بررسی اکسپریا ایکس زد وان

بررسی اکسپریا ایکس زد وان سونی: بطن تازه در ظاهر ساده!

بررسی اکسپریا ایکس زد وان سونی، محصولی که در نمایشگاه IFA 2017 رسما چشم به جهان گشود تا شاید ناجی این کمپانی با اصالت ژاپنی باشد.

سونی که یکی از بزرگان دنیای تکنولوژی به حساب می‌آید، در چند سال اخیر نتوانسته در حوزه اسمارت فون‌ها خودی نشان دهد. شاید باید دلیل این امر را ورود گوشی‌های چینی به بازار بدانیم. محصولاتی پر زرق و برق و با امکانات بسیار زیاد که دل هر خریداری را می‌ربایند؛ این‌ها مواردی هستند که حداقل در چند سال اخیر از گوشی‌های سونی چندان ندیده‌ایم!

چند روزی می‌شود که اکسپریا ایکس زد وان وارد آزمایشگاه آی‌تی‌رسان شده و به ما فرصتی دست داده تا با آن از نزدیک کار کنیم. اگر می‌خواهید بدانید که جدیدترین پرچمدار سونی چه چیزی در چنته دارد، با ما و بررسی اکسپریا ایکس زد وان همراه باشید…


طراحی

در نگاه نخست تقریبا هیچ چیز جدیدی را در ایکس زد وان نخواهید دید. همه چیز دقیقا به همان شکلی است که پیش‌تر در محصولات این کمپانی و به‌خصوص در سری اکسپریا ایکس زد دیده بودیم. همچنان در بالا و پایین نمایشگر شاهد حاشیه‌های زیادی هستیم، موردی که برای یک پرچمدار و آن‌هم در سال 2017 اصلا قابل قبول نیست.

نسبت نمایشگر به بدنه در این گوشی حتی به 70 درصد هم نمی‌رسد (68.6 درصد) و این در حالی است که رقبای اصلی پرچمدار سونی یعنی ال‌جی V30 و سامسونگ گلکسی S8 به بالای 80 درصد رسیده‌اند!

همیشه وقتی صحبت از ظاهر تکراری، حاشیه‌های اضافی و… می‌شد، همه طرفداران از برندی همچون اپل سخن به میان می‌آوردند؛ اما حالا و با معرفی آی‌فون X و طراحی متفاوت، دیگر جای هیچ حرفی باقی نمی‌ماند. یعنی حتی کمپانی جاه‌طلب و خود‌خواهی همچون اپل نیز دم به تله داده و نتوانسته در برابر نیاز بازار مقاومت کند؛ اما سونی همچنان سوار بر آهوی شیطان است و ظاهرا سواری خوبی را تجربه می‌کند چرا که قصد پیاده شدن ندارد!

ظاهر گوشی از صد فرسخی داد می‌زند که یک محصول از سونی است (که از نگاهی دیگر یک نکته مثبت برای گوشی‌های این کمپانی محسوب می‌شود). همچون گذشته در طراحی این گوشی نیز از فلز بهره گرفته‌ شده که یکپارچه بودن قاب پشتی و فریم آن، حس خاص و لوکسی را به کاربر القا می‌کند. در واقع فریم کناری به صورت گرد طراحی شده و همین مسئله به همراه ابعاد مناسب دستگاه، ایکس زد وان را به یک محصول خوش‌دست تبدیل کرده است؛ البته اگر گوشه‌های تیز آن را فاکتور بگیریم! دو لبه بالا و پایین گوشی کمی انحنا دارند و دیگر نمی‌توانید پرچمدار سونی را همچون یک سامورایی واقعی صاف و استوار بر روی میز قرار دهید.

در لبه سمت راست، کلیدهای یکپارچه صدا و کلید اختصاصی شاتر دوربین را شاهد هستید و درست در مرکز، کلید عریض پاور جا خوش کرده که میزبان سنسور اثر انگشت نیز است. لبه سمت چپ، تنها درگاه سیم‌کارت و کارت حافظه به چشم می‌خورند و خبری از کلید خاص دیگری نیست. برای دسترسی به این بخش نیز نیازی به سوزن نیست؛ البته کیفیت خشاب (محفظه نگهداری از کارت حافظه و سیم‌کارت) اصلا خوب نیست و سونی برای آن از پلاستیک استفاده کرده که خیلی نرم است و اگر مراقب نباشید، شاید خیلی زود به مشکل بخورید! با این حال در این بخش‌ها خطوط آنتن نیز به کار گرفته شده که طراحی عجیب و غریبی دارند؛ تا جایی که در نگاه نخست گمان می‌کنید با یک سری پورت دیگر طرف هستید.

در لبه‌های بالا و پایین گوشی دو میکروفون، پورت USB C و خوشبختانه جک استاندارد صدا را شاهد هستیم. اما صبر کنید؛ در این دور و برها خبری از اسپیکر نبود! در واقع سونی اسپیکرهای گوشی را در بالا و پایین نمایشگر قرار داده تا هنگام استفاده از آن‌ها هیچ مشکلی نداشته باشید. حداقل از این لحاظ می‌توان گفت بهترین جای ممکن برای لب و دهان گوشی انتخاب شده تا صدایش خیلی خوب راهی گوش شما شود. اما حتی این مورد هم دلیلی نمی‌شود که از حاشیه‌های اضافی این قسمت بگذریم!

در قاب پشتی دوربین بزرگی را می‌بینیم که کمی هم از بدنه بیرون زده اما ظاهر خاص و جالبی دارد. بر خلاف سایر کمپانی‌ها فلاش دوربین و سنسورهای همیشه همراه آن در کنار لنز دیده نمی‌شوند و کمی آن‌طرف‌تر و درست در مرکز، مشغول گذران زندگی هستند. لوگوی اکسپریا هم در قاب پشتی به چشم می‌خورد که خیلی درخشان و واضح نیست و برای آن‌که چشم‌تان رخ زیبایش را ببیند، می‌بایست کمی گوشی را به سمت نور بگیرید.

یکی از نقاط قوت ایکس زد وان، مقاومت خوبش در برابر جذب اثر انگشت بر روی بدنه است. بر خلاف پرچم‌دار قبلی یا همان اکسپریا ایکس زد پریمیوم که رسما یک گوشی همیشه کثیف بود، این‌بار سونی و با بهره‌گیری از فلز در این قسمت، کاری کرده تا حداقل با در دست گرفتن آن، خدشه‌ای به ظاهر زیبایش وارد نشود. موردی که در محصولات پیشین این کمپانی هم دیده بودیم.

با اینکه ایکس زد وان یک گوشی خوش‌دست به حساب می‌آید اما گاهی اوقات علاقه‌دارد که همچون یک ماهی لیز بخورد و نقش بر زمین شود. هنگام قرار دادن آن بر روی سطوح صاف همچون یک میز، می‌بایست مراقب آن باشید چرا که به راحتی از این سو به آن سو جابه‌جا می‌شود. ناگفته نماند که در این حالت برداشتن آن نیز کمی مشکل است و باید کمی کالری بسوزانید تا بتوانید با دقت بیشتری آن‌ را از روی میز بلند کنید.

خوشبختانه ضخامت ایکس زد وان به کمتر از 8 میلی‌متر رسیده (7.4 میلی‌متر) تا حداقل از این لحاظ بتواند خط و نشانی برای رقبا بکشد. با این حال سونی تقریبا هیچ تلاشی برای کاهش وزن گوشی نکرده است. در مقام مقایسه، پرچم‌دار سونی اگر بر روی ترازو برود، با رقبای کره‌ای خود (ال‌جی V30 و گلکسی S8) تفاوت چندانی ندارد و تقریبا با کمی ارفاق می‌توان وزن هر 3 مدل را 155 گرم در نظر گرفت. این در حالی است که شما با تحمل چنین وزنی صاحب نمایشگری 6 و یا 5.8 اینچی می‌شوید در حالی که سونی به یک نمونه 5.2 اینچی مجهز است! البته نباید از بدنه فلزی گوشی هم گذشت؛ اما خب…!

با همه این‌ها سونی همیشه سونی است و اصالت خودش را حفظ کرده؛ شاید کمپانی‌های چینی هر روز یک آش جدید برای هواداران بپزند اما سونی کلاس خودش را داشته و گوشی‌های زیبا، خوش‌ساخت و باکیفیتی همچون ایکس زد وان را راهی بازار کرده، هرچند که ظاهرش تکراری باشد…


نمایشگر

ایکس زد وان به یک نمایشگر 5.2 اینچی فول‌ اچ‌دی با پنل IPS LCD مجهز شده است؛ مواردی که بازهم برای یک محصول پرچم‌دار آن‌هم در سال 2017 کمی در ذوق می‌زنند. شاید بهتر باشد که سونی حداقل برای پرچم‌دارانش از نمایشگرهای QHD اولد استفاده کند.

در هر اینچ از نمایشگر این محصول 424 پیکسل را می‌بینیم که میزانی کم‌تر از حد انتظارمان بود. هنگام کار با نمایشگر و بخصوص وب‌گردی، می‌توانید با کمی دقت پیکسل‌ها را با چشم ببینید که برای یک پرچم‌دار قابل قبول نیست! گوریلا گلس 5 هم وظیفه محافظت از این نمایشگر را بر عهده دارد.

با این‌حال سونی با فناوری‌های خاص خودش در زمینه نمایشگر همچون Triluminos کاری کرده تا شاهد رنگ‌های زنده در آن باشیم. این ویژگی برخلاف آنچه که پیش‌تر دیده بودیم، حالا در تمام بخش‌های دستگاه فعالیت دارد و دیگر نیازی نیست که رنگ‌های زیبا را تنها هنگام مشاهده تصاویر و یا فیلم‌ها ببینید! همچنان موتور X-reality معروف سونی هم در این گوشی استفاده شده تا ویدئوهای جذاب‌تری را شاهد باشید.

با تشکر از فناوری HDR10، رنگ‌ها طبیعی‌تر دیده می‌شوند، کنتراست بالاست و جزئیات مناسب‌تری نیز در تصاویر می‌بینیم، هرچند که محتوای کافی برای آن در دسترس نیست.

نمایشگر به طور کلی تصاویر را خیلی خوب و شفاف نشان می‌دهد و حتی به لطف پنل IPS نیز در نگاه از زوایا دچار رنگ‌پریدگی نمی‌شود. رنگ سفید درخشان است و مشکی نیز در حدی عمیق است که به آن خرده نگیریم!

میزان روشنایی صفحه به بیش از 400 نیت می‌رسد و رفلکس آن خیلی بالا نیست، بنابراین در زیر نور آفتاب مشکل چندانی با گوشی نخواهید داشت. اما از لحاظ حداقل میزان نور نمایشگر می‌توان کاملا سونی را بر روی سیبل قرار داد و…! به‌طور کلی این مقدار آن‌قدری نیست که در سایر پرچمداران دیده بودیم.

اگر از علاقه‌مندان به کار کردن با گوشی در نور کم (مثلا شب‌ها قبل از خواب در اتاق تاریک) هستید، شاید بهتر باشد به سونی کمی خرده بگیریم چرا که نور نمایشگر ایکس زد وان آن‌طور که باید و شاید کاهش نمی‌یابد و ممکن است آزاردهنده باشد. جدای از این‌ها خبری هم از فیلتر نور آبی نیست تا رسما هنگام کار با گوشی در چنین حالتی با مشکل مواجه شوید.

در تنظیمات نمایشگر، گزینه‌ای قرار گرفته که شامل سه بخش Professional Mode ،Standard Mode و Super-vivid Mode می‌شود. با انتخاب هر کدام، نوع به نمایش در آمدن رنگ‌ها و میزان کنتراست نمایشگر تغییر می‌کند که متناسب با سلیقه خود می‌توانید آن‌ها را تغییر دهید.

در ادامه می‌توانید نمایشگر این گوشی را با گلکسی S8 سامسونگ مقایسه کنید (سمت چپ محصول سونی است):


سخت‌افزار

سونی پرچم‌دار جدید خودش را به چیپست اسنپدراگون 835 مجهز کرده است. این چیپ شامل 8 هسته Kryo‌ می‌شود که چهارتای آن‌ها با فرکانس 1.9 و چهارتای دیگر با 2.35 گیگاهرتز مشغول فعالیت هستند. آدرنو 540 نیز وظیفه پردازش‌های گرافیکی را بر عهده دارد. به این مجموعه سخت‌افزاری 4 گیگابایت رم LPDDR4X را نیز اضافه کنید تا با یک پکیج قدرتمند روبه‌رو شوید.

ایکس زد وان به 64 گیگابایت حافظه داخلی مجهز شده که در حدود 50 گیگابایت آن در دسترس است. البته از طریق کارت حافظه نیز می‌توانید تا 256 گیگابایت دیگر به آن بیفزایید.

حال بیایید از مسائل تئوری فاصله بگیریم و ببینیم ایکس زد وان در عمل چند مرده حلاج است. برای این منظور پرچمدار جدید سونی را وارد آزمایشگاه خودمان کردیم.

در مرحله نخست از بنچمارک AnTuTu بهره گرفتیم تا عملکرد دستگاه سنجیده شود و یک امتیاز کلی به آن تعلق گیرد.

سپس از گیک‌بنچ استفاده کردیم تا هسته‌های پردازنده در دو حالت تکی و چند هسته‌ای مورد ارزیابی قرار گیرند.

در نهایت نیز CFBench را تست کردیم که حاصل کار را در زیر شاهد هستید.

هنگام کار با گوشی همه چیز خیلی خوب و سریع انجام می‌گیرد و خبری از لگ و تاخیر نیست. اگر به معنای واقعی کلمه یک گیمر هستید، ایکس زد وان می‌تواند تا حد زیادی شما را راضی نگه دارد. گرما تقریبا کنترل شده و بازی‌های گرافیکی و سنگین نیز به خوبی اجرا می‌شوند اما نمایشگر سایز چندان مناسبی ندارد! حداقل در مقایسه با سایر پرچمداران جذابیت خاصی در آن دیده نمی‌شود.


دوربین

با معرفی گلکسی نوت 8، سامسونگ نیز رسما به دنیای دوربین‌های دوگانه وارد شد و تقریبا هیچ‌ پرچم‌داری نیست که در سال 2017 بدون این ویژگی معرفی شده باشد. اما سونی باز هم از آهوی عزیز پیاده نشده و پرچم‌دار جدیدش را با یک لنز راهی بازار کرده است.

سنسور CMOS به‌کار رفته در این گوشی با نام IMX400  شناخته می‌شود و مجهز به یک حافظه DRAM است که به نوعی در نقش یک بافر ظاهر شده و علاوه بر افزایش سرعت خواندن اطلاعات، موجب می‌شود تا بتوانید تصاویر خارق‌العاده 960 فریمی بگیرید!

اکسپریا ایکس زد وان به یک دوربین 19 مگاپیکسلی 25 میلی‌متری مجهز بوده که گشادگی دیافراگم آن F/2.0‌ است. سایز هر پیکسل آن نیز 1.2 میکرومتر خواهد بود تا با یک مجموعه نسبتا خوب طرف باشیم. سونی همچنان وجود لرزش‌گیر دیجیتالی تصویر را به نمونه اپتیکال آن ترجیح می‌دهد و در نتیجه پرچم‌دار جدیدش نیز فاقد این ویژگی است. از دیگر قابلیت‌های این دوربین می‌توان به سیستم فوکوس خودکار لیزری و تک فلاش LED اشاره کرد.

اپلیکیشن دوربین گوشی چیز خاص، پیچیده‌ و یا حتی جدیدی ندارد و خیلی ساده طراحی شده است. در سمت راست آن کلید شاتر، تنظیمات و تصاویر گرفته شده را می‌بینید و در سمت چپ بخش‌هایی برای استفاده از دوربین در حالت دستی، فیلم‌برداری و قسمتی برای ورود به قابلیت‌های نرم افزاری سونی دیده می‌شود.

اگر به تنظیمات دوربین وارد شوید، قابلیت جدید و یا خاصی را نخواهید دید. شما برای بهره گرفتن از حداکثر رزولوشن دوربین می‌بایست تصاویر خود را با نسبت 4 به 3 ثبت کنید و در صورت استفاده از نسبت معمول 16 به 9 تصاویر شما 17 مگاپیکسلی خواهند بود.

به صورت کلی تصاویر گرفته شده با اکسپریا ایکس زد وان کیفیت قابل قبولی دارند. رنگ‌های ثبت شده نزدیک به واقعیت هستند و جزئیات موجود در تصویر کامل به نظر می‌رسند و از این بابت مشکلی نخواهید داشت. البته سرعت فوکوس و به طور کلی سرعت ثبت تصاویر با توجه به تعریف و تمجید‌هایی که از آن شده بود، خیلی بالا نیست و در مقایسه با رقبا و به‌خصوص سری کهکشانی سامسونگ در رده پایین‌تری قرار می‌گیرد؛ خصوصا اگر بخواهید به صورت ماکرو عکاسی کنید!

در تصویر زیر ما دو پرچم‌دار سامسونگ و سونی را در یک مکان مشخص قرار دادیم و فوکوس را بر روی حرف M کیبورد اعمال کردیم که حاصل کار را در زیر شاهد هستید:

همان‌طور که دیدید اکسپریا ایکس زد وان توانایی بالایی در ثبت تصاویر ماکرو ندارد و خیلی خوب نمی‌تواند بر روی سوژه‌های نزدیک فوکوس را اعمال کند!

در ادامه شاهد نمونه تصاویر گرفته شده با این گوشی در حالت‌های مختلف هستید:

یکی از قابلیت‌هایی که سونی هنگام معرفی این گوشی مانور زیادی بر روی آن داد، اسکن سه‌بعدی توسط ایکس زد وان است. این ویژگی در بخش دوربین گوشی در دسترس نیست و به‌صورت یک اپلیکیشن مجزا با نام 3D Creator در منوی برنامه‌ها دیده می‌شود. با این قابلیت می‌توانید هر چیزی را به صورت سه‌بعدی اسکن کنید. بیشترین کارایی آن اسکن سه‌بعدی چهره است. پیش از شروع کار، یک بخش آموزشی در نظر گرفته شده تا بتوانید با روند پر پیچ و خم عکاسی آشنا شوید.

برای ثبت یک اسکن سه‌بعدی، رسما می‌بایست هفت خان رستم را طی کنید؛ به‌عنوان مثال برای اسکن سه‌بعدی چهره باید عینک‌تان را بردارید، نور محیط را افزایش دهید و در نزدیکی پنجره هم نباشید؛ طی کردن پروسه اسکن نیز به کمی زمان نیاز است و نتیجه شاید آن‌طور که فکرش را می‌کنید، نباشد. در واقع با دقت خیلی زیاد می‌توانید یک اسکن قابل قبول را داشته باشید. به شخصه انتظار خیلی بیشتری از این قابلیت داشتم گرچه در ابتدای راه است.

اکسپریا ایکس زد وان سونی می‌تواند به صورت 2160p و با نرخ 30 فریم بر ثانیه فیلم ‌برداری کند. به لطف سنسور جدید و حافظه DRAM می‌توانید ویدئوهای 720p با نرخ 960 فریم بر ثانیه نیز ثبت کنید که در نوع خود فوق‌العاده‌ است. ثبت ویدئو اسلوموشن هم دقیقا شبیه به چیزی است که در ایکس زد پریمیوم دیده بودیم و شما هنوز هم نمی‌توانید یک اسلوموشن خوب بگیرید چرا که فرصت بسیار کوتاهی برای این کار دارید و تقریبا ثبت لحظات خاص با آن سخت است.

اما به صورت کلی فیلم‌های ثبت شده با این گوشی کیفیت قابل قبولی را دارند، گرچه عدم استفاده از لرزش‌گیر اپتیکال در اینجا هم تاثیر خودش را گذاشته و در مقام مقایسه نمی‌توان امید زیادی به این گوشی در برابر رقبا داشت.

ایکس زد وان داری یک دوربین سلفی 13 مگاپیکسلی با F/2.0 بوده که به لرزش‌گیر دیجیتالی مجهز است و همچنین می‌تواند ویدئوهای فول‌ اچ‌دی ثبت کند. کیفیت سلفی‌هایی که با این گوشی گرفتیم در حد مطلوبی بود؛ گرچه ویژگی‌های خاص و پر زرق و برقی برای این دوربین در نظر گرفته نشده اما رنگ‌ها در تصاویر گرفته شده طبیعی بوده و جزئیات به خوبی به ثبت می‌رسد.


رابط کاربری

شاید بتوان اکسپریا ایکس زد وان را نخستین گوشی دنیا دانست که با اندروید 8 اوریو راهی بازار می‌شود. رابط کاربری سونی دقیقا همان چیزی است که پیش‌تر از این کمپانی دیده بودیم و حتی نسخه جدید اندروید نیز موجب نشده تا سونی دستی به سر و روی رابطش بکشد و یا بخواهد طراحی آیکون‌ها را تغییر دهد.

به صورت کلی رابط کاربری محصولات سونی شباهت بسیار زیادی به اندروید خام دارد و نسبت به آن تغییر چندانی را نخواهید دید. حتی بخش‌هایی همچون منوی نوتیفیکیشن شبیه به اندروید خام است. با این حال همین امر موجب شده تا شاهد لگ و یا کندی هنگام کار با گوشی نباشیم و یک رابط شیک، ساده و سبک را ببینیم. شما علاوه بر صفحه هوم، می‌توانید اپلیکیشن‌ها را در اپ‌دراور نیز در اختیار داشته باشید.

این رابط هوشمند نیز است. مثلا با فعال کردن ویژگی Smart Cleaner دستگاه به نوعی رفتار اپلیکیشن‌ها و نوع برخورد شما با آن‌ها را زیر نظر می‌گیرد و با حذف کش آن‌ها، کمک زیادی به روان بودن دستگاه و همچنین کاهش حافظه می‌کند.


اسپیکر

سونی از معدود کمپانی‌های بازار است که از اسپیکر استریو برای محصولاتش استفاده می‌کند. همانطور که گفتیم، محل قرار گیری اسپیکرها بسیار مناسب است و جلوی دست و بال‌تان را نخواهد گرفت. کیفیت صدای آن‌ها عالی است اما آن‌طور که باید و شاید صدای بلندی را روانه گوش شما نمی‌کند.

خوشبختانه سونی به همراه این گوشی یک هدفون خیلی خوب از نوع تو گوشی را ارایه می‌کند. هدفون به راحتی در گوش شما جا می‌گیرد و صداهای اطراف را تا حد زیادی حذف می‌کند. بیس آن نیز عالی بوده و بلندی صدای کم اسپیکرها را هم جبران می‌کند. ناگفته نماند که سیم هدفون خیلی نازک است و علاقه بسیار زیادی هم به گره خوردن دارد. به طور کلی هم خود هدفون و هم خروجی صدای ایکس زد وان عالی هستند و کاملا شما را راضی خواهند کرد.


قابلیت‌های ویژه

همچون اکثر محصولات بالارده سونی، اکسپریا ایکس زد وان نیز توانسته گواهینامه IP68 را کسب کند و این یعنی می‌توانید گوشی را به مدت 30 دقیقه در عمق یک و نیم متری آب قرار دهید.

پرچمدار جدید سونی به سنسور اثر انگشت نیز مجهز شده که بر روی دکمه پاور و در لبه سمت راست دیده می‌شود. دقت سنسور بالاست و تقریبا بجز در مواردی که دست شما خیس باشد به خوبی عمل کرده و جای هیچ حرف و حدیثی باقی نمی‌گذارد. محل قرارگیری سنسور نیز بسیار مناسب است؛ البته چپ دست‌ها شاید کمی با آن مشکل داشته باشند. ناگفته نماند که این سنسور همیشه فعال نیست و برای استفاده از آن می‌بایست حتما یک‌بار کلید پاور را بفشارید.

از دیگر قابلیت‌های این گوشی می‌توان به GPS ،NFC، بلوتوث نسخه 5 و USB C اشاره داشت. سونی، اکسپریا ایکس زد وان را در چهار رنگ متفاوت راهی بازار می‌کند.


باتری

با توجه به افزایش ابعاد گوشی نسبت به گذشته،‌ انتظار داشتیم تا شاهد یک باتری حجیم‌تر باشیم اما زهی خیال باطل! ایکس زد وان به یک باتری 2700 میلی‌آمپر ساعتی مجهز بوده که نسبت به ایکس زد اس 200 میلی‌آمپر کمتر است. با این وجود سونی می‌گوید که بهینه سازی‌های صورت گرفته به‌صورت نرم افزاری موجب افزایش شارژدهی باتری پرچم‌دارش می‌شود.

در یک استفاده معمولی می‌توانید تا یک روز را با این گوشی سپری کنید. البته گوشی به قابلیتی با نام Samrt Stamina مجهز بوده که عملکرد دستگاه را زیر نظر می‌گیرد و میزان باتری و مدت زمان شارژدهی آن را ارزیابی کرده و متناسب با آن، اقدام به فعال کردن حالت Stamina می‌کند تا شارژدهی بیشتری را شاهد باشیم.

اکسپریا ایکس زد وان سونی از فناوری Quick Charge 3 کوالکام نیز پشتیبانی کرده و می‌توانید در مدت زمان 30 دقیقه در حدود 60 درصد باتری را شارژ کنید و برای فول شارژ کردن آن می‌بایست در حدود 100 دقیقه منتظر بمانید. روش شارژ شدن گوشی نیز به صورت هوشمند بوده و تا 90 درصد با سرعت بالا ادامه پیدا می‌کند و از آن پس برای افزایش عمر باتری روند شارژ کندتر خواهد شد.


کلام آخر در بررسی اکسپریا ایکس زد وان سونی

به‌صورت کلی پرچمدار جدید سونی یک محصول انقلابی نیست و به جرات می‌توان آن را یک به‌روزرسانی قابل قبول برای این سری دانست. در بخش‌های همچون طراحی و نمایشگر، سونی نیاز به تغییرات جدی‌تری دارد و مسلما با توجه به رقبای قدرتمندی همچون ال‌جی V30، گلکسی S8 و حتی اچ‌تی‌سی U11، بازار واکنش شگفت انگیزی به اکسپریا ایکس زد وان نشان نخواهد داد. آن‌هم در جایی که از لحاظ قیمت تقریبا پا به پای رقبا پیش می‌رود و چیزی از آن‌ها کم ندارد. این محصول با قیمتی در حدود دو میلیون و 500 هزار تومان وارد بازار ایران خواهد شد.

14 در مورد “بررسی اکسپریا ایکس زد وان سونی: بطن تازه در ظاهر ساده!”

  1. سلام میشه راجب گوشی موبایل ایسوس Zenfone 4 Max Pro ZC554KL هم توضیح بدین یا اگر کسی اطلاعات داره بگه ارزش خرید داره ؟

    1. مجتبی مسکینی

      سلام
      در صورتی که گوشی رو برای بررسی در اختیار ما قرار بدن حتما این کار رو می‌کنیم اما فعلا که خبری نیست…

  2. دیگه خیلی مسخره بود که بگی xz1 که واقعا تو دوربین فوق العادس و من خودم اس 8 پسر عمومو باش مقایسه کردم رو حرف M نتونست فوکوس کنه! یعنی شاهکار مسخرس این موضوع… XZ1 نتونه رو ی سوژه فوکوس کنه و پشتشو فوکوس کنه
    الان وای 360 هواوی هم اینکارو میکنه!
    بنظرم حقش ادا نشد تو این بررسی..نمیگم این گوشی خیلی خوبه ولی این بررسی جوری بود که بنظر بررسی کننده به این گوشی به دید یه گوشی حال به هم زن نگاه میکرد…
    تو جملات کاملا مشخص بود

    1. مجتبی مسکینی

      عزیز تمام مزایا و معایب این گوشی با دلیل ذکر شده و چیزی برای پنهان کردن نیست!
      در رابطه با فوکوس هم می‌تونید دقیقا در همون شرایط خودتون تست کنید و نتیجه رو ببینید! خوشخبتانه الان گوشی‌ها برای تست در نمایندگی‌ها به راحتی در اختیار یوزر قرار می‌گیره و می‌شه همه چیز رو تست کرد

    2. من با این گوشی کار نکردم ولی گوشی های قبلی سونی هم با فوکوس روی سوژه های نزدیک همیشه مشکل داشتن یکی این مورد یکی هم اینکه رو به نور نمیشه عکس گرفت الان گوشی سونی رو بگیری رو به افتاب یا رو به یه چراغی لوستری چیزی می بینی که هیچی معلوم نمیشه ولی بقیه گوشیا اینجوری نیستن هواوی هم بعضیاش این مورد رو داره ولی سونی همشون اینجوری بودن برو تست کن اول بعد حرف بزن ربطی به گوشی پرچمدار و میان رده و اینا نداره خب نمیتونه فوکوس کنه زور که نیس عجبا

  3. بررسی بسیار آماتوری بود. مشخص بود بررسی کننده شناخت خوبی از گوشی نداره. یجا میاد میگه پیکسل های گوشیو میدیدیم درحالی که تراکم پیکسل بالای 320ppiبا چشم قابل دیدن نیست، یا میاد جای دیگه میگه کیفیت صفحه عالیه و یجا دیگه میگهfhdضعفه. خب اگه fhdضعفه پس چرا کیفیت صفحه نمایش گوشی فوق العادست؟واقعا آماتور بود بررسی

    1. مجتبی مسکینی

      در اکثر بررسی‌های موجود به قابل رویت بودن پیکسل‌ها با کمی دقت در جاهایی که نمایشگر سفید هست (به‌خصوص در وب‌گردی) اشاره شده می‌تونید خودتون سر فرصت نسخه‌های دمو موجود در فروشگاه‌ها رو ببینید و تست کنید
      کیفیت تصویر فاکتورهای زیادی رو شامل می‌شه و فقط به تعداد پیکسل‌ها مربوط نیست!! غلظت رنگ‌ها، کنتراست، میزان نور، میزان رفلکس و… جمع می‌شن و یه نمایشگر خوب رو تشکیل می‌دن اینکه پیکسل‌ها در برخی مواقع مشخص هستن دلیلی نمیشه که نمایشگر رنگ‌ها رو بد نشون بده یا زاویه دید خیلی بدی داشته باشه! بنابراین کیفیت صفحه خوبه و مشکلی نداره!!
      در بررسی همیشه به رنج دستگاه باید دقت کنید! وقتی یه گوشی میان‌رده هست و نمایشگرش FHD باشه این موضوع نه‌تنها ضعف نیست بلکه یه نقطه قوت هم هست وقتی هم که پرچمداره و با قیمتی در حدود 2 میلیون و نیم به‌فروش می‌رسه در حالی‌که رقبای اون و در همین رنج (حتی پایین‌تر) همگی رزولوشن بیشتری دارن، FHD یه ضعف به‌حساب میاد
      شاد باشید

      1. عجب
        مرد حسابی
        الا گوشی ها جدید سامسونگ 2k هست ولی به صورت پیش فرض روی full HD قرار گرفته …
        چون خود سامسونگ هم میدونه رزولوشن بالاتر جز مصرف بیشتر باتری سودی به حال نمیبره
        به سونی میرسه این خوب نیست

        1. مجتبی مسکینی

          می‌تونید خودتون به نمایندگی‌‌های سونی در بازار مراجعه کنید و این موضوع رو تست کنید
          در صورت تماشای نمایشگر از فاصله نزدیک در بخش‌های سفید و به خصوص هنگام وب‌گردی به راحتی می‌شه پیکسل‌ها رو دید که از نظر تیم ما برای محصولی که پرچمدار هست و چنین قیمتی رو داره یه ضعف به‌حساب می‌آید همونطوری که اکثر وب‌سایت‌های معتبر دنیا هم بهش اشاره کردن

        2. شما طرفدارای سونی عالی هستین یعنی عالی هااااا
          داداش تا چهار روز پیش ایکس زد پریمیوم و زد فایو پریمیوم نمایشگر فور کی داشت همه به به و چه چه میکردن میگفتن این خداس ۸۰۰ پیکسل تو هر اینچ عجب چیز خفنی و… الان میای میگی رزولوشن بالاتر مصرف بیشتر داره و برا سامسونگ بده برا سونی فول اچ دی خوبه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
          خدایا رحم کن
          #سونی_بی_بخار

    2. سمیه انتظاری

      https://www.phonearena.com/news/Best-smartphone-cameras-compared-iPhone-8-Plus-vs-Galaxy-Note-8-LG-G6-Xperia-XZ1_id98440/page/2
      Xperia-XZ1 دوربینش 9/5؟؟؟؟؟؟ خدایا خداوندا … بی خیال شین خواهشا … هههههههههه از آزمایشات لینک بالا هر آدم عاقلی اعتراف میکنه که اصلا در حد حتی G6 هم نیست دوربینش .. چجوری بهش شما 9/5 دادین؟؟؟ اگه نمرش اینه پس Note 8 نمرش 14 از 10 میشه!!!!!!!!!!!!!!!!
      تازه همین لینک رو ببینید متوجه میشید که iPhone-8-Plus (( مثل لیونل مسی که لابی میکرد با فیفای سپ بلاتر و همش بهترین میشد)) فقط با لابی از طرف DxOMark دارای بهترین دوربین انتخاب میشه!!!!!!!!!!!!!!!!!! وگرنه عکساش عین املت جا نیفتاده می مونه …
      البته نویسنده های آی تی رسان معمولا که به این راحتیا کم نمیارن در مواجهه با کامنتای کاربران …

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید
TCH