دوربینهای DSLR میان رده، اولین دوربین جدی و حرفهای علاقهمندان به عکاسی تلقی میشود. این دوربینها کمک میکنند تا علاقهمندان به این حرفه، ابتدا با روشهای عکاسی حرفهای آشنا شده و توان خود را بسنجند؛ پس از آن میتوانند در صورت نیاز به دوربینی قویتر با قدرت بیشتر و توانای کنترل بالاتر به سراغ DSLR های پیشرفته و گران قیمت بازار بروند.
شاید برخی از کاربران فکر میکنند که دوربینهای میان رده حرفهای را فقط باید به عنوان محصولی آزمایشی خرید و سپس آن را فروخت و به سراغ نمونهای پیشرفته رفت. اما حقیقتا این طور نیست. این دوربینها میتوانند در حالت فول اتوماتیک کار کرده و بهترین عکسها را از ساده ترین سوژهها برای شما ثبت کنند. ویژگی دوم این دوربینها این است که تمامی افراد تازه کار میتوانند به راحتی با این دستگاه کار کرده و بهترین نتیجه را از آن بگیرند.
بعلاوه، DSLR های میان رده با داشتن گزینههای بسیار زیاد در عکاسی میتوانند همانند یک دوربین فوق حرفهای برای شما عمل کنند و علاقه شما به هنر عکاسی را در شما متبلور سازند. اکثر عکاسان حرفهای، در کنار محصولات حرفهای خود، یک دوربین میان رده DSLR نیز دارند که برای تهیه عکسهای خانوادگی و زندگی روزمره خود، از آن استفاده میکنند. تمام دوربینهای لیست ما، از حسگر APS-C استفاده میکنند. دوربینهای APS-C بسیار سبکتر و ارزانتر هستند. این دوربینهای فول فریم گزینه ایده آلی برای آماتورها محسوب میشوند.
هنگام خرید این دوربینها باید به چه مواردی دقت کنیم؟!
مگاپیکسل:
خوشبختانه تفاوت زیادی بین قدرت و وضوح دوربینهای DSLR میان رده و حرفهای وجود ندارد. به طور مثال، دوربین Nikon D3300 دارای قدرتی 24 مگاپیکسلی است که از حسگر APS-C بهره برده و دارای فیلترهای مختلفی برای کیفیت و وضوح عکسهای ثبت شده است.
دوربینهایی با قدرت 20 مگاپیکسل، حداقلهای لیست ما خواهند بود.
قابلیت Auto Focus :
در این مورد، تفاوتهایی بین دوربینهای DSLR میان رده و پایه دیده میشود. تعداد نقاط AF در فوکوس، بر روی حرکت اجسام تاثیر داشته و میتواند بر روی کیفیت نهایی عکسهای ثبت شده به شدت تاثیر گذار باشد.
باید توجه داشته باشید که بر روی برخی از دوربینهای DSLR سیستم Hybrid AF وجود دارد که با قدرت تشخیص خود سرعت بالاتری در حوزه فوکوس در حالتهای Live View و حالت فیلم دارند. به طور مثال دوربینهای کانن 70D و 7D با استفاده از فناوری Dual-Pixel CMOS AF میتوانند عکسهای بینظیری برای شما ثبت نماید.
عکسبرداری متوالی:
دوربینهای DSLR میان رده، در ثبت تصاویر متحرک و ورزشی بسیار خوب عمل میکنند، و این دلیلی ندارد جز وجود سیستم فوکوس خودکار بسیار بهتر. اکثر دوربینهای این رده، میتوانند تا 6 فریم در ثانیه برای شما ثبت نمایند.
کیفیت ساخت :
DSLR های میان رده بسیار محکمتر و با کیفیتتر از محصولات پایین رده ساخته شدهاند. اکثر آنها از یک شاسی فلزی و بدنهای پلاستیکی بهره بردهاند، اما خوب طبیعی است که اگر هر دو مورد از فلز باشد بسیار بهتر خواهد بود. میتوانید به قابلیتهای ضد آب بودن دوربین مد نظر خود نیز نگاه کنید. امروزه برخی از شرکتهای تولید کننده محافظهایی را برای جلوگیری از ورود آب و گرد و غبار به دوربین خود اضافه کردهاند.
کنترل :
دوربینهای حرفهای ساده و پایین رده، طوری ساخته شدهاند که کاربر برای کار با آنها اذیت نشده و بتواند بهراحتی به ثبت عکسهای خود بپردازد، اگرچه برخی تنظیمات دستی نیز بر روی آن وجود دارد که از طریق منو یا صفحه نمایش لمسی قابل دسترسی است، اما دوربینهای حرفهای میان رده، تنظیمات ویژه خود را توسط دکمههای فیزیکی در اختیار کاربرانشان قرار دادهاند. البته این دکمهها نیز به راحتی کار کرده و در صورت آشنایی برای استفاده از آنها، اصلا اذیت نخواهید شد.
خب، پس از بررسی موارد مهم پیش از خرد یک دوربین میان رده حرفهای، بیایید تا باهم به سراغ گزینههای خوب بازار برویم.
بهترین گزینههای خرید :
- Canon EOS 7D Mark II
قیمت همراه با لنز18-135mm: حدود 6 میلیون و 700 هزار تومان!
سنسور: APS-C CMOS
مگاپیکسل: 20.2
لنز: Canon EF-S
صفحه نمایش: 3 اینچ
سرعت عکسبرداری متوالی: 10 فریم بر ثانیه
وضوح فیلم برداری: Full HD
یکی از شاهکارهای کمپانی کانن، که هواداران آن مدت زیادی را جهت عرضه رسمی آن به انتظار نشستهاند. این محصول که ادامهای بر 7D است، گامی بلند برای این کمپانی صاحب نام محسوب میشود.
این محصول را میتوان بدون شک یکی از گزینههایی دانست که توان رقابت تنگاتنگ با DSLR های فوق حرفهای را دارد.
- PentaX K-S2
قیمت همراه با لنز 18-80mm: حدود 2 میلیون و 700 هزار تومان
سنسور: APS-C CMOS
مگاپیکسل: 20
لنز: Pentax K
صفحه نمایش: 3 اینچ
سرعت عکسبرداری متوالی : 5.4 فریم بر ثانیه
وضوح فیلم برداری: Full HD
Pentax K-S2 از یک سنسور 20 مگاپیکسلی APS-C CMOS استفاده میکند (در ابعاد 23.5×15.6 میلیمتر) که فاقد فیلتر ضد بدنمایی برای تولید تصاویر با وضوح بالاست و دارای یک شبیهساز فیلتر AA نیز برای جلوگیری از نمایش رنگهای نادرست و موجدار است. این دوربین با همان پردازشگر تصویر PRIME M II موجود در دوربین K-S1 همراه بوده و دارای محدوده ایزوی 100 تا 51200 است و میتواند در 5.4 فریم بر ثانیه عکاسی کند. این دوربین جدید 20 مگاپیکسلی که طبق گزارشها کوچکترین دوربین DSLR مقاوم در برابر آب و گردوغبار جهان است، دارای وای-فای داخلی، NFC و یک مانیتور LCD زاویه متغیر است.
- Canon EOS 760D
قیمت همراه با لنز18-135mm : حدود 2 میلیون 800 هزار تومان
سنسور: APS-C CMOS
مگاپیکسل : 24.2
لنز: Canon EF-S
صفحه نمایش: 3 اینچ
سرعت عکسبرداری متوالی: 5 فریم بر ثانیه
وضوح فیلم برداری: Full HD
یکی از محصولات جدید کانن که قرار است به زودی وارد بازار شود. مشخصات این محصول در حدی نیست که بتوان به آن لقب بهترین را داد اما قیمت آن کمی از عصبانیت ما میکاهد.
- Canon EOS 70D
قیمت همراه با لنز18-135mm: حدود 3 میلیون و 800 هزار تومان
سنسور: APS-C CMOS
مگاپیکسل: 20.2
لنز: Canon EF-S
صفحه نمایش: 3 اینچ
سرعت عکسبرداری متوالی: 7 فریم بر ثانیه
وضوح فیلم برداری: Full HD
دوربین Canon EOS 70D به عنوان یک دوربین DSLR ترکیب کاملا بینظیری از چشمی، نمای زنده و قابلیت فیلمبرداری ارائه میکند، که این مجموعه با، کیفیت تصویر خارق العادهای که سنسور APS-C 20 مگاپیکسل فراهم میکند، طرز کار آسان و ارتقاء یافته دوربین و عملکرد سریع آن کامل شده است و از کانن EOS 70D یک دوربین جذاب با لنز قابل تعویض ساخته است. دوربین کانن EOS 70D با سیستم جدید Dual-Pixel CMOS AF بهترین دوربین DSLR «سنتی» به لحاظ فوکوس خودکار در طول نمای زنده و فیلمبرداری است.
- Nikon D7100
قیمت همراه با لنز 18-105mm : حدود 4 میلیون و چهارصد هزار تومان
سنسور: APS-C CMOS
مگاپیکسل: 24.1
لنز: Nikon DX
صفحه نمایش: 3.2 اینچ
سرعت عکسبرداری متوالی: 6 فریم بر ثانیه
وضوح فیلم برداری: Full HD
- Sony A77 Mark II
قیمت همراه با لنز 18-105mm : حدود 5 میلیون و 200 هزار تومان
سنسور: APS-C CMOS
مگاپیکسل: 24.3
لنز: Nikon DX
صفحه نمایش: 3.2 اینچ
سرعت عکسبرداری متوالی: 6 فریم بر ثانیه
وضوح فیلم برداری: Full HD
ظاهرا شما کلا با شرکت سونی مشکل دارید. به اعتراف تمامی متخصصین، بهترین لنزها و سی سی دی های جهان رو سونی میزنه و حتی برای بهترین فیلم های هالیوود و مهمترین مسابقات جهانی از دوربین های سونی استفاده میشه، بعد شما میاید کلا سری آلفای سونی رو نادیده میگیرید و از اون طرف هم در بررسی گوشی ها، موفق ترین گوشی های بازار از نظر دوربین یعنی سری زد سونی رو بدون ارائه هیچ دلیلی زیر سوال میبرید در حالی که تمامی مدل های سری زد سونی، از زد1 به بعد، به اعتراف تمام کارشناسان، اگر نگوییم بهترین دوربین ها رو دارند، ولی قطعا جزو سه گوشی برتر از نظر دوربین هستند.
برای بودجه یک تومان,بهترین دوربینی که میشه خرید چی هست؟ استفاده حرفه ای ندارم.برای عکاسی خونوادگی میخوام,کامپکت نباشه.تو این تیپ دوربینها به قول معروف یغور! باشه!!! میخوام نیمه حرفه ای باشه.ممنون اگه راهنمایی کنید.
ماشالا چقد ارزوووون!!!!!!!!
ایشالا عیدی های چندسالمونو جم کنیم شاید بشه یه کاریش کرد!!!
دوساله دارم پول جمع میکنم یه 60 دی بخرم هنوز نتونستم این زندگیه ما داریم؟
دوربین فقط سونی ولاغیر. یه آلفا99 داشتم دیگه از دنیا هیچی نمیخواستم.
بسیار مفید بود
ولی وقتی قیمتها رو دیدم پشیمون شدم مطلبو خوندم خخخخ
قیمت مد نظرم 1 تا 2 میلیون بود .عاشق عکاسیم ولی خدایی خیلی گرونه
میتونی یه Canon700D بخری . با لنز 18-55 یک میلیون و هشتصد . اگه تازه داری شروع میکنی بهترین گزینه براته، حالا حالا هاا جواب میده برات
واقعا به نظر شما 7D میان ردهس ؟
ممنون. برای من به شخصه خیلی مفید بود 🙂
فقط یه سوال: دوربین ها به ترتیب اولویت چیده شده یا کلا یک مجموعه از بهترین ها رو معرفی کردید؟
ترتیبشون مهم نیست! لیستی از بهترین هاست
خیر ترتیب خاصی نداره دوست عزیز!
ممنون..پست خیلی مفیدی بود
پول نداریم…!
عیدی بگیری جمع میشه@
آقا شکاف طبقاتی رو ببین!!!دوربین شش میلیونی رو میگن میان رده….سال نو مبارک!
عزیز جان میان رده بودن رو که از روی قیمت تشخیص نمیدن!! میان رده از روی مشخصات مشخص میشه