متا یک عینک هوشمند با دو نمایشگر می‌سازد!

متا بعد از Ray‑Ban Display به سراغ مدل دو نمایشگر می‌رود

پیش از عرضه رسمی عینک‌های واقعیت افزوده (AR) مصرفی در سال ۲۰۲۷، گزارش‌ها حاکی از آن است که متا قصد دارد یک جفت عینک هوشمند غیر‑AR دیگر را معرفی کند — این بار با دو نمایشگر مستقل.

چه اتفاقی افتاده؟

در رویداد Meta Connect، مارک زاکربرگ از مدل جدید Meta Ray‑Ban Display رونمایی کرد؛ عینکی هوشمند که برای اولین بار نمایشگر را به فرم فریم عینک آورد. این مدل‌ها واقعیت افزوده کامل نیستند و بیشتر به عنوان نمایشگرهای قابل پوشیدن عمل می‌کنند. با این‌حال، مارک گورمن در خبرنامه Power On نوشته که متا روی یک نسخه با دو نمایشگر نیز کار می‌کند.

نکته جالب این است که نسخه دو نمایشگر هم در دسته «واقعیت افزوده کامل» قرار نمی‌گیرد، اما قرار است در همان سالی عرضه شود که نسخه مصرفی عینک Orion AR منتشر می‌شود.

دلیل استراتژی؟

این تصمیم ممکن است از منظر بازار معقول باشد: عینک‌های AR پیشرفته احتمالاً هزینه زیادی خواهند داشت. حتی Ray‑Ban Display با قیمت ۷۹۹ دلار برای خریداران عرضه می‌شود؛ اما گزارش‌ها نشان می‌دهد متا در تولید این دستگاه‌ها هزینه می‌کند و Reality Labs سال‌هاست که در حال سرمایه‌گذاری سنگین و متحمل زیان برای تثبیت موقعیت خود در آینده محاسبات است.

عرضه یک گزینه غیراصطلاحی و ارزان‌تر در کنار رونمایی از Orion می‌تواند چند هدف داشته باشد:

  • کاهش مانع ورود برای کاربران تازه‌کار؛
  • آشنا کردن عموم با مفهوم «عینک هوشمند» بدون هزینه بالای AR؛
  • ایجاد پایگاه مشتریان بلندمدت در صورت خوشایند بودن تجربه کاربری.

مزایا و کاربردهای نسخه دو نمایشگر

نسل کنونی Ray‑Ban Display تصویر را به یک طرف میدان دید شما می‌تاباند. یک مدل دو نمایشگر می‌تواند هر طرف را پوشش دهد و کاربردهایی مثل چندوظیفگی واقعی، نمایش همزمان چند اپلیکیشن یا تقسیم محتوا بین دو صفحه را ممکن سازد. نمونه‌های کاربردی عبارت‌اند از:

  • تماشای ویدیو در یک طرف و پیام‌رسانی در طرف دیگر؛
  • نقشه و هدایت در یک نما و اطلاعات فرعی در نما‌ی دیگر؛
  • کاربران حرفه‌ای مانند طراحان یا توسعه‌دهندگان که به پنجره‌های متعدد نیاز دارند.

با این حال، محدودیت‌هایی هم وجود دارد: کیفیت، زاویه دید، مصرف انرژی و قیمت نهایی برای مشتریان، معیارهای کلیدی موفقیت این محصولات خواهند بود.

چشم‌انداز ۲۰۲۷: آیا AR مسیر را تغییر می‌دهد؟

افراد علاقه‌مند به XR بی‌صبرانه منتظر عینک‌های Orion هستند که قول تجربه AR کامل‌تری را می‌دهند و در سال ۲۰۲۷ برای مصرف‌کنندگان عرضه خواهند شد. آن زمان مشخص می‌کند که آیا این دیدگاه درباره آینده محاسبات پوشیدنی واقعاً امکان‌پذیر و کاربردی است یا خیر.

تا آن زمان، محصولات مانند Meta Ray‑Ban Display — و احتمالا نسخه دو نمایشگر بعدی — می‌توانند گام میانبری برای پذیرش عمومی باشند: جایگاهی برای تمرین و آشنایی کاربران با تعاملات پوشیدنی قبل از ورود به دنیای کامل واقعیت افزوده.

قیمت‌گذاری، تجربه کاربری و اکوسیستم نرم‌افزاری تعیین‌کننده موفقیت بلندمدت این دسته از محصولات خواهند بود.

پیشنهاد کوتاه

اگر به دنبال تجربه اولیه عینک هوشمند هستید، Ray‑Ban Display گزینه‌ای قابل بررسی است. اما اگر منتظر تجربه AR کامل هستید، باید تا عرضه Orion در ۲۰۲۷ صبر کنید.

توضیح تکمیلی: بخشی از اخبار پیرامون این محصولات از گزارش‌های صنعتی و خبرنامه‌ها همچون Power On استخراج شده است؛ بنابراین برخی جزئیات ممکن است تا زمان تایید رسمی از سوی متا تغییر کنند.

خبر خوب برای علاقمندان تلفن‌های کلاسیک: کتاب تصویری “Iconic Phones” پاییز منتشر می‌شود؛ فرصتی برای مرور تلفن‌های برجسته دو دهه گذشته.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید