امسال بالاخره سامسونگ برای تمامی مدلهای جدید سری گلکسی S خود از یک تراشه واحد در سراسر جهان استفاده کرد. بدینترتیب گوشیهای سری گلکسی S23 دیگر از تراشه اگزینوس استفاده نکرده و همگی مجهز به تراشه اسنپدراگون 8 نسل 2 برای گلکسی هستند. این تراشه نسخه سفارشی اسنپدراگون 8 نسل 2 بهشمار رفته و موجب تمایز سری گلکسی S23 از سایر مدلهای پرچمدار موجود در بازار میشود.
تراشه مورد استفاده در پرچمداران جدید سامسونگ دارای CPU و GPU اورکلاک شده بوده و در مقایسه با سایر گوشیهای مجهز به تراشه اسنپدراگون 8 نسل 2 دارای عملکرد کمی بهتر هستند. اما تفاوت در عملکرد این 2 تراشه تا چه اندازه است؟
تراشه اسنپدراگون 8 نسل 2 برای گلکسی از CPU با پیکرهبندی مشابه مدل استاندارد بهره گرفته و مجهز به یک هسته پردازشی کورتکس X3، دو هسته کورتکس A715، دو هسته کورتکس A710 و سه هسته کورتکس A510 است. اما فرکانس هسته اصلی کورتکس X3 از 3.2 گیگاهرتز به 3.36 گیگاهرتز رسیده است. این افزایش فرکانس در خصوص پردازنده گرافیکی نیز صدق میکند. به بیان دقیقتر، فرکانس پردازنده گرافیکی آدرنو 740 از 680 مگاهرتز در نسخه استاندارد به 719 مگاهرتز ارتقاء یافته است.
اما اکنون بدون هرگونه حاشیهپردازی، امتیازات کسب شده در تستهای اولیه بنچمارک را مورد بررسی قرار میدهیم. در این تستها گوشیهایی با نمایشگر 1440p مورد بررسی قرار گرفته است. بنابراین نتایج تستهای گرافیکی به نحو مطلوبتری قابل مقایسه خواهند بود.
نتایج تست گیکبنچ 5 از نظر برخی افراد احتمالا تعجبآور بهنظر میرسد. اما برتری گلکسی S23 اولترا نسبت به نوبیا رد مجیک 8 پرو در تست پردازش تک هستهای و عقب افتادن آن در تست چند هستهای، توضیحی کاملا منطقی دارد. این موضوع از فرکانس بالاتر هسته پردازشی کورتکس X3 در گلکسی S23 اولترا و عدم مشارکت این هسته در تست پردازش چند هستهای ناشی میشود.
نوبیا رد مجیک 8 پرو احتمالا بهدلیل وجود سیستم خنککننده قدرتمند خود به تراشه اسنپدراگون 8 نسل 2 امکان میدهد تا با فرکانس بالاتری عمل نموده و نسبت به پرچمدار گلکسی برتری جزئی داشته باشد. با اینحال تفاوت در عملکرد 2 دستگاه نسبتا ناچیز است. گلکسی S23 اولترا در تست بنچمارک AnTuTu از نوبیا رد مجیک 8 پرو عقب افتاده است. البته بایستی به خاطر داشت که پرچمدار نوبیا یک گوشی گیمینگ با نمایشگر فول اچدی پلاس بهشمار رفته و این پنل به قدرت گرافیکی کمتری نیاز دارد. از این گذشته AnTuTu 9 یک تست ترکیبی محسوب میشود.
از سوی دیگر تراشه جدید اسنپدراگون در مقایسه با نمونه قدیمیتر اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 و حتی تراشه A16 Bionic مورد استفاده در آیفون 14 پرو مکس اپل به میزان قابلتوجهی سریعتر است.
در زمینه امور گرافیکی سنگین نیز تراشه اسنپدراگون 8 نسل 2 برای گلکسی یک برنده بلامنازع بهشمار میرود. گلکسی S23 اولترا تقریبا در تمامی تستهای offscreen از رقبای خود برتر ظاهر شد و تنها در تستهای onscreen توسط گوشیهایی با رزولوشن پایینتر به چالش کشیده شد. بهطور کلی مدلهای سهگانه سری گلکسی S23 با پیشرفتهای قابلتوجهی نسبت به مدلهای نسل قبلی خود روانه بازار میشوند. اما مصرفکنندگان اروپایی و هندی احتمالا بیش از سایرین از این پیشرفتها بهرهمند میشوند؛ چرا که تراشه اسنپدراگون 8 نسل 2 برای گلکسی در مقایسه با تراشه سال گذشته اگزینوس 2200 سامسونگ به میزان قابلتوجهی قویتر است.
به منظور دستیابی به درکی بهتر بایستی خاطرنشان کرد که گلکسی S23 اولترا در تستهای CPU بین 30 تا 35 درصد سریعتر از گلکسی S22 اولترا عمل نموده و در بنچمارک ترکیبی AnTuTu 9 نیز حدودا 30 درصد سریعتر ظاهر شده است. همچنین گلکسی S23 اولترا در تستهای گرافیکی GFX Bench و 3DMark نیز بعضا تا 2 برابر کارآمدتر ظاهر شد؛ اما عملکرد این گوشی در اکثر سناریوها از پیشرفت 80 تا 90 درصدی حکایت داشت.
سری گلکسی S23 علاوه بر عملکرد خام فوقالعاده از امکانات خنککننده بهبودیافته نیز برخوردار است. در گذشته کاربران بعضا از عملکرد سیستم خنککننده پرچمداران گلکسی گلایه داشتند. با اینحال برای روشن شدن میزان کارآیی سامانه خنککننده در گوشیهای سری گلکسی S23 بایستی منتظر بررسی تخصصی هر 3 گوشی در آیندهای نزدیک باشیم.