یک بیماری ناشناخته و مرموز، سایه مرگ را بر یکی از مناطق روستایی جمهوری دموکراتیک کنگو انداخته است. بر اساس آخرین گزارشها، حدود ۱۴۳ نفر در منطقه بهداشتی پانزی واقع در استان کوانگو جان خود را بر اثر این بیماری از دست دادهاند. علائمی مانند تب، سردرد، سرفه و کمخونی از شایعترین نشانههای این بیماری ناشناخته هستند.
این در حالی است که سیستم بهداشتی کنگو هماکنون درگیر مقابله با شیوع گسترده آبله میمون است. امسال بیش از ۴۷ هزار مورد مشکوک و بیش از هزار مورد مرگ مشکوک مرتبط با آبله میمون در این کشور گزارش شده است. شیوع همزمان این دو بیماری، فشار مضاعفی بر سیستم بهداشتی ضعیف کنگو وارد کرده و نگرانیها در مورد وخامت اوضاع را افزایش داده است.
تیمی از کارشناسان سازمان جهانی بهداشت به همراه همکاران محلی، تحقیقات گستردهای را برای شناسایی عامل این بیماری مرموز آغاز کردهاند. نمونهبرداری از بیماران و بررسیهای آزمایشگاهی در حال انجام است تا بتوان ماهیت این بیماری و راههای انتقال آن را مشخص کرد.
رمی ساکی، معاون استاندار کوانگو، در این باره گفت: “تیمی از همهگیرشناسان در منطقه حضور دارند و با جدیت در حال بررسی موضوع هستند.”
گزارشها حاکی از آن است که این بیماری به ویژه کودکان و زنان را تحت تأثیر قرار میدهد، هرچند هنوز برای اظهار نظر قطعی در این مورد زود است. سفورین مانزانزا، رهبر جامعه مدنی، با اشاره به مشکلات موجود در زمینه تأمین دارو در مناطق روستایی، بر وخامت اوضاع در منطقه پانزی تأکید کرد.
شیوع این بیماری ناشناخته در کنگو، نگرانیهای جهانی را در پی داشته است. سازمان جهانی بهداشت به طور جدی این موضوع را پیگیری میکند و در تلاش است تا از گسترش بیشتر بیماری جلوگیری کند.
با توجه به اطلاعات محدود در مورد این بیماری، رعایت اصول بهداشتی فردی و عمومی از اهمیت ویژهای برخوردار است. شستن مرتب دستها، پوشیدن ماسک، حفظ فاصله اجتماعی و مراجعه به مراکز بهداشتی در صورت بروز علائم، از جمله اقدامات مهمی است که میتواند به کنترل بیماری کمک کند.
در حال حاضر، جامعه جهانی در انتظار نتایج نهایی تحقیقات سازمان جهانی بهداشت است تا بتوان با اطمینان بیشتری در مورد این بیماری صحبت کرد و اقدامات لازم را برای مقابله با آن انجام داد.