مرسدس بنز موجی از مدل‌های جدید را در راه معرفی می‌کند

مرسدس‌بنز در رویداد «روز بازار سرمایه» یک پیام روشن به بازار داد: تا همین چند ماه آینده باید منتظر یک بارش خبر و رونمایی باشیم. این خودروساز آلمانی اعلام کرده طی سه ماه آینده ۷ «رونمایی جهانی» برگزار می‌کند؛ عددی که وقتی کنار معرفی‌های اخیر مثل فیس‌لیفت مرسدس S کلاس و مرسدس-AMG GLC 53 قرار می‌گیرد، جدی‌تر هم به نظر می‌رسد.

۷ رونمایی جهانی در ۳ ماه؛ برنامه تهاجمی مرسدس

مرسدس جزئیات کامل همه مدل‌ها را رو نکرده، اما چند نکته کلیدی را تایید کرده است. مهم‌ترین خبر برای علاقه‌مندان خودروهای لوکس این است که مرسدس-مایباخ S کلاس جدید در ماه مارس رونمایی می‌شود؛ مدلی که همیشه نقش vitrine فناوری‌ها و تجمل‌گرایی مرسدس را بازی کرده و معمولاً با امکانات رفاهی سطح بالا، کابین فوق‌العاده ساکت و تمرکز ویژه روی تجربه سرنشینان عقب شناخته می‌شود.

در ادامه، مرسدس گفته AMG GT چهاردر نیز تا پایان امسال از راه می‌رسد. نکته جذاب‌تر اینکه نسخه SUV این خانواده برای سال ۲۰۲۷ برنامه‌ریزی شده؛ یعنی AMG قصد دارد فرمول «کارایی بالا + کاربرد روزمره» را در قالب کراس‌اوور/شاسی‌بلند هم جدی‌تر دنبال کند.

تقویم معرفی‌ها: ۱۶ خودرو در ۲۰۲۵، سپس موج‌های ۲۰۲۶ و ۲۰۲۷

طبق یکی از اسلایدهای ارائه، مرسدس در سال جاری میلادی در مجموع ۱۶ خودرو معرفی می‌کند که ۶ مدل تمام‌برقی خواهند بود و باقی با پیشرانه‌های درون‌سوز (بنزینی/هیبریدی) عرضه می‌شوند. این ترکیب نشان می‌دهد مرسدس فعلاً استراتژی «دو مسیر همزمان» را حفظ کرده: توسعه خودرو برقی در کنار نگه داشتن مدل‌های ICE برای بازارهایی که هنوز آماده گذار کامل نیستند.

تمرکز روی محصولات Top-End؛ یعنی لوکس‌ها و AMGها

مرسدس بخشی از محصولات امسال را در دسته «Top-End» قرار می‌دهد؛ عبارتی که معمولاً به گران‌ترین و پرچم‌دارترین خودروهای برند اشاره دارد. این یعنی احتمالاً باید منتظر چند نسخه تازه از S کلاس (علاوه بر مایباخ) و همچنین چند مدل مرسدس AMG با تمرکز بر عملکرد و طراحی تهاجمی‌تر باشیم.

  • مایباخ S کلاس: رونمایی در مارس
  • AMG GT 4-Door: عرضه در ادامه سال جاری
  • G کلاس کابریولت: برنامه‌ریزی برای ۲۰۲۷

سرنخ‌های مهم از خودروهای برقی: EQS فیس‌لیفت و معماری ۸۰۰ ولت

در بخش خودروهای برقی رده‌بالا (Top-End EV)، عکاسان جاسوسی چندین بار EQS فیس‌لیفت را شکار کرده‌اند. گفته می‌شود این خودرو با تغییرات قابل‌توجهی می‌آید؛ از جمله:

  • چراغ‌های جدید با امضای نوری «ستاره‌ای» که با هویت بصری مرسدس هماهنگ‌تر است
  • مهاجرت به معماری برق ۸۰۰ ولت برای شارژ سریع‌تر و مدیریت بهتر توان
  • ارتقای قوای محرکه، احتمالاً با باتری بهبود‌یافته و موتورهای الکتریکی کارآمدتر

اگر این اطلاعات درست باشد، EQS تازه می‌تواند در رقابت با سدان‌های برقی لوکس، جایگاه خود را محکم‌تر کند؛ به‌خصوص در بازاری که سرعت شارژ و بهره‌وری، به اندازه شتاب و امکانات کابین مهم شده است.

نگاه به ۲۰۲۶ و ۲۰۲۷: چین، فاصله محوری بلند و خانواده Core

برای سال ۲۰۲۶، مرسدس از معرفی ۵ مدل Core با موتور درون‌سوز و ۳ مدل برقی صحبت کرده است. یکی از EVها ظاهراً GLC EQ L ویژه چین است؛ نامی که نشان می‌دهد نسخه فاصله محوری بلند (L) همچنان یک برگ برنده برای بازار چین خواهد بود.

در رده Entry (ورودی)، مرسدس از یک مدل جدید هم با موتور درون‌سوز و هم برقی خبر داده که در کنار CLA و GLB قرار می‌گیرد. همین سرنخ باعث شده بسیاری حدس بزنند با نسل جدید GLA یا بازطراحی جدی آن طرف هستیم؛ کراس‌اووری که معمولاً نقش «دروازه ورود» به دنیای شاسی‌بلندهای مرسدس را دارد.

برای سال ۲۰۲۷ هم برنامه سنگین است: ۱۴ مدل جدید که ۳ مدل تمام‌برقی هستند. بخش عمده این‌ها به خانواده Core تعلق خواهند داشت و در میان Top-Endها احتمال می‌رود با فیس‌لیفت مرسدس SL نیز روبه‌رو شویم. همچنین مرسدس از GLE فاصله‌محوری بلند مخصوص چین نام برده؛ هرچند زمان دقیق معرفی آن و نسخه فیس‌لیفت GLE هنوز شفاف نیست.

پشت صحنه مالی: کاهش سود عملیاتی و فشار بازار چین

در کنار هیجان معرفی خودروهای جدید، صورت‌های مالی هم پیام‌های مهمی داشتند. مرسدس اعلام کرده سود تعدیل‌شده پیش از بهره و مالیات (EBIT) از ۱۳.۷ میلیارد یورو در ۲۰۲۴ به ۸.۲ میلیارد یورو در سال گذشته کاهش یافته است. شرکت دلیل این افت را ترکیبی از چالش‌های بازار چین، تعرفه‌ها و فشار نرخ ارز عنوان کرده است.

نکته مثبت این است که مرسدس توانسته بخشی از هزینه‌های تحقیق و توسعه مرتبط با معماری‌ها و فناوری‌های آینده را کاهش دهد؛ اما برای سرمایه‌گذاران، خبر کاهش سود تقسیمی پیشنهادی هم چندان خوشایند نیست: ۳.۵۰ یورو به ازای هر سهم، در مقایسه با ۴.۳۰ یورو سال قبل.

جمع‌بندی اینکه مرسدس در کوتاه‌مدت با موجی از معرفی‌های جذاب—از مایباخ و AMG تا خودروهای برقی با فناوری ۸۰۰ ولت—می‌خواهد توجه بازار و طرفداران را حفظ کند، اما در میان‌مدت همچنان باید با واقعیت‌های سخت بازار جهانی، مخصوصاً چین، کنار بیاید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید