وقتی می‌گوییم “اندروید” دقیقا منظورمان چیست؟

همه اندروید را می شناسیم. تقریبا روزی نیست که از این کلمه نشنویم، اما واقعا اندروید چیست؟ معنای کلمه اندروید در واقع روبات انسان نما است، ولی منظور ما الان همان سیستم عامل اندروید است.

تا حالا توجه کرده‌اید که وقتی کلمه اندروید را بکار می‌بریم در واقع درباره سه چیز کاملا متفاوت حرف می‌زنیم؟

اندروید اوپن سورس

Android-stack

گوگل یک اندروید اوپن سورس دارد که شامل تمام موارد سطح پایینی که افراد مختلف برای ساختن یک سیستم عامل به آنها نیاز دارند، است. گوگل این سیستم عامل را در اختیار تمام کسانی که علاقه به ایجاد یک سیستم عامل بر مبنای اندروید دارند قرار می‌دهد. در ضمن یک چهارچوب برنامه‌ای هم وجود دارد که با وجود آن می‌توان اپلیکیشن‌های شخص ثالث را ایجاد یا نصب کرد و سپس آنها را در اختیار کاربران قرار داد تا هر جور که می‌خواهند آنها را اجرا کنند.

نام درست این نسخه در واقع پروژه اوپن سورس اندروید (AOSP) است و در این حالت اندروید برای همه به طور رایگان قابل استفاده است.

اگر از کاستوم رام‌ها استفاده کرده باشید، حتما با این اندروید سرو کار داشته‌اید، زیرا توسعه دهندگان شخص ثالث از AOSP استفاده کرده و از آن هرچیزی که برای استفاده در یک تبلت و اسمارتفون یا حتی یک روبات نیاز دارید را ساخته‌اند.

اندروید معمول

galaxy-s6-edge-full-front-angle-2

احتمال دارد اندرویدی که دارید از نوع قبلی نباشد و چند بیت اضافه‌تر داشته باشد تا نسخه ویژه‌تری از آن ایجاد شود. مهم نیست که چه دستگاهی دارید، اندرویدی که روی دستگاه‌تان است چند بیت اضافه‌تر از اندروید اوپن سورس دارد.

اندروید روی دستگاه‌های سامسونگ، سونی یا اچ‌تی‌سی همگی از همین نسخه‌اند، ولی کاملا با هم تفاوت دارند.

اندرویدی که در دستان‌تان است

android-wall

برای خیلی‌ها فرقی نمی‌کند که شما گلکسی S5 داشته باشید یا ال‌جی G3، زیرا آنها می‌گویند که شما یک اندروید دارید.

درست مثل زمانی که لومیا 635 ویندوزفون است، بلک بری پاسپورت، بلک بری است و آیفون 4S یک آیفون است، سونی اکسپریا Z3 هم یک اندروید است.

جمع‌بندی تمام هندست‌های مجهز به اندروید و “اندروید” نامیدن آنها ایده بدی هم نیست. بالاخره تمام این دستگاه‌ها از برنامه‌های مشابه و سرویس گوگل استفاده می‌کنند.

شاید برای خیلی‌ها این القاب گیج کننده باشد، زیرا گوگل تقریبا برای دو چیز کاملا متفاوت از یک نام استفاده می‌کند. ما هم به عنوان کاربران این سیستم عامل، اوضاع را با نامیدن تمام دستگاه‌های اندرویدی به نام “اندروید” پیچیده‌تر می‌کنیم.

اما در آخر اندروید، “اندروید” است، حتی اگر چیزهایی به آن اضافه شده باشد!

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH