در پی انتشار اخباری مبنی بر اعمال تعرفههای جدید از سوی دولت ایالات متحده به رهبری دونالد ترامپ بر کالاهای وارداتی، به ویژه محصولات تولید شده در چین و هند، بازار محصولات شرکت اپل در آمریکا دستخوش تحولات قابل توجهی شده است. گزارشهای رسیده از ایالات مختلف حاکی از آن است که شهروندان آمریکایی با ابراز نگرانی از احتمال افزایش قیمت محصولات محبوب این شرکت، به صورت چشمگیری برای تهیه آیفون و دیگر تولیدات اپل به فروشگاههای این برند مراجعه میکنند. این موج ناگهانی تقاضا در حالی شکل گرفته که هنوز هیچ اعلام رسمی از سوی اپل در خصوص تغییرات احتمالی قیمتها منتشر نشده است.
مطابق گزارشهای منتشر شده در رسانههای خبری نظیر بلومبرگ، کارکنان شعب مختلف اپل در سراسر ایالات متحده افزایش قابل توجه مراجعات مشتریان و پرسشهای مکرر آنها پیرامون احتمال افزایش قیمتها را تایید کردهاند. به نقل از یکی از کارمندان، تقریبا تمامی مراجعهکنندگان در مورد قریبالوقوع بودن تغییرات قیمتی سوال میپرسند و این موضوع به دغدغه اصلی آنها تبدیل شده است. این نگرانی در چهره مشتریان هنگام ورود به فروشگاهها نیز مشهود است و آنها با اضطراب پیگیر این مسئله هستند.
منابع آگاه در این زمینه اشاره کردهاند که تاکنون هیچ دستورالعمل مدونی از سوی دفتر مرکزی اپل برای پاسخگویی به این حجم از سوالات و مدیریت این وضعیت غیرمنتظره به کارکنان ارائه نشده است. برخی از کارکنان فروشگاهها، شرایط فعلی را با دورههای پرتقاضایی نظیر زمان عرضه مدلهای جدید آیفون یا ایام تعطیلات مقایسه میکنند. در همین حال، در شبکههای اجتماعی مانند ردیت نیز گزارشهایی از افزایش فروش رایانههای مکبوک به چشم میخورد که نشان میدهد کاربران برای جلوگیری از پرداخت بهای بیشتر در آینده، اقدام به خرید زودهنگام این محصولات کردهاند.
شایان ذکر است که تعرفههای جدید دولت آمریکا، کالاهای وارداتی از چین و هند را به ترتیب با نرخهای ۳۴ و ۲۶ درصد مالیات مواجه خواهد کرد. این در حالی است که بخش عمدهای از محصولات اپل، از جمله گوشیهای آیفون و رایانههای مک، در همین دو کشور به تولید میرسند. ترامپ در توجیه این تصمیم، تعرفهها را اقدامی متقابل در برابر مالیاتهای وضع شده توسط این کشورها بر کالاهای آمریکایی عنوان کرده است.
اگرچه شرکت اپل هنوز به صورت رسمی در مورد آینده قیمت محصولات خود اظهار نظری نکرده است، اما گزارشها حاکی از آن است که این شرکت در روزهای اخیر با انتقال هوایی محمولههای قابل توجهی از محصولات خود از مبدا هند و چین به ایالات متحده، تلاش میکند تا موجودی کافی برای عرضه با قیمتهای فعلی را حفظ نماید.
در سوی دیگر، منابع خبری گزارش میدهند که اپل در حال بررسی احتمالات گسترش همکاریهای خود با شرکت فاکسکان و توسعه ظرفیتهای تولیدی در کشور برزیل است؛ کشوری که تعرفه وضع شده بر کالاهای آن از سوی آمریکا تنها ۱۰ درصد است. لازم به یادآوری است که پس از اعلام رسمی تعرفههای جدید، ارزش سهام شرکت اپل با کاهشی بیش از ۱۸ درصدی مواجه شده و سایر شرکتهای آمریکایی نیز شرایط مشابهی را تجربه کردهاند.