تلخ است، اما واقعیت دارد، همه یک روز دار فانی را وداع خواهیم گفت، اما چه بهتر که برای پس از مرگمان هم یک برنامه ریزی درست برای زندگی دیجیتالمان داشته باشیم.
برای اینکه بتوانید پس از مرگتان دنیای آنلاین خود را خاموش کنید، نیاز به کسی مطمئن دارید که اینکار را با دسترسی به رمز عبور، برایتان انجام دهد، اما برای انجام اینکار لزوما باید در زمانی که در قید حیات هستید رمزتان را در اختیار آن فرد قرار دهید. اگر چنین باشد پس بحث امنیت چه میشود؟ با ما همراه باشید.
استفاده از برنامههای مدیریت رمز عبور و آپدیت کردن آن یا نگه داشتن فهرستی از رمزهای عبور در یک جای مطمئن
اینکه بخواهید دائما وکیل یا قیم دیجیتال خود را از آپدیتها مطلع کنید، کار دشواری است، پس بهتر است از یک برنامه مدیریت پسورد استفاده کرده و رمز اصلی را در اختیار فرد مطمئن خود قرار دهید.
البته امنیت این کار هم از جنبههایی دچار مشکل است و توصیه میکنیم اگر میتوانید فهرستی از رمزهای عبور خود را در جایی که امکان دسترسی هیچ کسی وجود ندارد، نگهداری کنید.
مطمئن شوید وب سایت و سرویسی که از آن استفاده میکنید ویژگی غیر فعال کردن حساب کاربری پس از مرگ را دارد
خوشبختانه سرویس بزرگ گوگل ویژگی با عنوان Inactive Account Manager دارد که در واقع برای این منظور بهترین است. این سرویس در زمان حیات کاربر برای او امکان تعیین یک مدت زمان معین پس از آخرین ورود به حساب کاربری را ایجاد کرده و اگر این زمان رد شود و کاربر به حسابش وارد نشود، گوگل به طور خودکار حساب را غیر فعال میکند. البته پیش از عملی کردن کار با یک پیام کاربر را از اینکه مدت زمانش گذشته است مطلع کرده که اگر پاسخ ندهد، تمام محتوایش را با کانتکتی که مشخص کرده به اشتراک میگذارد.
اما زمانهایی است که عزیزی را از دست میدهیم و میخواهیم که پس از رفتنش حسابهای کاربری اجتماعی او را مدیریت کنیم.
فیس بوک
زمانی که بحث فیس بوک میشود دو گزینه پیش رو دارید: میتوانید از کمپانی بخواهید که اکانت عزیزتان را پاک کند، یا اینکه پروفایل او را ماندگار کنید. زمانی که یک اکانت ماندگار شده و به خاطرهها میپیوندد، دیگر هیچ کس اجازه دسترسی به آن را ندارد، ولی در عین حال دوستان هنوز میتوانند روی صفحه آن پست ارسال کنند. مدتهاست که فیس بوک بر خلاف گذشته به تنظیمات حریم شخصی فرد فوت شده احترام گذاشته و آنها را همانطور که است حفظ میکند. در ضمن دوستان فرد متوفی میتوانند از فیس بوک در خواست یک ویدئو برای مرور خاطرات گذشته داشته باشند.
البته برای در خواست چنین چیزی از فیسبوک نیاز به ارایه مدرک فوت و اثبات اینکه یکی از نزدیکانش هستید، دارید.
گوگل
اگر عزیزتان در زمان حیاتش ویژگی Inactive Account Manager گوگل را فعال نکرده است، شما میتوانید با گذشتن از فرایند تایید هویت گوگل، اکانتش را غیر فعال کنید. البته گوگل هیچ اطمینان صد در صدی برای پاسخ به در خواست شما نمیدهد . اگر شما از مرحله تاییدی گذر کنید، میتوانید به ایمیلها، ویدئوهای یوتیوب و پروفایل گوگل پلی عزیز از دست رفته دسترسی پیدا کنید. این فرایند کمی خسته کننده و دشوار است و برای کمپانی مثل گوگل به اندازه کافی پیشرفته نیست. پس از این مرحله این کمپانی شما را ملزم به فرستادن یک کپی از شناسنامه و گواهی فوت متوفی میکند.
توییتر
توییتر امکانات خوبی که فیس بوک در اختیارتان میگذارد، ندارد و تنها باید با خود کمپانی تماس گرفته و پس از ارسال مدارک لازم از آنها بخواهید که حساب را ببندند. روند کار در اینستاگرام و لینکدین هم به همین گونه است.
اوت لوک و یاهو میل
بر خلاف گوگل که امکان دسترسی به اکانت عزیزتان را فراهم میکند، مایکروسافت و یاهو با قاطعیت تمام اعلام داشته که اجازه دسترسی به اکانت متوفی را به هیچکس نمیدهند و تنها در پی درخواست شما این حسابها را میبندند. البته مایکروسافت خدماتی با عنوان “خویشاوندان” دارد که از طریق آن کپی از ایمیلهای عزیز از دست رفته را روی یک دی وی دی ذخیره میکند و اگر بتوانید ثابت کنید که خویشاوند نزدیک او هستید، در اختیارتان قرار میدهد.
دراپ باکس
برای رسیدگی به حساب در دراپ باکس میتوانید از کمپانی درخواست دسترسی بکنید، هر چند تاییدیه کمپانی صد در صد نخواهد بود.
آی کلاود / اپل آی دی
اپل طبق آیین نامه شرکت اجازه هیچ دسترسی به اکانت متوفی را نمیدهد و تنها باید با تماس با پشتیبانی آی کلاود در خواست بستن حساب کاربری مربوطه را داشته باشد.
مقاله خوبی بود