چند توصیه مفید برای گرفتن بهترین عکس‌ها در هنگام سفر

زمانی که به سفر می‌رویم، فرصت‌های فراوانی برای عکاسی داریم که باید از آنها به نحو احسن استفاده کنیم، چون فرصت‌های ایجاد شده در سفر ممکن است دیگر هیچوقت تکرار نشوند.

در مطلب زیر چند توصیه برای‌تان آماده کرده‌ایم که با در نظر گرفتن آنها، می‌توانید عکس‌های بهتری در سفر بی‌اندازید.

دوربین و ابزار خود را بشناسید

2

اینکه به تمام چم و خم‌های دوربین‌تان آگاه باشید، نه تنها به گرفتن عکس‌های بهتر کمک می‌کند، بلکه سرعت عملتان را هم بالاتر می‌برد و باعث می‌شود هیچ فرصتی را به خاطر درگیر بودن با تنظیمات از دست ندهید. بسیاری از عکس‌های ناب بسته به ثانیه‌ها بوده‌اند و از دست دادن ثانیه‌ها باعث از دست دادن عکسهای دلخواهتان می‌شود.

دست از مود خودکار بردارید

3

تلاش کنید با دوربین خود در مود دستی کار کنید. یاد بگیرید که چطور سرعت شاتر، اپرچر، ISO و میزان سفیدی را تغییر دهید. یک دوربین خوب قطعا در مود خودکار هم بخوبی عمل می‌کند، ولی زمانی که بخواهید خلاقیت را با اکسپوژر طولانی‌تر به کارتان بی‌افزایید، باید مود دستی را انتخاب کنید.

با فرمت خام عکس بگیرید

4

اگر دوربینتان این توانایی را دارد، عکسها را با فرمت خام بگیرید. درست است، این عکسها جای بیشتری از حافظه را اشغال می‌کنند، ولی این امکان را به شما می‌دهند که پس از عکاسی میزان سفیدی را تغییر دهید و سایه‌ها و غیره را با فتوشاپ به بهترین شکل در بی‌آورید.

با اینکه بهتر است اول تنظیمات لازم را انجام دهید و سپس عکس مورد نظر را بگیرید، عکاسی خام دست شما را در نجات عکسی که چندان هم خوب از آب در نیامده باز می‌گذارد.

تحقیقات انجام دهید

5

قطعا پیش از سفر به جایی که اولین بار است قصد رفتن به آنجا را کرده‌اید باید تحقیقاتی درباره مناظر زیبا و مکان‌های تاریخی انجام دهید. حتی بهتر است از فرهنگ و آداب و رسوم آن منطقه بدانید تا شاید بتوانید خود را به رویداد فرهنگی که قرار است در منطقه رخ دهد برسانید.

در ضمن حتما به محدودیت‌های عکاسی کشور یا شهری که به آن سفر می‌کنید توجه کنید. مثلا اگر قصد سفر به روستای تاریخی ابیانه را داشتید، حتما پیش از عکس انداختن از بانوان ساکن ده، از آنها اجازه بگیرید.

سنجیدن منطقه‌ای که به آن سفر می‌کنید از نظر قابلیت‌های عکاسی هم بسیار اهمیت دارد. به سایت فلیکر بروید و از عکسهای موجود در آن الهام بگیرید.

برای ترکیب بندی وقت بگذارید

ترکیب بندی خوب است که عکس را خوب جلوه دهد و بر خلاف میزان سفیدی یا تون رنگها، ترکیب بندی پس از انداختن عکس دیگر قابل تغییر نیست.

با زوایا بازی کنید

6

تغییر زوایا در هنگام عکاسی می‌تواند از یک منظره عادی یک اثر هنری خلق کند. از اینکه با زاویه‌ها بازی کنید ترس نداشته باشید. همیشه که قرار نیست مستقیم روبروی یک صحنه بی‌ایستیم و از آن عکس بی‌اندازیم.

از تاریکی نترسید

7

چون خورشید غروب کرده، به این معنی نیست که دیگر نمی‌توانید عکسی بی‌اندازید و فرصت را از دست داده‌اید. تاریکی زمان بسیار مناسبی برای ایجاد خلاقیت با سرعت پایین شاتر است. اکسپوژر طولانی باعث تاری سوژه‌های در حال حرکت می‌شود. از اپرچر f/12-f/20 استفاده کنید و با اکسپوژر طولانی صحنه‌های نورانی خیره کننده ایجاد کنید.

برای عکاسی در تاریکی باید دوربین خود را در جایی محکم ثابت کنید. از سه پایه بهره ببرید و اگر از اکسپوژری بیشتر از چند ثانیه استفاده می‌کنید، باید مراقب افراد و نسیم که ممکن است موجب تکان خوردن دوربین شوند باشید.

از میان مردم سوژه انتخاب کنید

8

وقتی به جای جدیدی سفر می‌کنید، می‌توانید از مردم آن منطقه به عنوان سوژه استفاده کنید. مردمی که در حال قدم زدن یا استراحت هستند یا اینکه مشغول کارند، می‌توانند سوژه‌های بسیار خوبی برای عکاسی باشند.

فقط این نکته را در نظر داشته باشیدکه ادب را رعایت کرده، حتما از میل آنها جویا شوید و بدون اجازه از آنها عکس نندازید.

ساعت خود را تنظیم کنید

9

وسط روز بهترین زمان برای بیرون رفتن است، ولی شاید نور خورشید در بهترین حالت خودش نباشد. صبح اول وقت اگر همت کنید، می‌توانید بهترین عکسها را بگیرید. زیرا نور خورشید در بهترین و زیباترین شکل خودش قرار دارد.

اینکه روز تعطیل بخواهید اول صبح بیدار شوید، بدترین اتفاق ممکن است، ولی باور کنید می‌ارزد، زیرا در آخر عکسهایی نصیبتان می‌شود که بهترینند.

از صحنه دوباره دیدن کنید

10

زمانی که به یک منظره ناب برمی‌خورید، فقط به یکبار قناعت نکنید و دوباره در زمان دیگری به آن صحنه سر بزنید. زیرا با تفاوت در نور، زیبایی‌های آن صحنه هم تفاوت کرده و می‌توانید بهترین زمان را برای عکاسی از آن انتخاب کنید.

برای پردازش عکس زمان بگذارید

11

با اینکه همیشه باید اصل دقت را زمان عکسبرداری به خرج دهید، اما پردازش‌های ثانویه هم می‌توانند در زیبا به نظر رسیدن عکس حسابی کمک کنند و موثر باشند. دمای رنگها، میزان سفیدی، تغییر سایه‌ها و غیره می‌تواند در پردازش ثانویه به عکس جان دیگری ببخشد.

سلیقه خودتان را فراموش نکنید

هر چقدر هم توصیه راجع به عکاسی بخوانیم، باز هم نباید فراموش کنیم که خودمان هم سلیقه‌ای داریم که می‌توانیم از آن برای گرفتن عکسهای ویژه خودمان بهره ببریم. اگر قرار باشد همه از یک فرمت خاص پیروی کنند، تمام عکسهای دنیا شبیه به هم می‌شوند. پس خودتان را دست کم نگیرید.

2 در مورد “چند توصیه مفید برای گرفتن بهترین عکس‌ها در هنگام سفر”

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH