avang

۵ اشتباه مرگ‌بار در خرید و فروش میم کوین‌ها

درصد بسیار زیادی از توکن‌های موجود در بازار رو میم کوین‌ها تشکیل می‌دن، رمزارزهایی که دارای نوسانات قیمتی بسیار شدید بوده و کاربران هم با ریسک فراوان وارد مارکت‌شون می‌شن. طبیعتا در این وادی پر از خطر، یه اشتباه کوچیک می‌تونه کل سرمایه‌تون رو پودر کنه! اتفاقی که برای بسیاری تا به الان افتاده و میلیاردها دلارشون در اون از بین رفته.

حالا در این مقاله، می‌خوام براتون از ۵ اشتباه مرگ‌بار صحبت کنم، اشتباهاتی که هر کدومش به تنهایی می‌تونه سرمایه شما رو از بین ببره.

اشتباه اول: خرید در سقف قیمتی

فومو، یعنی بزرگ‌ترین دشمن شما! بارها دیدیم که یه میم‌کوین توی تلگرام یا توییتر ترند می‌شه، همه خیلی سریع و از ترس اینکه فرصت رو از دست بدن، می‌رن می‌خرن، بعدش چی می‌شه؟ سقوط آزاد!

همیشه دقت داشته باشید که وقتی یک توکن، ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ درصد رشد داشته، دیگه وقت خریدش نیست! اگر دیر رسیدید و همچنان اعتقاد داشتید که باید اون رو بخرید، صبر کنید تا اصلاح بخوره، نه اینکه وسط پامپ واردش بشید و بعدش تازه بفهمید که چه اشتباهی کردید و با گریه یا خارج بشید یا آتیش گرفتن سرمایه‌تون رو به نظاره بنشینید!

دیگه مثال خیلی ساده‌اش، همین توکنی بود که جناب ترامپ خان قبل از مراسم تحلیف ریاست جمهوریش بیرون داد و میلیاردها دلار هم کاسب شد. قیمت این توکن در بدو ورود، خیلی سریع تا بالای ۷۰ دلار هم رفت، اما بعدش چی شد؟ قیمتش به ۱۰ دلار رسید! یعنی اگر شما در سقف می‌خریدید، ۸۵درصد از پول‌تون سوخت شده بود. حتی بدتر از اون، توکن ملانیا، همسر بزرگ‌وارشون بود که اون شکوه و ابهت ترامپ رو هم تکرار نکرد و به قدری قیمتش پایین اومد که میلیون‌ها دلار سرمایه رو چند روزه نابود کرد، به‌شکلی که خرید در سقف قیمتی توکن‌های ملانیا، بیش از ۹۰ درصد پول شما رو تبدیل به هیچ می‌کرد.

اشتباه دوم: خرید بدون بررسی کانترکت و لیکوئیدیتی

یکی از بدترین اشتباهاتی که بسیاری از کاربران می‌کنند، خرید یک توکن بر اساس هایپ و اسمش هست، بدون اینکه کانترکت اون رو حتی بررسی کرده باشند. بسیاری از این توکن‌ها، قفل نقدینگی ندارند، یعنی اون فرد یا تیمی که درستش کرده، به‌راحتی می‌تونه تمام پول شما رو بکشه بیرون و فرار کنه. به این کار، اصطلاحا راگ پول می‌گن، اتفاقی که قطعا شما دوست ندارید داخلش بیفتید چون تقریبا با جهنم فرقی نداره و سه سوته دارایی‌تون رو به باد می‌ده. پس حتما قبل ورود، بررسی کنید که لیکوئیدیتی پروژه قفل شده باشه که برای این امر می‌شه از سایت‌هایی مثل توکن اسنیفر یا دکس تولز استفاده کرد و کانترکت پروژه‌ها رو هم دقیق نگاه کرد تا داخل این تله‌های بزرگ نیفتید.

اشتباه سوم: اعتماد به پامپ و دامپ ها!

این روزها در جاهایی مثل تلگرام، پر شده از کانال‌هایی که میان و به شما توکن‌هایی رو معرفی می‌کنند که قراره مثلا یه جامپ ۱۰ برابری بزنند! متاسفانه این کلاهبرداران، با روش‌هایی چون خرید کانال‌های بزرگ و مشهور تلگرامی، از اعتبار اونا استفاده می‌کنند و کاربرهای از همه جا بی‌خبر رو ترغیب به سرمایه گذاری روی توکنی می‌کنند که صاحب اول و آخرش، خودشونن! در این شکل از کلاهبرداری، صاحب کانال کلی توکن رو یا خریده و یا حتی خودش درست کرده، و سپس با ورود شما همه رو می‌فروشه و کلی پول به جیب می‌زنه! شما هم به امید چند برابر شدن توکن‌ها صبر می‌کنید که یا هیچ‌وقت به اون قیمت نمی‌رسه و یا اگر هم برسه، اصلا قابل فروش نیستند چون کلا بالای ۹۰ درصد این پروژه‌ها فقط برای خالی کردن جیب‌تون طراحی شدند.

پس دقت داشته باشید برای ورود به یک میم کوین جدید، همیشه چارتش رو بررسی کنید، حجم معاملاتش رو ببینید و بعد توییتر و دیسکوردش رو هم چک کنید تا از اعتبار اون مطمئن بشید.

اشتباه چهارم: نداشتن استراتژی خروج

خیلی از تریدرها یک مشکل بزرگ دارن و اونم اینه که وقتی یک توکنی قیمتش بالا می‌ره، به خودشون می‌گن حالا می‌ذارم بیشتر رشد کنه و کلی فِلِش افزایش قیمتی و مبالغ بالا ترسیم می‌کنن که تقریبا در ۹۹ درصد مواقع بهش نمی‌رسن و حتی اگر برسن، بازم طمع باعث می‌شه که همون زمان هم نفروشن، یا اینکه وقتی قیمت اون رمز ارز می‌ریزه، هی می‌گن که صبر می‌کنم تا دوباره قیمتش برگرده بالا، که بفروشم! پس این امر منجر به این می‌شه که کل سودشون و حتی اصل پول‌شون رو هم از دست بدن.

پس برای جلوگیری از این امر، حتما یک استراتژی خروج داشته باشید. ابتدا طمع رو کنار بگذارید و مثلا بگید اگر قیمت توکن به 2x رسید، نصف سودتون رو برمی‌دارید و یا اگر 5x شد، اصل پول رو خارج می‌کنید! در مقابل، حد ضرر هم برای رمز ارز تعیین کنید و بر فرض بپذیرید که نهایت با ۲۰ درصد ضرر، خروج بزنید. باور کنید خارج شدن با ۲۰ درصد ضرر، خیلی بهتر از خروج با ۹۰ درصده که رسما پول‌تون رو نابود می‌کنه و فرصت سرمایه‌گذاری‌های بعدی رو هم ازتون می‌گیره.

اشتباه پنجم: نادیده گرفتن اخبار و روند کلی بازار

اگر فکر می‌کنید که میم کوین‌ها از روند کلی بازار جدا هستند، سخت در اشتباهید. زمانی که بیت کوین سقوط می‌کنه، تقریبا همه میم کوین‌ها با شدتی بیشتر سقوط می‌کنند. پس قبل از خرید یک میم کوین، حتما چک کنید که کوین‌های تعیین کننده مارکت همچون بیت کوین و اتریوم، در چه وضعیتی قرار دارند چون یک سقوط کوچیک در بهای اون‌ها، می‌تونه کل سود شما رو از بین ببره!

اخبار مهم بازار همچون وضعیت ای‌تی‌اف‌های بیت کوین، تصمیمات فدرال رزرو و حتی اخبار پیرامونی مثل شرایط جنگی که اقتصاد رو به خطر می‌ندازه، با دقت دنبال کنید و پیش‌بینی‌های لازم رو هم براش انجام بدین. مطمئن باشید که تحلیل‌های فاندامنتال یا بنیادین، معمولا اثرهای بسیار شدیدتری نسبت به تحلیل‌های تکنیکال دارند.

خب دوستان، با همدیگه ۵ تا اشتباه مرگ‌بار که اگر تو میم کوین‌ها انجام بدین، به راحتی کل سرمایه‌تون رو از دست می‌دین، با همدیگه مرور کردیم. طبیعتا الان که این موارد رو می‌‌دونید، دیگه فریب نمی‌خورید یا اگر هم دچار ضرر بشید، خیلی سریع می‌تونید جلوش رو بگیرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید