درحالیکه زمان نسبتاً زیادی از عرضه ویندوز 8 میگذرد، این سیستمعامل نتوانسته است به محبوبیت مناسبی دست یابد و هنوز در بازار عرضه ویندوزهای XP و 7 در سطح محبوبیت بالاتری نسبت به آخرین سیستمعامل مایکروسافت دارند.
بر اساس تحقیقاتی که به عمل آمده است درصد مصرف ویندوزهایی که به شبکه اینترنت متصل هستند را تعیین میکند. در این آمار ویندوز XP با 3 درصد رشد در طول سه ماه گذشته نشان داده است تا محبوبیت خود را همچنان حفظ نموده است ولی ویندوز 7 با افت محسوسی در استفاده روبرو شده است ولی در این میان ویندوز 8 و ویندوز 8.1 به صورت کامل ناامیدکننده بودهاند و رشد بسیار زیادی را که از یک سیستمعامل نوین انتظار می رود نشان نداده است. در این تحقیقات به صورت کلی جمعبندی نتایج به این ترتیب بوده است.
ویندوز 8 با توجه به عرضه رایگان بهروزرسانی به ویندوز 8.1 توانسته است پیشرفت داشته باشد ولی این پیشرفت در حد لازم نیست و این ویندوز هنوز کمتر از حد مورد نیاز رشد داشته است که تا حدی یادآور افول دوران ویندوز ویستا است. ویندوز 7 در طول چند سال گذشته سهم خوبی در بازار داشته است که با سقوط تدریجی روبرو بوده است و به این ترتیب میتوان انتظار حذف تدریجی این سیستم در طول چند سال آینده را داشت. در این میان ویندوز XP همچنان رقمی نزدیک به 20 درصد از کل بازار را در اختیار دارد و محبوبیت خود را پس از سالها حفظ نموده است. در مجموع ویندوز 7 بالاترین میزان کاربر را دارد و ویندوز 8 در رده دوم و ویندوز XP در پایینترین رده قرار دارد ولی با توجه به عدم عرضه دستگاههای مختلف با سیستمعامل پیشفرض ویندوز اکس پی میتوان به نوعی این ویندوز را محبوبترین ویندوز دانست. هرچند که این موضوع میتواند در بازه زمانی کوتاه دستخوش تغییر شود.