نیمه دوم سال 96 جزو بازههای پرنوسان و پرتنش در فضای مجازی کشور بوده است که از جمله مهمترین اتفاقاتی که در این بازه زمانی رخ داد، فیلتر موقت تلگرام بود که باعث شد انتقادات بسیار زیادی به دولت و وزارت ارتباطات انجام شود و پس از رایزنیهای مختلف دسترسی کاربران به این اپلیکیشن ارتباطی برقرار شد؛ اما روز گذشته رئیس مرکز ملی فضای مجازی در مصاحبهای از احتمال فیلترینگ تلگرام در سال آتی گفت.
به گزارش آیتیرسان، سید ابوالحسن فیروزآبادی رئیس مرکز ملی فضای مجازی در مصاحبهای که با رسانهها داشت گفت:
ما در حال بررسی اوضاع هستیم و اگر به این نتیجه برسیم که فیلترینگ تلگرام ضروری است، قطعا این کار صورت میگیرد و محدودیتی برای فیلترکردن این اپلیکیشن نداریم. برای اینکه بتوانیم عدم وجود این پیامرسان را جبران کنیم میبایست به پیامرسانهای داخلی کمک کنیم تا بتوانند با جلب نظر مردم و ارائه خدمات به آنها، زمینه انتقال کاربران از پیامرسانهای خارجی به موارد مشابه داخلی را فراهم کنند.
وی در ادامه افزود:
اصولا باید مردم به این نتیجه برسند و روی این موضوع تفکر کنند که خدمات آموزشی و کاری و تجاری خود را بر روی یک بستر خارجی قرار ندهند و به این موضوع توجه داشته باشند که به دلیل عدم تبعیت سرویسهای خارجی از قوانین جمهوری اسلامی ایران، هر لحظه امکان فیلترشدن دارند و در صورت ایجاد محدودیت برای استفاده از آنها، اطلاعات ضروری کاربران به خطر خواهد افتاد. به همین دلیل ما به مردم و کاربران ایرانی توصیه میکنیم که برای استفاده از سایتها و اپلیکیشنهای مختلف، از نمونه داخلی آنها بهرهمند شوند.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی در پاسخ به سوال خبرنگاری پیرامون رفع فیلتر شبکه اجتماعی توییتر گفت:
در مورد توییتر و سایر شبکههای اجتماعی باید بگویم که ما به طور دائم فضای مجازی را بررسی میکنیم و رصد اطلاعات به صورت دقیق انجام میگیرد. در مورد توییتر نیز این اتفاق میافتد و در حال بررسی رفع مسدودیت هستیم و احتمال رفع فیلترینگ آن در سال آینده وجود دارد، ولی قطعی نیست.
بیشتر بخوانید:
آیا مسئولین در حال بررسی فیلترینگ تلگرام در سال 97 هستند؟
سهم تلگرام، اینستاگرام و سایتهای ایرانی در جرایم اینترنتی چقدر است؟!
مردم ما هیچوقت به پیام رسان های داخلی اطمینان ندارن.
حالا شما پیام رسان داخلی با صد برابر امکانات تلگرام درست کن، وقتی اطمینان به حفظ امنیت نیست مردم جذبش نمیشن.
یعنی دونستن این موضوع خیلی سخته؟؟!!
یعنی چی میخوان فیلتر کنن؟
میخوان دوباره صدای مردم در بیاد
همیشه باید توی محدودیت باشیم
والا یه ضره به فکر رفاه مردم نیستن وگرنه این کارو نمیکردن
کشور های دیگه میخوان مردمشون توی رفاه باشن اینا بدتر خودشون مارو اذیت میکنن
با امنیتی که پیام رسان های داخلی دارن کسی نصب نمیکنه
من ک صد سال پیام رسان ایرانی نصب نکنم ..تلگرام نشد واتس اپ بقیه هستن
کار که برای جوونا درست نمیکنن همونای هم که هستن دارن بیکارشون میکنن