تشدید تقابل آمریکا با چین احتمالا به زیان سامسونگ تمام خواهد شد

چند سال قبل دولت آمریکا بنا بر دلایل ژئوپولیتیکی، انتقال تراشه‌های نیمه‌هادی پیشرفته به شرکت‌های چینی را متوقف کرد. با این‌حال کماکان برخی تراشه‌های پیشرفته از راه‌های غیرقانونی به دست هواوی رسیده‌اند. ایالات متحده برای جلوگیری از این پدیده قصد دارد تا بر روند عرضه تراشه‌های پیشرفته با دقت نظارت نموده و درخواست همکاری خود را با شرکت‌های سامسونگ و TSMC در میان بگذارد.

ایالات متحده احتمالا از سامسونگ و TSMC درخواست خواهد کرد تا ارسال تراشه به شرکت‌های چینی حاضر در لیست سیاه را متوقف نمایند. به عبارت دیگر ایالات متحده قصد دارد تا در خصوص فروش تراشه‌های نیمه‌هادی به شرکت‌های چینی حاضر در لیست سیاه، مقررات سخت‌گیرانه‌تری را وضع کند.

بر اساس گزارش‌ها دولت بایدن در روزهای پایانی فعالیت خود از شرکت‌های تولیدکننده تراشه نظیر اینتل، سامسونگ و TSMC خواهد خواست تا مشتریان خود را با دقت بیش‌تری بررسی نمایند. به گزارش خبرگزاری بلومبرگ، قوانین جدید احتمالا طی هفته آینده رونمایی خواهند شد.

با توجه به گزارش‌های منتشر شده، واشنگتن به‌دنبال مسدودسازی روش‌هایی است که امکان دسترسی شرکت‌های چینی از جمله هواوی به برخی تراشه‌های پیشرفته را فراهم می‌کنند. راهکار چنین مشکلی، توقف عرضه در منبع است. این موضوع بدان معناست که سامسونگ و TSMC بایستی در انتخاب مشتریان خود دقت بیش‌تری به خرج دهند.

در حال حاضر سامسونگ در زمینه کسب‌وکار نیمه‌هادی خود با مشکلاتی مواجه است و قوانین سخت‌گیرانه‌تر می‌توانند به‌معنای فروش کمتر باشند؛ چرا که تنوع تراشه‌های قابل خریداری توسط شرکت‌های چینی محدودتر خواهد شد. این پدیده می‌تواند بر فروش تراشه‌های حافظه HBM3 که سامسونگ در اختیار انویدیا قرار می‌دهد؛ تاثیرگذار باشد. انویدیا برای شتاب‌دهنده‌های هوش مصنوعی قابل عرضه در بازار چین از این تراشه‌ها استفاده می‌کند.

بر اساس گزارش‌ها قوانین جدید، فروش تمامی تراشه‌های تولید شده با گره‌های فرآیندی 14 یا 16 نانومتری و موارد پیشرفته‌تر از آنها را محدود خواهند کرد. صادرات این تراشه‌ها به چین (یا شرکت‌های چینی) و سایر کشورهای مورد تحریم مستلزم دریافت مجوزهای دولتی خواهد بود. این موضوع به شرکت‌های تولیدکننده تراشه کمک می‌کند تا از طرح‌های تراشه مشمول محدودیت مطلع شوند.

افزایش تعداد ترانزیستورهای موجود در هر تراشه به‌طور معمول به‌معنای افزایش توان پردازشی آن خواهد بود. طراحی ترانزیستور کوچک‌تر به تولیدکنندگان تراشه امکان می‌دهد تا تعداد ترانزیستورهای بیش‌تری را در فضایی مشابه قرار داده و توان پردازشی تراشه‌های خود را ارتقاء دهند. بنابراین تراشه‌های تولید شده با گره‌های فرآیندی کوچک‌تر دارای ترانزیستورهای کوچک‌تری بوده و به لحاظ فنی بهتر قلمداد می‌شوند.

شرکت‌هایی مانند سامسونگ و TSMC کماکان قادر به ارسال تراشه‌های محدود نشده از سوی دولت آمریکا خواهند بود. بر اساس گزارش‌ها تراشه‌هایی با کمتر از 30 میلیارد ترانزیستور توسط یک شرکت مورد اعتماد بسته‌بندی شده و می‌توانند برای شرکت‌های چینی عرضه شوند (این تراشه‌ها به اندازه کافی پیشرفته تلقی نمی‌شوند).

قوانین جدید برای محدودیت عرضه تراشه‌های پیشرفته‌تر، شتاب‌دهنده‌های هوش مصنوعی را هدف‌گیری کرده و به منظور جلوگیری از دسترسی برندهای چینی به آنها تنظیم شده‌اند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید