به لطف عرضه تراشه اسنپدراگون 8 نسل 2 کوالکام در روزهای باقیمانده تا پایان سال جاری میلادی و همچنین سال 2023 شاهد عرضه گوشیهای اندرویدی سریعتری خواهیم بود. این تراشه با استفاده از فرآیند 4 نانومتری کمپانی TSMC تولید میشود. بر اساس اعلام تولیدکننده تایوانی، این تراشه در مقایسه با تراشه اسنپدراگون 8 نسل 1 تقریبا 35 درصد سریعتر بوده و بهرهوری انرژی آن نیز 40 درصد افزایش یافته است.
با کاهش مقیاس فرآیند تولید، تعداد ترانزیستورهای مورد استفاده در تراشه افزایش یافته و در نتیجه توان پردازشی نیمههادی افزایش و میزان مصرف انرژی آن نیز کاهش خواهد یافت. iQOO 11 5G یکی از گوشیهای اندرویدی جدید مجهز به تراشه اسنپدراگون 8 نسل 2 است. بر اساس اعلام وبسایت MySmartPrice این گوشی پیشتر در بازار چین عرضه شد و در اوایل ماه آینده میلادی در هندوستان؛ دومین بازار بزرگ گوشیهای هوشمند در جهان عرضه خواهد شد. این دستگاه نه تنها اولین گوشی بازار هند مجهز به تراشه اسنپدراگون 8 نسل 2 خواهد بود؛ بلکه میتواند لقب سریعترین گوشی اندرویدی بازار را نیز به خود اختصاص دهد.
اجرای تستهای بنچمارک یکی از روشهای تعیین سرعت یک گوشی در مقایسه با مدلهای دیگر است. AnTuTu یکی از برنامههای شاخص تست بنچمارک در جهان محسوب میشود؛ اگرچه این اپلیکیشن پیشتر و در سال 2020 بهدلیل نقض سیاستهای پلی استور توسط Cheetah Mobile از فروشگاه گوگل پلی حذف شد. اگرچه Cheetah Mobile مالک AnTuTu نیست؛ اما یکی از سرمایهگذاران این پلتفرم بهشمار میرود. با اینحال AnTuTu کماکان ادعا میکند که بهطور مستقل از Cheetah Mobile فعالیت میکند.
حتی با وجود حذف AnTuTu از فروشگاه گوگل پلی، کاربران کماکان قادر به نصب این اپلیکیشن روی گوشی اندرویدی خود خواهند بود. احتمالا به همین دلیل یک منبع ناشناس، امتیاز کسب شده توسط iQOO 11 5G در تست بنچمارک AnTuTu را به وبسایت MySmartPrice گزارش داده است. تصویر اسکرینشات منتشر شده توسط این منبع نشان میدهد که iQOO 11 5G موفق به کسب امتیاز 1323820 شده است. این گوشی در تستهای GPU، CPU، حافظه و تجربه کاربری بهترتیب امتیازات 270987، 607822، 244782 و 200229 را کسب کرده است.
بر اساس امتیازات بنچمارک AnTuTu، گوشی iQOO 11 5G لقب سریعترین مدل اندرویدی بازار را به خود اختصاص داده است
این گوشی در کنار استفاده از تراشه اسنپدراگون 8 نسل 2 مجهز به حافظه داخلی UFS 4.0 و رم LPDDR5X است. iQOO 11 5G برخی گوشیهای گیمینگ با امتیازات بنچمارک بسیار بالا را شکست میدهد. در فهرست سریعترین گوشیهای اندرویدی بنچمارک AnTuTu پس از iQOO 11 5G اسامی مدلهایی نظیر ایسوس راگفون 6 و راگفون 6 پرو به چشم میخورد. این 2 گوشی مجهز به پردازنده اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 بوده و بهترتیب امتیازات 1117968 و 1110082 را به خود اختصاص دادهاند. همچنین گوشی iQOO در تست بنچمارک بر مدلهای دیگری نظیر ایسوس ذنفون 9، شیائومی Mi 12T پرو و نوبیا رد مجیک 7 پرو غلبه کرده است.
بنابراین بر اساس امتیازات کسب شده بهنظر میرسد که iQOO 11 5G بالاترین امتیاز را کسب کرده و احتمالا لقب سریعترین گوشی اندرویدی حال حاضر بازار را به خود اختصاص داده است. با عرضه تراشهها و گوشیهای هوشمند جدید، فهرست امتیازات بنچمارک همواره در حال تغییر است. پیشتر در سال 2017، وانپلاس 3T با کسب امتیاز 163013 در بنچمارک AnTuTu لقب سریعترین گوشی اندرویدی را به خود اختصاص داد. همچنین آیفون 7 پلاس اپل با کسب امتیاز 181316 به سریعترین گوشی هوشمند جهان تبدیل شد.
در این میان برخی تولیدکنندگان اندرویدی به منظور افزایش امتیازات بنچمارک گوشیهای خود از ترفندهای ویژهای استفاده کردند. بنابراین اگرچه اپلیکیشنهای بنچمارک نمیتوانند بهعنوان یک معیار قطعی قضاوت مورد استناد قرار گیرند؛ اما کماکان نقطه شروع مناسبی برای مقایسه عملکرد گجتها محسوب میشوند.
همانطور که پیشتر اشاره شد؛ تراشه اسنپدراگون 8 نسل 2 با استفاده از فرآیند 4 نانومتری کمپانی TSMC تولید خواهد شد. با اینحال سامسونگ برای گوشیهای سری گلکسی S23 خود از ورژن اورکلاک شده این نیمههادی استفاده خواهد کرد. این تراشهها با استفاده از خطوط تولید اختصاصی سامسونگ و بر پایه فرآیند 4 نانومتری این شرکت تولید خواهند شد.
هسته پرقدرت کورتکس X3 در تراشه تولید شده توسط کمپانی TSMC با فرکانس 3.2 گیگاهرتز فعالیت میکند. این در حالیست که فرکانس پردازشی همین هسته در تراشه پرچمدار ساخت سامسونگ به 3.32 گیگاهرتز ارتقاء خواهد یافت. به هرحال برند iQOO تحت مالکیت هلدینگ چینی BBK Electronics قرار دارد. این شرکت مالکیت برندهای دیگری نظیر وانپلاس، اوپو، ویوو و ریلمی را نیز در اختیار دارد.