۷۴ درصد از گوشی‌های اندرویدی قابل شنود هستند!

ITRESAN-9-94 (3)

به‌تازگی اخبار بسیار جالبی درباره دستگاه‌های مجهز به محبوب‌ترین سیستم‌عامل جهان منتشرشده است که حاکی از امکان دسترسی راه دور به 74 درصد از دستگاه‌های اندرویدی هستند.

امنیت تلفن‌های همراه و رمزگذاری داده‌ها مسیری طولانی را پشت سر گذاشته‌ و پستی‌وبلندی‌های بسیاری در این رده وجود داشته است و این ماجرا به‌خصوص پس از افشاگری‌های ادوارد اسنودن به‌شدت بالا گرفته بود. تقریبا یک سال از تصمیم مشترک اپل و گوگل در زمینه حفاظت از حریم شخصی کاربران گذشته است. پیش‌ از این تصمیم، شرکت‌های فناوری می‌توانستند تا داده‌های کاربران خود را در صورت درخواست مراکز اطلاعاتی و قانونی، رمزگشایی کنند ولی پس از یک درگیری شدید در سال گذشته سرانجام این مورد تغییر یافت.

این دستاورد به‌واسطه فشار بسیار شدید کاربران هردو سیستم‌عامل اندروید و iOS به دست آمد و به‌واسطه آن ساختار رمزگذاری پیش‌فرض این سیستم‌ها به نحوی انجام شد که نیرومندتر از پیش بوده و نتوان آن‌ها را به‌راحتی رمزگشایی کرد. این موضوع موجب می‌شد تا فرایند شنود داده‌های شخصی کاربران توسط دولت‌ها با اختلال روبرو شود و اعتماد کاربران تا حدی به این دو غول فناوری جلب گردد.

البته این امر چندان به مذاق مراکز امنیتی دولتی خوش نیامد. حال که گردوخاک بلند شده از این موضوع فروکش کرده است، به نظر می‌رسد که هنوز سازمان‌های دولتی به‌اندازه کافی به دستگاه‌های همراه دسترسی دارند.

ITRESAN-9-94 (3)-2گزارش‌های منتشرشده درباره ضریب تفکیک استفاده از نسخه‌های مختلف سیستم‌عامل اندروید نشان از یک حقیقت بسیار تلخ دارد و نشان می‌دهد که هنوز تعداد بسیار زیادی از دستگاه‌ها در معرض خطر شنود قرار دارند. البته این موضوع به‌صورت مستقیم به گوگل مربوط نیست بلکه به تاریخ عرضه سیستم‌عامل موجود بر روی این دستگاه‌ها بازمی‌گردد.

برای اطلاع بهتر باید بگوییم که تمامی کسانی که سیستم‌عامل اندروید موجود بر روی تلفن همراه هوشمند آن‌ها از نسخه 5.0 یا لالی پاپ قدیمی‌تر است، درخطر شنود اطلاعات قرار دارند. شاید بتوان گفت که دستگاه‌های زیادی از سیستم‌عامل‌های جدید اندروید بهره می‌گیرند ولی حقیقت امر این است که بر اساس آمار منتشرشده از استفاده کاربران از نسخه‌های مختلف اندروید می‌توان مدعی شد که 74.1 درصد از کاربران این سیستم‌عامل در معرض خطر شنود و دسترسی راه دور قرار دارند.

البته این نوع از دسترسی به نحوی است که توسط خود گوگل ممکن خواهد بود ولی مشکل کار اینجاست که دستگاه‌های قدیمی شامل توافق‌های انجام‌شده درزمینه حفاظت از اطلاعات کاربران نیستند و این شرکت می‌تواند بر اساس درخواست دادگاه‌های دولتی آمریکا، اطلاعات کاربران را بدون آگاهی آن‌ها شنود کند.

از سوی دیگر اپل در این زمینه به‌خوبی از گوگل پیشی گرفته است و تقریبا تمامی نسخه‌های سیستم‌عامل iOS توسط این شرکت به نحوی رمزگذاری شده‌اند که نمی‌توان به آن‌ها دسترسی راه دور داشت. حال باید منتظر عکس‌العمل گوگل و کاربران نسبت به این مشکل ماند و به‌احتمال فراوان به‌روزرسانی‌های جدید گوگل برای رفع آن، حداقل انتظار کاربران سیستم‌عامل اندروید خواهد بود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH