10 چیزی که باید از نسل جدید چیپ‌های Broadwell اینتل بدانید

broadwell-u-core-processor-100538793-large

پشتیبانی از دوربین سه بعدی، گرافیک 4K و قابلیت زیست سنجی تنها برخی از توانایی‌های نسل پنجم چیپ‌های Core اینتل است. با وجود این چیپ، لپ‌تاپ‌های تجهیز شده، باریک‌تر و سریع‌تر شده و عمر باتری آن‌ها بیشتر می‌شود.

اما زمانی که بحث خرید یکی از این لپ‌تاپ‌ها مطرح می‌شود، باید حتما به نیازتان توجه کنید. اگر دستگاهی می‌خواهید که عمر باتری طولانی داشته باشد، قطعا یکی از لپ‌تاپ‌های مجهز به این چیپ‌های جدید را انتخاب کنید، ولی اگر بیشتر کارتان با برنامه‌هایی مثل ورد و اکسل است، خریدن این لپ‌تاپ‌ها فقط هزینه زیادی گردنتان می‌اندازد.

Broadwell U نام مستعار چیپ‌های جدیدی است که جایگزین نسل چهارم Core چیپهای اینتل با نام مستعار هزول شده‌اند. اما این چیپ‌های جدید نمی‌توانند عمر طولانی داشته باشند، زیرا نسل جدیدتر آنها با نام Skylake نیمه دوم سال جاری با توانایی محاسبات بی سیم برای لپ‌تاپ‌ها عرضه خواهند شد.

برای اینکه بیشتر از Broadwell U بدانید، 10 مورد از ویژگی‌ها و واقعیت‌های مرتبط یه این چیپ‌های جدید را برایتان آماده کرده‌ایم، با ما همراه باشید:

1. ارتقای عمر باتری: کمپانی دل برای لپ‌تاپ XPS 13 جدید خود وعده 15 ساعت عمر باتری داده است و ThinkPad X250 لنوو نیز قرار است با دو باتری تا 20 ساعت کار کند. پردازشگرهای تعبیه شده در این دستگاه‌ها با فن‌آروی 14 نانومتری ساخته شده و انرژی کمتری مصرف می‌کنند.

2. پشتیبانی از ویدئوی 4K بدون نیاز به کارت گرافیک مجزا: برخی از پردازشگرهای نسل پنجم Intel Core از گرافیک Iris Pro پشتیبانی می‌کنند که قادر است فرمت‌های H.265 و VP9  را با رزولوشن 4K رمز گشایی کند. البته علاقه‌مندان به بازی‌های ویدئویی نیاز به گرافیک مجزا خواهند داشت.

3. عملکرد ناامید کننده برنامه‌ها: سرعت اجرای برنامه‌های کاربردی مثل وورد و اکسل نسبت به سرعت اجرای برنامه‌ها با چیپ هزول تنها 4 درصد افزایش داشته و این مقدار خیلی کمتر از انتظار است، زیرا عملکرد پردازنده‌های اینتل، پیش از این با تغییر معماری، 10 تا 30 بهتر می‌شد. همین امر مشخص می‌کند که اگر لپ‌تاپتان را برای کاربردهایی مثل اجرای برنامه‌های وورد و غیره می‌خواهید نیازی نیست که به دستگاهی مجهز به نسل پنجم آپگرید داشته باشید.

4. برادول به کروم بوک‌ها هم می‌رود: چیپ جدید برای ویندوز و کروم بوکها ساخته شده است و اولین کروم بوکها مجهز به Core و Celeron ماه فوریه قابل دسترس خواهند بود. البته اینتل در حال پیدا کردن راهی برای پشتیبانی چیپ‌هایش از سیستم عامل‌های دیگر هم است. ذات کروم بوکها بر اساس کار با اینترنت و آنلاین شکل گرفته و استفاده از یک چیپ برادول واقعا برایشان زیاد از حد است، اما گوگل اعلام داشته که با وجود این چیپ‌ها، از این پس برنامه‌های بیشتری به صورت آفلاین بر روی کروم بوکها در نظر گرفته خواهد شد.

5. هیچ تبلتی به Broadwell U مجهز نخواهد شد: تبلت‌هایی مثل سرفیس پرو 3 مجهز به چیپ Core i هزول هستند و احتمال آپگرید آنها به چیپ نسل پنجم بسیار کم است. تبلت‌ها معمولا از پردازنده‌هایی که کمتر از 10 وات مصرف دارند استفاده می‌کنند و چیپ‌های جدید 15 وات مصرف دارند، پس برای آنها مناسب نخواهند بود. این چیپ‌ها برای لپ‌تاپ‌ها و هایبریدها در نظر گرفته شده‌اند. البته اینتل چیپ دیگری با نام Core M در نظر گرفته که بین 4.5 تا 10 وات مصرف دارد و برای تبلت‌ها مناسب است.

6. Skylake بزودی می‌آید: اینتل بیشتر تمرکزش را روی Skylake، نسل بعدی چیپ‌هایش گذاشته است. چیپ‌هایی که تاثر بسزایی در کارایی داشته و تجربه غنی‌تری از کار با لپ‌تاپ در اختیار کاربران قرار می‌دهند. این چیپ‌ها تجربه بیسیم را وارد لپ‌تاپ‌ها می‌کنند و از این پس انتقال داده‌ها، شارژ و غیر به صورت بیسیم انجام خواهد شد. اینتل از Skylake به عنوان پراهمیت‌ترین معماری پردازشی در دهه یاد می‌کند.

7. چیپ‌های چهار هسته‌ای برادول اواخر سال جاری می‌آیند: اینتل فعلا چیپ‌های دو هسته‌ای core i7،Core i3، ِCore i5 و i7 Broadwell U را آماده کرد است و Broadwell H یعنی همان نسخه چهار هسته‌ای اواخر امسال خواهد آمد.

انواع چهار هسته‌ای شامل Iris Pro هم می‌شوند و Broadwell H سریعترین پردازشگر لپ‌تاپ‌ها خواهد شد.

8. پشتیبانی از دوربین 3 بعدی و تعامل طبیعی: دسکتاپ‌ها با وجود امکان تعامل از طریق لمس، صدا، حرکات دست یا صوت خیلی دوست داشتنی‌تر می‌شوند. بیشتر این ویژگی‌ها با وجود دوربین حسگر عمق RealSense 3D اینتل ممکن خواهد شد. درست مثل چشمان بشر این دوربین قادر به تشخیص اشیا و فاصله آنها خواهد بود. در ضمن امکان قرار دادن پس زمینه دلخواه در اسکایپ نیز بوجود خواهد آمد. دوربین بعلاوه قادر به تعیین شکل و محیط مرئی اشیا خواهد بود و می‌تواند از مدلها به صورت سه بعدی اسکن گرفته و آنها را برای چاپ سه بعدی آماده کند. اینتل امیدوار است که دوربین‌های سه بعدی به زودی قادر به درک روحیات و عادات خواندن بشر خواهند بود.

9. نیازی به بخاطر آوردن رمزهای عبور نخواهد بود: اینتل واقعا دلش می‌خواهد کاری کند که دیگر نیازی به بخاطر آوردن پسوردها نباشد و کاربر بتواند از طریق تایید زیستی مثل تشخیص چهره و اثر انگشت به کامپیوتر یا هر حساب آنلاین خود وارد شود. این شرکت می‌خواهد لایه‌های امنیتی به چیپ‌های جدید خود بی‌افزاید که با نرم‌افزار مک کافی کار کنند.

10. ویژگی‌های بیزینسی: شرکت اواخر این ماه قصد دارد که فن‌آوری به نام vPro را معرفی کند. فن‌آوری که مدیریت از راه دور پی‌سی و امنیت آن را آسانتر می‌کند. مثلا به این صورت که ادمین سیستم می‌تواند از راه دور لپ‌تاپ دزدیده شده‌اش را غیر فعال یا اطلاعات آنرا پاک کند. vPro بعلاوه امکان عیب‌یابی از راه دور را هم فراهم می‌کند.

13 دیدگاه دربارهٔ «10 چیزی که باید از نسل جدید چیپ‌های Broadwell اینتل بدانید»

  1. خب چرا وقتی قراره نسل جدید یا همون Skylake رو بیاره دیگه Broadwell رو آورده! اگه Skylake برتری داره خب ی دفه میذاشت همونو معرفی میکرد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
TCH