نه اشتباه نکنید این ربطی به اعتراض دانشجویان دانشگاه استانفورد (یکی از سه دانشگاه برتر دنیا) به جنگ ویتنام در سال 1966 ندارد. اما میتوان آن را نسخه قرن بیست و یکمی اعتراض علیه بیفکریها دانست.
دانشجویان معترض این دانشگاه، هفته گذشته در مقابل یکی از فروشگاههای اپل در پالو آلتو کالیفرنیا اجتماع کردند. علت این اعتراض در نوع خود بسیار جالب است. این گروه از دانشجویان که خود را SSAAD (مخفف دانشجویان استانفورد مخالف دستگاههای اعتیادآور) نامیده بودند، از اینکه شرکت اپل هیچ اقدام موثری در جهت تعدیل و جلوگیری استفاده دایمی و بیش ازحد کاربرانش از دستگاههای آیفون و آیپد نکرده است، شکایت داشتند.
آنها با حمل پلاکاردهایی در اعتراض به شرکت اپل، از این شرکت خواسته بودند تا راهحلی برای جلوگیری از چککردن مستمر و بیش از حد دارندگان گوشیهای اپل، که حالتی اعتیادآور به چک کردن صفحه نمایش پیدا کردهاند، بیابد. سانجای کانن (Sanjay Kannan)، یکی از فارغالتحصیلان ارشد دانشگاه استانفورد، با به همراه داشتن نتایج یک نظرسنجی که در سال 2016 توسط Common Sense Media انجام شده بود، نشان داد که بیش از 50 درصد نوجوانان به گوشی خود معتاد هستند و از آن بدتر اینکه بیش از 69 درصد والدین به طور مرتب هر ساعت گوشی خود را چک میکنند.
گروه SSAAD، از اپل درخواست کردند که با قرار دادن یک اپلیکیشن بر روی دستگاههای خود به طور واضح و شفاف میزان استفاده از گوشی را بررسی و مشخص نماید، تا نحوه کارکرد قابل کنترل باشد. هماکنون کاربران آیفون میتوانند مدت زمان استفاده از هر برنامه را به عنوان درصدی از میزان مصرف کل باتری، هم در بیست و چهار ساعت شبانهروز و هم هفت روز هفته مشاهده کنند.
در ماه ژانویه، اپل گفته بود که:
ما دائما به دنبال راههایی برای بهبود تجربیاتمان هستیم. ما برای آینده قابلیتهای جدید و برنامههای شگفتانگیزی داریم … ما عمیقا به این فکر میکنیم که مشتریان از محصولات ما چگونه استفاده میکنند و همچنین تاثیر آنها بر کاربران و اطرافیان آنها به چه صورت بوده است.
اپل همچنین به این نکته اشاره کرده بود که ما این امکان را در اختیار کاربر قرار دادهایم تا صفحه نمایش را به حالت سیاه و سفید درآورد و با حذف رنگ از گوشی، جذابیت صفحه نمایش کمتر شود. اما خواستههای دانشجویان نخبه SSAAD بیش از این موارد پیش پاافتاده است. آنها مایلند تا اپل یک حالت اضطراری در گوشی قرار دهد تا تمامی قابلیتها غیر فعال شوند و تنها بتوان از ویژگی تلفن، پیام متنی و عکس گرفتن، استفاده نمود.
سانای کانن، همچنین در این مورد اینگونه گفت که:
از لحاظ تاریخی، اپل یکی از شرکتهایی بوده که همواره اقدام به مشتریپسندتر کردن ویژگیهای جدید برای افزودن به محصولات خود کرده است و آنها را به چیزی بدل ساخته که هر کاربری انتظار آن را دارد. سیستم تشخیص چهره یک مثال خوب در این رابطه است. زیرا شرکتهای دیگری نیز پیش از اپل این قابلیت را استفاده کرده بودند اما زمانی که اپل آن را بهبود داد و به کار گرفت، به آن چیزی تبدیل شد که ما همه به آن نیاز داشتیم.
لازم به ذکر است که دانشگاه استانفورد در دره سیلیکون قرار دارد و بسیاری از بنیانگذاران غولهای دنیای آیتی از جمله گوگل، یاهو، اینستاگرام، سیسکو، اچپی، اوراکل، EA و … از فارغالتحصیلان این دانشگاه بودهاند.
چقدر مستمند تو ایران زیاده که آیفون رو هنوز از نزدیک ندیدن.
دانشجوهام ک شورش در اوردن هرچی میشه اعتراض شورش میکنن
اپل همه چیش مشکل داره
خارجی ها هم ساکت نمیشینن و به همه چی اعتراض میکنن
همه از اپل ناراضی هستن با این کاراش
ای کاش استیو هنوز زنده بود تا اپل به گند کشیده نشه
اپل خوبه فقط برای کسی که زنگ اس ام اس میخواد بده انتظار بیشتری نمیشه ازش داشت
اخه ایفونم شد گوشی ..مفت نمی ارزه خریدنش هیچی امکاناات نداره وکلی هم محدودیت