آیا جیوه موجود در دندان پر شده، خطرناک است؟


جیوه یک ماده مخدر اعصاب (neurotoxic) است و بی‌تردید استفاده از آن برای پر کردن دندان می‌تواند نگرانی‌هایی را به دنبال داشته باشد. در سال 2006 میلادی، مجله انجمن پزشکی آمریکا نتایج مربوط به دو تحقیق انجام شده در مورد عوارض سلامتی استفاده از جیوه برای پر کردن دندان در کودکان را منتشر کرد. بر اساس این دو تحقیق، حتی چندین سال پس از پر کردن دندان، سطح جیوه موجود در این مواد همچنان بالا خواهد بود، اما هیچ‌گونه عوارض بارز و قابل تشخیص در این افراد یافت نشد. این بدان معناست که سطح جیوه موجود در این مواد پایین‌تر از حدی است که بتواند باعث ایجاد بیماری در فرد شود، هرچند عوارض بلندمدت وجود جیوه در دندان هم‌چنان برای بشر ناشناخته است و تحقیقات در مورد آن همچنان ادامه دارد.

4 در مورد “آیا جیوه موجود در دندان پر شده، خطرناک است؟”

  1. البته تمامِ ماده پر کنندهٔ دندان جیوه نیست و مرکب از ۵۰ درصد جیوه , ۳۴.۵ درصد نقره ، ۹% قلع ، ۶% مس و ۰.۵% روی است.
    و در دندانپزشکی‌ها به چند دلیل استفاده می‌شود:
    ارزان است و نسبتاً استفاده آسانی دارد و در طول جاگذاری در دندان، به راحتی شکل می‌پذیرد. برای مدت کوتاهی نرم می‌ماند لذا می‌تواند حجم‌های نامنظم دندان راپر کند و سپس سفت می‌شود. آمالگام نسبت به مواد ترمیم کننده دیگر مانند کامپوزیت‌ها دارای طول عمر زیادی است.
    طبق مطالعه‌ای در سال ۱۹۸۹ بیشتر آمالگام‌ها ۱۰ تا ۱۲ سال دوام می‌آورند در حالی که کامپوزیت‌های دندانی نصف این مدت دوام می‌آورند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH