بسیاری از افراد پی سیها و یا به عبارت دقیقتر دسکتاپ پی سیها را رو به پایان میخوانند و معتقدند که نسل این دستگاههای دوست داشتنی در حال انقراض است ولی داشتن یک پی سی هنوز بنا به دلایل فراوانی میتواند برای بسیاری از افراد مفید باشد که در این مقاله قصد داریم به 5 دلیل عمده آن بپردازیم.
1- امکانات اسان برای تقسیم تصویر خروجی بین چند مانیتور به صورت همزمان (Multi monitor)
شاید استفاده از چند مانیتور برای ایجاد یک تصویر واحد یکی از جذابترین عوامل بصری در کامپیوترها باشد که البته این امر در کارهای گرافیکی و بازیهای کامپیوتری نمودی چند برابر خواهد داشت. کافیست در نظر بگیرید که پی سی چقدر در این زمینه دست شما را باز خواهد گذاشت و چقدر راحتتر از یک لپتاپ میتوانید خروجی تصویر را از آن بر روی چند نمایشگر به صورت تقسیم شده داشته باشید. مبدلهای نمایشگر USB(SB display adapters)، مودولهای گسترش گرافیکی(graphic expansion modules) و داکینگ استیشنها میتوانند به لپتاپ امکان استفاده از امکانات چند نمایشگر را بدهند ولی در دسکتاپ پی سیها پورت نمایشگر 1.2 به صورت پیش فرض وجود دارد و به همین دلیل نیز بدون نیاز به هیچ ابزار اضافی و به سادگی میتوان این امکان بصری جذاب را بر روی کامپیوترهای خانگی به اجرا درآورد. در نگاهی دیگر نیز میتوان با عرضه سیستم گرافیکی جدید برای ویژگی چند نمایشگره به سادگی پی سی را به روز رسانی نموده و تنها با تعویض یک یا دو قطعه از جدیدترین توان برای ویژگی مالتی مانیتور استفاده نمود.
2- منبع نیروی پایدار
دستگاههای همراه مانند اولترابوکها و تبلتها معمولا از بحران منبع نیرو بهرهمیبرند و کارکرد آنها بر اساس نوع نیروی تامین کننده( باطری یا شارژر مستقیم) میتواند تفاوت چشمگیری را داشته باشد ولی یک دسکتاپ پی سی به سادگی با برقی بدون نوسان و با قدرت تمام به تمامی قطعات به صورت یکسان نیرو خواهد رساند و به هیچ عنوان از این نظر کمبودی برای آن احساس نخواهد شد، کافیست تا این موضوع را در شرایط استفاده از دستگاههای دارای پردازندههای چند هسته ای( 4 به بالا) در نظر بگیرید تا میزان تاثیر پایداری منبع انرژی را در کارکرد پردازنده درک نمایید. در یک پی سی م
یتوان به صورت همزمان از چند کارت گرافیکی استفاده نمود و چندین قطعه مختلف را با یکدیگر ترکیب نمود تا نتیجهای بسیار مفید به دست آورد ولی این موضع به منبع نیروی قدرتمند و پایدار نیاز دارد در حالی که لپ تاپها در این زمینه کاملا دست و پا بسته هستند و حتی اتصال یک دستگاه جانبی با پورت USB نیز میتواند بر روی کارکرد منبع انرژیِ آنها تاثیر منفی بگذارد بنابراین برای کارهای حساس و دقیق بهتر است از پی سی استفاده نمود تا مشکل یا وقفهای در کارکرد به وجود نیاید.
3- قابلیت ارتقا اسان
بدون شک ارتقا دادن یک لپ تاپ برای دارنده آن یک عذاب تمام عیار به حساب میآید زیرا بیشتر قطعت یک لپ تاپ عملا غیر قابل تغییر بوده و به عنوان یک چیپ بر روی مادربرد آن سوار هستند، برای نمونه بسیاری از لپ تاپها امکان ارتقا را تنها در بخش رم و هارد دیسک خواهند داشت و به همین دلیل نیز در بیشتر مواقع افرادی که نیاز به ارتقا لپ تاپ خود دارند اقدام به تعویض لپ تاپ و خرید دستگاهی جدید خواهند نمود در حالی که ممکن است تنها یکی از قطعات آنها نیاز به ارتقا را برای آنها به وجود آورده باشد. این موضوع در پی سیهای دسکتاپ کاملا متفاوت است و وقتی یک مادربرد خریداری مینمایید محدوده گسترهای از مدلهای مختلف پردازنده، کارت گرافیکی، رم و سایر قطعات با آن سازگار هستند که تا مدتها به شما اجازه ارتقای قطعه به قطعه دستگاه را خواهد داد و به راحتی و بدون نیاز به تغییر کل دستکاه میتوانید بخشی از آن را به حد کارکرد مورد نیاز خود برسانید.
4-همگام سازی فایلها(File synchronization)
میتوان همیشه از یک دسکتاپ به عنوان یک منبع اطلاعاتی امنتر در مقایسه با لپ تاپ یاد نمود زیرا امکان استفاده از فایلهای آن و سیستمهای همگام سازی اطلاعاتی برای دسکتاپ بسیار راحت است، شما میتوانید از یک نرم افزار ساده برای تبدیل دسکتاپ خود به یک سرور ذخیره ساز اطلاعاتی استفاده کنید که البته بخشی از آن به لطف مورد دوم اشاره شده در این مقاله میسر خواهد بود و این موضوع در شبکههای داخلی نمود بیشتری خواهد یافت زیرا دسکتاپ از شبکه داخلی شما خارج نخواهد شد ولی یک لپ تاپ ممکن است به شبکههای مختلفی در مکانهای مختلف متصل گردد.همچنین میتوان از دسکتاپ با کمک نرم افزارهای خاصی یک سرور شخصی ساخت که نمونه بارز ان نرم افزار GoodSync است که دسکتاپ شما را به یک هاست اختصاصی تبدیل میکند.
5- امکان تبدیل دسکتاپ به یک ابزار قابل دسترسی از همه جا
با امکانات ریموت دسکتاپ به صورت رسمی میتوانید از دسکتاپ خود در هر نقطهای از جهان استفاده کنید و مشکل عدم امکان حمل و نقل آن را نیز حل نمایید، به سادگی و با این امکانات میتوان دسکتاپ را در شرایطی امن از هر نقطهای از جهان استفاده نمود و به سادگی از بزرگترین ضعف نسبت داده شده به ان خلاص شد.