرصت طلایی خود را برای گرفتن جواز از دست می‌دهید. اگر فعالیت تجاری شما به حرفه و تخصص خاصی نیاز دارد، باید مدرک فنی و حرفه‌ای آن را تهیه کنید؛ اما برای سایر مشاغلی که به حرفه خاص نیاز ندارد، تهیه این مدارک ضرورتی ندارد. از دیگر مدارک ضروری برای این کار می‌توان به اجاره‌نامه یا سند مالکیت برای محل کار و قراردادهای عقد شده بین متقاضی و افراد حقیقی و حقوقی اشاره کرد. صاحبین کسب‌و‌کارها باید قبل از هر نوع تعهد برای خرید یا اجاره محل کار برای گرفتن مجوز کسب به اتحادیه صنف مربوطه مراجعه کنند. داشتن فضای کار بهداشتی و تامین ایمنی محیط نیز از ضروریات است.

مدارک اخذ جواز کسب و تاسیس

برای اخذ جواز باید کپی مدارک هویتی، کارت پایان خدمت برای متقاضی مرد، ارائه مجوز تولید محصول، کپی روزنامه رسمی ثبت شرکت، مهر و سربرگ شرکت و تکمیل فرم پرسشنامه، مدارک مبتنی بر عدم سوء پیشینه، حکم دادگاه مبنی بر الزام به تنظیم سند اجاره و مدارکی از این قبیل را تهیه کنید. داشتن مدارک مبنی بر ثبت شدن شرکت نیز برای اخذ مجوز لازم است. دقت داشته باشید که در اختیار داشتن تمام این مدارک برای گرفتن جواز لازم است. باتوجه به اینکه نوع محصول تولیدی و نوع فعالیت شما مرجع صادرکننده جواز را مشخص می‌کند، ارائه مجوز تولید محصول نیز به‌عنوان یک مدرک ضروری است.

جمع‌بندی

در این مطلب راجع‌به شرایط ثبت کردن شرکت و نحوه اخذ جواز کسب و تاسیس صحبت کردیم. برای اینکه بتوانید کسب‌و‌کار خود را به‌صورت رسمی و قانونی آغاز کنید، باید مجوزهای لازم برای انجام فعالیت تجاری خود را دریافت کنید. اخذ هر مجوز مراحل اداری خاصی دارد که می‌توانید با کمک اخذ رتبه و ثبت شرکت نیک پارس به راحتی مجوز فعالیت‌های خود را دریافت کنید. برای اینکه با شرایط گرفتن مجوز و پیش نیازهای آن آشنا شوید، کافیست به آدرس اینترنتی nikepars.com مراجعه کرده و از مشاورین متخصص این مجموعه کمک بگیرید.

این مطلب یک رپورتاژ آگهی بوده و آی‌تی‌رسان در تهیه آن نقشی نداشته است

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH