طراحی گوشی‌ها تغییر می‌کند؟ قانون جدید اتحادیه اروپا برای گوشی با قابلیت جابه‌جایی باتری

اگر یادتان باشد، در گذشته هنگامی که گوشی‌ها با مشکل مواجه می‌شدند، کاربران با خارج کردن باتری و برگرداندن آن در جای خود، مشکل را رفع می‌کردند. کمی بعد، تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند تصمیم گرفتند باتری گوشی‌ها را طوری بسازند که کاربران نتوانند به راحتی آن‌ را از گوشی خارج کنند.

اما اکنون اتحادیه اروپا، قانون جدیدی وضع کرده است که تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند موظف هستند باتری‌های قابل جابه‌جایی تولید کنند. چنین باتری‌هایی قابلیت تعمیر بهتری دارند و پایداری گوشی را نیز افزایش می‌دهند.

این قانون می‌تواند تاثیر مستقیمی روی برندهای الکترونیکی و حتی سازندگان خودروهای الکتریکی داشته باشد زیرا این شرکت‌ها اعلام کرده بودند که قصد دارند وسایلی با بازدهی بیشتر بسازند.

شاید به‌کارگیری مجدد باتری‌هایی با قابلیت جابه‌جایی یک گام به عقب به نظر برسد، اما اتحادیه اروپا اعلام کرده است که می‌توان از این نوع فناوری در جهت تعمیر بهتر ابزارهای الکترونیکی استفاده کرد. چنین باتری کمک می‌کند تا عمر گوشی‌های هوشمند افزایش یابد. به هر حال اکثر باتری‌هایی که اکنون در وسایل مختلف وجود دارند (LiPo و Li-ion)، قابلیت تعمیر مجدد ندارند.

اتحادیه اروپا خاطرنشان کرده است که تولیدکنندگان موظفند در تولید چنین باتری‌هایی از 16 درصد کبالت، 85 درصد سرب، 6 درصد لیتیوم و 6 درصد نیکل استفاده کنند که همگی از منابع بازیافتی تامین شده است. همچنین استفاده از مواد بازیافتی نباید هزینه‌ای برای کاربران به همراه داشته باشد.

چنین تغییرات بزرگی هرگز یک شبه اتفاق نمی‌افتد. اتحادیه اروپا گفته است که شرکت‌ها 3 سال و نیم پس از تصویب این قانون، فرصت دارند باتری‌هایی طراحی کنند که به راحتی قابل جابه‌جایی باشند. علاوه بر آن، شرکت‌های مذکور باید در تولید وسایل، نوع باتری و استراتژی‌های زنجیره تامین بلندمدت خود تجدید نظر کنند.

پارلمان اروپا هنوز این قانون را تصویب نکرده‌ است. سایر تولیدکنندگان تجهیزات اصلی گوشی‌های هوشمند نیز در برابر ساخت چنین باتری‌هایی مقاومت از خود نشان می‌دهند و موافق به همکاری نیستند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH