بررسی اولیه ال‌جی G6: دنیا را بلندتر ببین!

2016 را نمی‌توان سال خوبی برای ال‌جی دانست، اگرچه در این سال این کمپانی توانست با V20 موفقیتی نسبی را کسب کند اما فروش فاجعه بار ال‌جی G5 رمقی را برای این سازنده خوش آوازه نگذاشته بود.

استفاده از دوربین دوگانه، بدنه‌ای فلزی و ماژولار بودن تمام آن چیز بود که الجی برای موفقیت رویش حساب کرده بود، ماژولار بودن قابلیت خاص و جدیدی بود که ال‌جی امید زیادی به موفقیت آن داشت اما عدم پشتیبانی صحیح این کمپانی و تمایل کم کاربران به استفاده از این قابلیت، موجب شد G5 بسیار کم‌تر از پیش‌بینی‌ها فروش داشته باشد.

حالا نوبت به G6 رسیده، اسمارت فونی که انتظار می‌رود با توجه به تجربه بیش‌تر سازنده، برگ برنده‌ای در دست ال‌جی باشد، محصولی همگام با استاندارد‌های فعلی دنیای تلفن‌همراه که حالا بیش‌تر از خاص بودن می‌خواهد یک اسمارت‌فون واقعی باشد! از زمان معرفی ال‌جی G6 ساعاتی می‌گذرد، مراسم معارفه امسال ال‌جی به مانند نسل قبلی پر سر و صدا نبود اما این دلیل نمی‌شود که G6 محصولی ضعیف و یا تکراری باشد، در واقع ال‌جی با G6 قرار است یکبار دیگر خود را نشان داده و سهمی که لیقاتش را دارد از بازار پس بگیرد.

در ادامه نگاهی کوتاه به قابلیت‌ها و مشخصات این پرچم‌دار دوست داشتنی خواهیم داشت.

طراحی: غیر ماژولار اما قابل اطمینان!

جهش ال‌جی برا ماژولار کردن G5 آنچنان پاسخ‌گو نبود، شاید به همین دلیل است که ال‌جی در G6 تصمیم گرفت این قابلیت نوپا را بسیار زودتر از موعد فراموش کند. G6 حالا دوستانی را ندارد که بخواهد به آن متصل شود، در واقع G6 حالا تنها دو خروجی دارد، سوکت هدفون و پورت USB نوع C!

هم‌چنین به مانند همه اسمارت‌فون‌های ال‌جی باتری قابل تعویض ندارد، حذف این قابلیت سنتی که تا چندی پیش ال‌جی پافشاری زیادی بر وجودش می‌کرد، موجب شده حجم سلول باتری به 3300 میلی‌آمپر افزایش پیدا کند و هم‌چنین برای اولین بار در میان پرچم‌داران ال‌جی شاهد دریافت گواهی IP68 و به طبع آن مقاومت در برابر نفوذ آب و گرد و غبار باشیم.

تغییر طراحی در G6 موجب شده این اسمارت‌فون به نسبت نسل‌های قبلی استحکام بیش‌تری داشته باشد، البته این بدان معنا نیست که حالا پرچم‌دار ال‌جی در برابر گلوله نیز مقاوم است اما با توجه به استفاده از محافظ نمایشگر گوریلاگلس 5، می توانیم انتظار داشته باشیم که در برابر ضربه‌های احتمالی مقاومت خوبی را از خود به نمایش بگذارد.

البته محافظت از بخش پشتی اسمارت‌فون زمانی اهمیت پیدا می کند که بدانیم باتری‌های لیتیومی در برابر ضربه حساسیت بسیار زیادی دارند و با کوچک‌ترین آسیب ممکن است منفجر شوند، بنابراین محافظت از این بخش ارزشی بیش‌تر و یا معادل با محافظت از نمایشگر دارد.

افزایش استحکام ال‌جی موجب نشده که به ظرافت این اسمارت‌فون آسیب زیادی وارد شود، در واقع استفاده از ترکیب آشنای فلز و شیشه از G6 یک اسمارت‌فون رده بالا و حرفه‌ای را ساخته است، محصولی‌که دیگر قرار نیست لقب زشت بودن را با خود به یدک بکشد!

طراحی ال‌جی G6 در سادگی کامل صورت گرفته و تقریبا هیچ چیز هیجان انگیزی را در این بخش مشاهده نمی‌کنیم، با این وجود، نسبت مساحت نمایشگر به بدنه بالای 80 درصد و حاشیه‌هایی بسیار کم توانسته ظاهری مدرن را به G6 ببخشد. گوشه‌های نمایشگر به صورت گرد هستند که این موضوع به خوبی با انحنای گوشه‌های تلفن همراه هم‌خوانی دارد و پنل جلویی را تا حدی زیبا کرده است.

به هرحال بهتر بود ال‌جی در این نسخه نیز چاشنی ال‌جی بودن را با تعبیه کلیدها در بخش پشتی به نمایش می‌گذاشت که متاسفانه این اتفاق رخ نداده است.

نمایشگر: سایز بزرگ‌تر اما اسمارت‌فونی کوچک‌تر!

FullVision نمایشگر یکی از ویژگی‌هایی است که ال‌جی تاکنون مانور زیادی روی آن داده است، در واقع این نوع نمایشگر به جای نسبت تصویر معمول 16 به 9 که در اکثر پنل‌های نمایشگر مورد استفاده است، از نسبت تصویری طویل‌تر (18 به 9) استفاده می‌کند، وجود این پنل موجب می‌شود که گوشی کمی بلندتر از سایر اسمارت‌فون‌ها به نظر برسد و این امر راحتی کارکردن با یک دست را برای کاربر ایجاد می‌کند. هم‌چنین در انجام امور چند وظیفه‌ای عملکرد بهتری را شاهد هستیم.

نمایشگر به کار رفته در G6 با اندازه 5.7 اینچی خود، از تمامی اعضای خانواده G بزرگ‌تر است. وضوح تصویر این نمایشگر هم‌چون بسیاری از پرچم‌داران 2880 در 1440 پیکسل است که با توجه به سایز نمایشگر، چگالی پیکسلی 564ppi را شاهد هستیم. وجود این چگالی نشان می‌دهد که نمایشگر ال‌جی G6 عملکرد کم نقصی خواهد داشت و در نمایش تصاویر خوب ظاهر می‌شود.

ال‌جی هم‌چنین در این نمایشگر میزان نور پنل را به 500 نیت افزایش داده که البته در محیط‌های بسیار پر نور هم‌چون هنگام تابش مستقیم خورشید این رقم به 600 نیت می‌رسد، انتظار می‌رود عملکرد این نمایشگر در محیط‌های باز و پرنور خوب باشد.

یکی از ویژگی‌هایی که با معرفی G5 قدم به محصولات ال جی گذاشت، قابلیت نمایشگر همیشه روشن است. این ویژگی به کاربر کمک می‌کند که اطلاعاتی از قبیل ساعت، تاریخ و نوتیفیکشن‌ها را بدون نیاز به روشن کردن نمایشگر و به صورت مداوم مشاهده کند.

خوشبختانه این قابلیت در G6 نیز وجود دارد و حالا شما قادر هستید میزان نور نمایشگر را هم در این حالت افزایش دهید، البته با انجام دادن این کار فشار بیش‌تری را روی باتری خواهید آورد که موجب کاهش شاردهی آن خواهد شد.

رابط کاربری: به‌روزشده و همراه با چند قابلیت جدید

در این اسمارت‌فون از اندروید 7 نوقا استفاده شده که به وسیله رابط‌کاربری اختصاصی ال‌جی شخصی‌سازی شده است. در نسخه جدید این رابط‌کاربری به خوبی هماهنگی با ابعاد نمایشگر صورت گرفته است.

به عنوان مثال در اپلیکیشن ایمیل در حالت افقی لیست ایمیل‌ها در سمت چپ قرار می گیرد و محتوای آن در سمت راست به نمایش گذاشته می‌شود، هم چنین اپلیکیشن‌هایی هم‌چون آب و هوا و تماس در حالت عمودی اطلاعات بیش‌تری را در خود به نمایش می گذارند. اما یک نکته عجیب این است که در این رابط‌کاربری نمی‌توانید 6 ردیف آیکون را قرار بدهید! البته شاید بعدها پس از انتشار اولین به‌روزرسانی این مشکل رفع شود.

در رابطه با بهبود این رابط‌کاربری از نظر مصرف سخت‌افزار، هنوز نمی‌توان نظری قطعی را داد، به هرحال برای بررسی بیش‌تر این موضوع بهتر است تا عرضه رسمی آن صبر کنیم. در رابطه با سازگاری اپلیکیشن‌های شخص ثالث با نسبت تصویر 18 به 9 باید گفت که اکثر اپلیکیشن‌هایی که به صورت روزانه از آن استفاده می کنیم، عملکرد بدون نقصی را خواهد داشت. البته در برخی از بازی‌ها بهتر است کاربر تغییراتی را بر روی تنطیمات انجام دهد اما خوشیختانه انجام این تنظیمات تنها یک بار کافی است.

دیگر موضوعی که در این رابط‌‌کاربری شاهد آن هستیم، استفاده از دستیار صوتی Google Assistant است. دسترسی به این دستیار صوتی با فشار دادن طولانی مدت دکمه هوم امکان پذیر است. خوشبختانه این دستیار صوتی عملکرد خوبی را نشان می‌دهد و برقراری ارتباط با آن چندان سخت نخواهد بود.

سخت‌افزار: قدیمی اما مطمئن

SoC را می توان مغر هر اسمارت‌فون دانست، کلیه محاسبات ریاضی و پردازش‌های گرافیکی در این بخش انجام می‌گیرد. ال‌جی در G6 تصمیم گرفته است که از اسنپدارگون 821 استفاده کند، این پردازنده را پیش‌تر در گوگل پیکسل مشاهده کرده‌ایم اما چرا ال‌جی از یک چیپست قدیمی استفاده کرده است؟

اولین دلیل را می توان تاخیر در عرضه اسنپدارگون 835 دانست، در واقع اگر ال‌جی G6 قرار بود با اسنپدارگون 835 به بازار عرضه شود ممکن بود با چند ماه تاخیر مواجه شود و همین امر باعث از دست رفتن زمان طلایی فاصله با معرفی گلکسی S8 می‌شد. دومین دلیل را می‌توان بر اطمینان بخش بودن اسنپدارگون 821 دانست، ال‌جی با استفاده از این چیپست به‌خوبی توانست مدت زمان بیش‌تری را برای همگام‌کردن سخت افزار و نرم افزار بگذارد و از طرفی نگران مشکلاتی که ممکن است برای اسنپدارگون 835 پیش بیاید، نخواهد بود.

سیستم خنک کننده به کار رفته در G6 از یک لوله مسی تشکیل می‌شود که می تواند گرمای تجمیع یافته بر روی پردازنده را کاهش دهد. این موضوع سبب می‌شود که پردازنده برای کارکردن با حداکثر توان با افزایش دمای زیادی مواجه نشود.

میزان رم به کار گرفته شده در ال‌جی G6 به 4 گیگابایت می‌رسد که با وجود یک حافظه داخلی 32 گیگابایتی ترکیبی مناسب را برای یک اسمارت‌فون امروزی ارایه می‌دهد، به هر حال برای کاربرانی که احتیاج به حافظه داخلی بیش‌تری دارند، می‌توانند از اسلات کارت حافظه تعبیه شده استفاده کنند. هم‌چنین ال‌جی اعلام کرده که نسخه‌ای از این اسمارت‌فون با حافظه داخلی 64 گیگابایتی عرضه خواهد شد اما متاسفانه در همه بازارها وجود نخواهد داشت.

دوربین: تصویری واضح‌تر و گسترده‌تر

ال‌جی G5 با یک دوربین قوی روانه بازار شد و همان‌طور که در ابتدای این متن عنوان گردید، دوربین دوگانه و قدرتمند یکی از مهم‌ترین قابلیت‌های پرچم‌دار سال گذشته ال‌جی بود، همین امر موجب شده انتظارات از دوربین G6 بسیار بالاتر باشد. در مدل جدید از دو سنسنور 13 مگاپیکسلی IMX258 استفاده شده است، این زوج دوربین همانند سال گذشته با هدف افزایش گستره دید به کار گرفته شده‌ است.

در نسخه جدید نرم‌افزار دوربین ال‌جی G6، ویژگی‌ها و قابلیت‌ها به گونه‌ای است که هر دو گروه کاربران حرفه‌ای و عکاسان مبتدی، قادر به استفاده از آن به بهترین نحو ممکن خواهند بود. در این رابط‌کاربری اکثر تنظیماتی را که در یک دوربین حرفه‌ای به آن دسترسی دارید، دیده می‌شود.

همین موضوع می‌تواند دوربین G6 را وسیله‌ای کامل برای عکاسان حرفه‌ای مبدل کنند. افراد عادی و کاربرانی که تنها برخی اوقات با اسمارت‌فون خود عکس می‌گیرند، به‌راحتی می‌توانند تنظیمات مورد علاقه‌شان را اعمال و یا حتی صورت‌های متداولی هم‌چون کلاژ را به وسیله تصویربرداری مربعی ثبت کنند.

با نگاه کردن به مشخصات دوربین G6 می‌توانیم چیزی را ببینیم که به نظر درست نمی‌رسد! دوربین زاویه‌باز 8 مگاپیکسلی مورد استفاده در G5 جای خودش را به یک نمونه 13 مگاپیکسلی داده است، در عوض دوربین اصلی که قبل از این 16 مگاپیکسلی بود به 13 مگاپیکسل کاهش یافته است. اما این موضوع لزوما به معنی کاهش کیفیت تصاویر ثبت شده در ال‌جی G6 نیست.

ثبت تصاویر در ال‌جی G5 با نسبت تصویر 16 به 9 صورت می‌گیرد، حال آنکه در G6 این نسبت تصویر به 4:3 کاهش یافته است، در واقع ثبت تصاویر در G5 گسترده‌تر بوده و سه مگاپیکسل اضافی صرف پرکردن پیکسل‌های بیشتر قرار گرفته در عکس می‌شد. هم چنین با وجود دیافراگم F1.8، تثبیت کننده نوری و پیکسل‌های 1.12um می‌توان دریافت که ثبت جزییات در G6 بهبود قابل توجهی داشته است. برای درک بهتر این موضوع می توانید دو تصویر زیر را مقایسه کنید.

دوربین سلفی به کار رفته در ال‌جی G6 پنج مگاپیکسلی است که می‌تواند در دو حالت گسترده و عادی تصویربرداری کند. دوربین سلفی مورد استفاده در این اسمارت‌فون را نمی‌توان عالی دانست اما در سطح خوبی قرار دارد. در واقع تصاویر ثبت شده توسط این اسمارت‌فون به اندازه کافی کیفیت دارند که برای اشتراک‌گذاری در اینترنت کافی به نظر برسد.

چند رسانه‌ای: مثل همیشه قدرتمند!

یکی از ویژگی های خوبی که ال‌جی G6 دارد را می‌توان پشتیبانی از ویدیوهای HDR دانست، در واقع این اسمارت‌فون هر دو استاندارد HDR10 و Dolby Vision را پشتیبانی می‌کند و می‌تواند ویدیوها را با کیفیتی خارق‌العاده به نمایش بگذارد. اگرچه ال‌جی G6 قادر به ثبت ویدیو HDR نیست اما می‌توانید از این اسمارت‌فون ویدیوهای Netflix و Amazon Video را استریم کنید.

البته پخش ویدیو در این اسمارت‌فون خالی از اشکال نیست، وجود نسبت تصویر 18 به 9 موجب شده است ویدیوهایی که به صورت آنلاین پخش می‌شود، دو نوار مشکی رنگ در کنار نمایشگر داشته باشد، در واقع اکثر ویدیوهایی که در یوتیوب وجود دارند از نسبت تصویر استاندارد 16 به 9 استفاده می‌کنند.

در بخش صوتی نیز با وجود قابلیت Quad DAC که پیش‌تر در V20 شاهد آن بوده‌ایم، کیفیت و حجم صدا افزایش چشم‌گیری را به نسبت زمانی که یک هدفون معمولی به آن متصل کرده‌اید، پیدا خواهد کرد. البته فناوری Quad DAC تنها در نسخه کره‌ای این اسمارت‌فون موجود است.

باتری و شارژ

در داخل ال‌جی G6 می‌توانیم یک باتری 3300 میلی‌آمپری را مشاهده کنیم. این باتری بزرگ‌ترین نمونه استفاده شده در سری G است و به نظر می‌رسد شاهد شارژدهی بسیار خوبی باشیم. در واقع هنگام استفاده معمولی از این اسمارت‌فون مصرف باتری بسیار مناسب به نظر می‌رسد، اگرچه هنگام اجرای بازی‌های سنگین باتری کمی تحت فشار قرار می‌گیرد و سرعت خالی شدن آن افزایش پیدا می‌کند.

ال‌جی G6 از فناوری QuickCharge 3.0 پشتیبانی می‌کند، این استاندارد می‌تواند سرعت شارژ شدن را بسیار بیش‌تر کند، هم چنین در نسخه مخصوص ایالات متحده پشتیبانی از دو استانداد شارژ بی‌سیم Qi و PMA را شاهد هستیم که متاسفانه در مدل های خارج از ایالات متحده وجود ندارد.

3 در مورد “بررسی اولیه ال‌جی G6: دنیا را بلندتر ببین!”

  1. خدا لعنت کنه این سازنده ها و برندهای مختلف رو، که آدم انقدر گو..گیجه میگیره برای انتخاب !! 🙂
    خخخخخخخــــ
    خدایی تصمیم گیری سخته و تنوع محصولات با مزایا و معایب مختلف هرکدوم خاص خودشون دهن آدمو سرویس میکنه :))

    الان یک هفتس دارم این ور اونور میگردم دنبال مطلبی ک بتونه تو تصمیم گیری کمکم کنه ک چه گوشی رو بخرم، هنوزم ب جواب نرسیدم 😀
    چ برسه ب اینکه بیای اینجا و ببینی گوشی های جدید تو راهه و باعث بشه بیشتر سردرگم بشی ک بلخره بگیری چیزی یا صبر کنی محصولات جدید بیاد!!!!:))

    خلاصه خدمت دوستان گرامی عرض کنم ک بعد از این همه جنجال و دیدن دعواها و مشاجره های بقیه تو نظر سنجی های مختلف ب این نتیجه رسیدم ک واقعا دیگه امروزه فرق خیلی زیادی تو گوشی ها و برند های مختلف نیست×:)
    یعنی شما هرچی ک بگیری یکی دگ پیدا میشه ک با نقاط قوت گوشی خودش نقاط ضعف گوشی شما رو ب رختون بکشه و بالعکس (شما با نقاط قوتی ک داری نقاط ضعف طرفو ب رخش بکشی!)
    میخوام بگم گوشی ۱۰۰% پرفکت و تمام عیاری وجود نداره حتی اپل با اون کبکبه دبدبه ی تاحد زیادی کاذبش جلوی بعضی از گوشی (دربعضی موارد) کم میاره و بالعکس 🙂

    پس بنظر من گوشی هایی ک پسند کردید رو اسماشونو رو ی کاغذ بنویسید، بریزیذ تو یه کیسه و چشماتونو ببندید و هرکدوم ک از کیسه درومد انتخاب کنید :))

    واقعا بعضی مواقع ادم تاسف میخوره ک برا همچین چیز سلیقه ای، دیده میشه بقیه تو نظر سنجیا میفتن ب جون هم

    😀

    مؤید باشید:)

  2. سلام
    مادون قرمز که کاربردی بود رو حذف کرد !!!!
    نسبت تصویر هم باعث میشه در بازی ها و برنامه ها شاهد نوار مشکی باشیم !!!!!!
    رابط کاربری هم که همون قدیمی هست و تغییری نکرده ! خیلی سرد و بی روح !

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH