چندی پیش، هارد پر سرعت سیلیکون پاور، مدل V80 را برایتان بررسی کردیم و این بار قصد داریم تا مدل جدیدتر یعنی V85 را برای شما معرفی نماییم. سیستمهای کامپیوتری تنها به استفادههای شخصی یا بازی محدود نمیشوند. برخی از سیستمها با هدف خاص ساخته شده که یکی از آنها ذخیره سازی صحیح و بدون اشکال اطلاعات و رسیدن به حداکثر اطمینان خاطر از کارایی سیستم ذخیره سازی در کنار انتقال اطلاعات با سرعت بالا است (این کاربرد میتواند شخصی بوده یا به یک مرکز ذخیره دادهها مربوط باشد).
درایو جدید Velox V85 محصول سیلیکون پاور، در ابتدای امر ممکن است ارتقایی ساده برای درایو V80 به شمار بیاید. شکل و ظاهر، بسته بندی و لوازم جانبی ارایه شده به همراه آن (شامل پیچهای اسمبل کردن و قاب برای نصب در درایو های 3.5 اینچی) نیز مشابه با Velox V80 است. ضخامت این درایو هفت میلیمتر بوده و بدنه آن نیز آلومینیومی است.
تا اینجای کار ظاهر و مشخصات ذکر شده برای V85 مشابه درایو V80 بوده و واقعا نکته خاصی دیده نمیشود. برای باز کردن درایو، این بار به جای پیچ، از گیرههایی در لبه بدنه استفاده شده و به کمک یک میله فلزی نازک میتوان آن را باز کرد. برد درون درایو در مقایسه با یک درایو SSD استاندارد، اندازه کوچکتری دارد (به همین خاطر این درایو به مقداری بسیار جزیی سبکتر از دیگر درایوهای مشابه است). یک حافظه Nanya در بالای کنترلر PHISON PS 3110-S10 نقش بافر برای انتقال اطللاعات را ایفا کرده و در کل هشت ماژول حافظه (که هیچگونه اطلاعاتی روی آنها ثبت نشده) در دو سمت برد قرار گرفته است.
با این حال باید بدانیم کل امور و جریاناتی که در این درایو رخ میدهد، زیر سر همین کنترلر تازه PS 3110-S10 است که سیلیکون پاور در این درایو به کار گرفته است. این کنترلر جزء آخرین محصولات معرفی شده از سوی PHISON بوده و به گفته سازنده، دارای چهار هسته پردازشی است و توانایی پشتیبانی از حافظه های MLC و TLC را دارد. بد نیست بدانید که حافظههای TLC (با توانایی ذخیره سازی سه بیت اطلاعات) که از کارایی بسیار بالاتری بهره میبرند، در سال 2014 توسط سامسونگ و سپس توشیبا معرفی شد و قرار است در سال 2015، بازار درایوهای SSD میان قیمت را در نوردند! از آنجا که قیمت حافظههای TLC پایینتر است، همگان انتظار دارند تا با همه گیر شدن این حافظهها، قیمت درایوهای SSD نیز به شدت کاهش یابد.
استفاده از حافظه SSD با توانایی ذخیره سازی سه بیت اطلاعات باعث شده تا یک کنترلر قدرتمند نیز مورد نیاز باشد که بتواند از پس انتقال و مدیریت اطلاعات بر آید. کنترلر PS 3110-S10 با در اختیار داشتن چهار هسته پردازشی نیز به همین منظور طراحی و تولید شده است. البته در درایو Velox V85 از آنجا که هیچ گونه اطلاعاتی روی ماژول های حافظه ذکر نشده، نمیتوان گفت که این حافظهها از نوع TLC هستند یا همچنان از ماژولهای قدیمیتر MLC استفاده شده است). PHISON در سایت خود اعلام کرده که این درایو حتی زمانی که فضای خالی کمی دارد نیز عملکرد خوبی ارایه میدهد. برای تصحیح خطاهای ضبط اطلاعات قابلیتی به نام SmartECC به کار گرفته شده که با در نظر گرفتن بخشی از حافظه موجود روی برد درایو، به تصحیح خطاها میپردازد. علاوه بر سیستم تشخیص و تصحیح خطا در سه مسیر مختلف در زمان انتقال اطلاعات فعال بوده و به بهترین شکل ممکن از بروز خطا جلوگیری میکند. علاوه بر این موارد، سیستم رمزنگاری AES-256 نیز در این کنترلر گنجانده شده است.
برای تست این درایو از سیستم تست شامل پردازنده Intel Core i5-4670K، هشت گیگابایت حافظه GSKill TridentX DDR3-2400، درایوهای ADATA SX900 128GB و Apacer Turbo II 120GB، مادربرد ASRock Z97 Extreme 4، کارت گرافیک PowerColor R9 270X و منبع تغذیه GP-1350B-OC استفاده شده است. جدول زیر نتایج تست درایو SiliconPower V85 را نشان میدهد:
از بابت کارایی، درایو Silicon Power Velox V85 به خوبی به درایوهای حرفهایتر بازار نزدیک شده و با ارایه حداکثر ظرفیت 960 گیگابایت، انعطاف پذیری مناسبی برای کاربردهای مختلف ارایه میدهد. همچنین امتیازهای کسب شده نشان میدهند که در مقایسه با درایو Velox V80 که پیش از این معرفی شده بود، کارایی تا حدودی افزایش یافته است.
دارندگان لپتاپها نیز میتوانند از این درایو به خوبی بهره برده و با ارتقای هارددیسک لپتاپ به سرعت بالاتری در انتقال اطلاعات دست یابند. با این حال در کنار افزایش کارایی در انتقال اطلاعات، قابلیتهای حفاظت از اطلاعات و تصحیح خطا است که میتواند این درایو را برای کاربردهای خاص به گزینهای مناسب بدل نماید. ضمن اینکه قیمت بالا، بزرگتری مانع در دستیابی اکثر کاربران به این محصولات پر سرعت است. گفتنیست این درایو با گارانتی داده پرداز رایانه متین وارد بازار خواهد شد.
خیلی به درد بخوره ولی حیف که گرونه