شرکتهای باربری میوه همیشه مشکلات متعددی را برای چک کردن کیفیت باری که حمل میکنند دارند. آنها هنگام تحویل بارشان نمیدانند که آیا تمامی محصولاتی که دریافت میکنند سالم هستند یا نه. برای چک کردن این موضوع آنها میتوانند یکی یکی جعبههای میوه را باز کنند و آنها را از نظر سلامت بررسی کنند. البته این روش درصد خطای بالایی هم دارد.
اما اخیرا محققان سوییسی دست به اختراع یک سنسور مخصوص در این زمینه زدهاند. سنسوری که کار باربران میوه را بسیار آسانتر میکند.
این سنسور دست ساز ظاهری بسیار شبیه به میوههای طبیعی دارد و در جعبه کنار بقیه میوهها قرار میگیرد. توسط این سنسور اگر میوهای در هنگام حمل و نقل و یا در یخچال دچار مشکل شود، کمپانی باربری به سرعت از این موضوع باخبر خواهد شد.
برای ساخت این سنسور ابتدا از یک میوه واقعی از طریق X ray نمونه برداری میشود و بر اساس الگوریتمهای خاص، ساختار میوه را در آن قرار میدهند و توسط پرینترهای سه بعدی ساخته میشود. در آخر تیم سازنده داخل آن را با آب، مواد سازنده داخل میوه و کربوهیدراتهای مورد نیاز پر میکند.
این میوه مصنوعی در واقع به صورت یک نمونه عمل میکند و برای مثال اگر محصولات در دمای خوبی نباشند، از آنجایی که مواد سازنده سایر میوهها با این میوه مصنوعی یکی است، سنسور موجود در آن میتواند به سرعت مسولان را از وجود مشکل باخبر کند.
با این که طرح ساخته شده اصلا طبیعی و قابل مصرف نبوده؛ اما در آینده نزدیک با تستهای بیشتر، شاهد نتایج بهتری در این زمینه خواهیم بود.
قیمت هر کدام از این سنسورها برای استفاده چیزی حدود 50 دلار آمریکا است. کمپانیها میتوانند دفعات بیشتری از این میوههای قلابی برای چک کردن کیفیت استفاده کنند. اطلاعات و دادهها به صورت همزمان به کمپانی باربری ارسال میگردند تا آنها از کیفیت محصولات باخبر باشند. با استفاده از این گجت دیگر نگرانی خاصی در زمینه خرید تازه و سلامت نخواهید داشت. باید منتظر طرحهای بعدی این محصول بمانیم. مطمئنا در آینده نزدیک تولید این محصول پیشرفت زیادی خواهد داشت.