با تمام ویژگی‌های اندروید N آشنا شوید

android-n-developer-preview-640x332گوگل به‌تازگی و خیلی بی‌سر و صدا نسخه پیش‌نمایش اندروید N را عرضه کرده است. مطمئنا شماره نسخه این بروزرسانی ۷ خواهد بود و با کد نام N مشخص شده و برای اولین بار مانند همیشه برای دستگاه‌های نکسوس ارایه گشته و این در حالیست که اکثر محصولات بازار، هنوز اندروید ۶ مارشمالو را هم دریافت نکرده‌اند. از زمان انتشار اندروید M تاکنون، رشد چندانی در سهم این نسخه مشاهده نشده و این سهم بسیار ناچیز است. شاید این یکی از مواردیست که گوگل با زبان بی زبانی به کاربران القا می‌کند تا مزیت دستگاه‌های نکسوسی را بیان کند. دلیلش نیز این است که نسخه‌های جدید اندروید سریعا برای محصولات سری نکسوس منتشر می‌شوند و با این وجود می‌توان گفت گوگل به هدف خودش هم رسیده و همه بزرگترین مزیت موبایل‌ها و تبلت‌های نکسوسی را در ارائه نسخه‌های جدید اندروید می‌دانند.

اما چه شده که نسخه پیش‌نمایش توسعه دهندگان اندروید N این‌بار تا به این حد سریع منتشر شده؟! در واقع ۶ ماه پس از معرفی اندروید مارشمالو! ما معتقد هستیم که تست‌های اخیر و بازخوردهای آن نقش بزرگی را در این ارایه ایفا کرده‌اند و گوگل همیشه راه ارتباط را باز می‌گذارد بخصوص هنگامی که سخن از اضافه شدن امکانات جدید در میان باشد. اما آیا به غیر از ویژگی‌های جدیدی که در نسخه پیش‌نمایش اندروید N شاهد هستیم در نسخه‌های عمومی قابلیت‌های دیگری هم اضافه خواهد شد؟! خب، مشخصا ما هم امیدواریم که اینگونه باشد زیرا اگر شرایط بدین صورت پیش نرود، این نسخه در واقع ضعیف‌ترین  بروزرسانی کل تاریخ اندروید خواهد بود. اما چه ویژگی‌هایی در اندروید N جدید هستند و چه تفاوت‌هایی در این نسخه وجود دارد؟ در ادامه می‌خواهیم به پاسخ این سوال برسیم.

چند وظیفگی و چند پنجره‌ای

True-multiwindow-multitasking.jpgاگر شما صفحه نمایش کلی را باز کنید یا بر روی عنوان یک اپلیکیشن تپ نمایید و انگشت‌تان را نگه دارید، می‌توانید در این حالت آن صفحه از اپلیکیشن را با درگ کردن به بالا یا پایین صفحه نمایش به حالت چند پنجره‌ای ببرید. با فشردن و نگه داشتن دکمه نمای کلی، دستگاه اپلیکیشنی که در آن لحظه فعال است را خودبه‌خود به حالت چند پنجره‌ای می‌برد. سپس صفحه نمایش کلی باز شده و به کاربر اجازه داده می‌شود تا صفحه دیگری را در بخش دوم صفحه نمایش قرار داده و در این حالت می‌نوانید به صورت همزمان از دو اپلیکیشن در دستگاه اندرویدتان استفاده کنید.

در اندروید N، صفحه نمایش می‌تواند به دو بخش تقسیم شده و دو اپلیکیشن مجزا را همزمان در این دو قسمت اجرا کند. این قرار گیری می‌تواند کنار به کنار باشد یا یک اپلیکیشن بر روی دیگری قرار گرفته باشد. این بسته به حالت صفحه نمایش دارد که بخواهید به صورت عمودی آن را در دست بگیرید یا افقی. با درگ کردن خطی که مرز دو اپلیکیشن را نشان می‌دهد، کاربر این امکان را دارد تا فضای اختصاص داده شده به هر اپلیکیشن را مطابق میل خود بزرگ‌تر یا کوچکتر کند. در تلویزیون‌های اندرویدی یا پخش کننده‌های نکسوس که اندروید N را اجرا می‌کنند، اپلیکشن‌ها به صورت خودکار می‌توانند در حالت تصویر در تصویر قرار بگیرند و این عمل به اپلیکیشن‌ها اجازه می‌دهد تا در هر حالتی که هستید محتوا و اطلاعات کلی به شما نشان داده شود.

در دستگاه‌های بزرگ‌تر، مانند تبلت‌ها، سازندگان حالا می‌توانند حالت Freeform یا آزاد را فعال کنند. در این حالت کاربر می‌تواند اندازه هر صفحه از اپلیکیشن‌ها را به میزان دلخواه بزرگ و کوچک کند. اگر تولید کنندگان این قابلیت را فعال کنند، دستگاه شما علاوه بر حالت چند وظیفگی و چند پنجره‌ای که در بالا اشاره شد، حالت آزاد را هم ارایه خواهد داد.

اطلاع‌رسانی‌های جامع

Bundled-notifications.jpgبجای نمایش اطلاع‌رسانی‌ها بر حسب زمان وقوع آن‌ها، حالا اندروید N، نوتیفیکیشن‌های جامع را برای اپلیکیشن‌ها به صورت مشابه و با هم ارایه می‌دهد. به عنوان مثال مکالمات یک اپلیکیشن پیام‌رسانی. این اطلاع‌رسانی‌های گروه‌بندی شده را می‌توان با سوایپ دو انگشتی، گسترش داد و جزئیات بیشتری را از آن‌ها مشاهده کرد. همچنین برای این‌کار می‌توانید به‌جای سوایپ، بر روی دکمه گسترش نوتیفیکیشن، تپ نمایید. با این روش تا این لحظه، می‌توانید به صورت مستفیم ایمیل‌های خود را در نوتیفیکیشن‌ها بخوانید.

پاسخگویی مستفیم به اطلاع‌رسانی‌ها

Direct-reply-notifications.jpg

در بخش بهبود‌هایی که در نوتیفیکیشن‌ها در اندروید N اعمال گشته، حالا شما می‌توانید اطلاع‌رسانی پیامک جدیدی که دریافت کرده‌اید را به صورت مستقیم از نوار وضعیت، پاسخ بدهید. بدون اینکه نیاز به ترک بخش اطلاع‌رسانی‌ها باشد. همچنین شما در این قسمت می‌توانید پیش‌نمایشی از پیام مزبور یا ایمیل‌ها را مشاهده کنید. کافیست هر نوتیفیکیشن دلخواه را با دو انگشت سوایپ کنید تا بتوانید جزئیات بیشتری از آن ببینید.

اپ سوئیچر با دکمه نمای کلی

App-switch-with-the-overview-button.jpg

با اندروید N شما می‌توانید حتی بدون لمس صفحه نمایش دستگاه‌تان، بین اپلیکیشن‌های فعال جابجا شوید. اینکار فقط با یک تپ دوگانه سریع یا به اصطلاح دابل تپ بر روی دکمه نمای کلی، به سادگی قابل انجام است! این ویژگی به شما اجازه می‌دهد تا سریعا بتوانید به اپلیکیشن قبل برگردید. برای مثال دو اپلیکیشن اخیری که گشوده‌اید. این مورد را می‌توان یکی از کاربردی‌ترین امکانات جدید این نسخه از سیستم عامل اندروید برشمرد.

گزینه‌های بیشتر در تنظیمات سریع

More-Quick-Settings-options.jpgزمانی که نور اطلاع‌رسانی‌ها را پایین می‌آورید، حالا در اندروید N احتمالا یک ست کننده کوتاه و سریع را مشاهده می‌کنید یا می‌توانید آن‌ها را برای رفتن به حالت کامل، گسترش دهید. حالا تعداد زیادی کلید دوگانه اضافه شده که از جمله آن‌ها می‌توان فعال بودن چرخش صفحه، ساعت، باتری و میانبر‌های دیگر را نام برد. به تمام این قابلیت‌ها، امکان تغییر مکان و ویرایش گزینه‌ها مطابق سلیقه کاربر را هم اضافه کنید.

حالت شب بهبود یافته

The-Nightman-cometh.jpgاز آنجا که پیش از این و در عرضه نسخه عمومی اندروید مارشمالو شاهد ارایه این قابلیت بودیم، نمی‌توان گفت ویژگی یاد شده کاملا جدید است، اما حالت شب در اندروید N حالا نقش مهمی را ایفا می‌کند چرا که تیره‌تر شده و پس زمینه گرم‌تری را نشان می‌دهد. بنابراین در هنگام شب و مکان‌های تاریک، ازین پس با اندروید N مشکل برق زدن پس زمینه‌های روشن را نخواهید داشت.

ذخیره کننده داده‌ها

Data-saver.jpgمجددا چیزی که در نسخه‌های تغییر یافته تولید کنندگان دیگر دیده بودیم، یعنی قابلیت ذخیره داده‌ها در اندروید N هم اضافه شده که از هدر رفتن پهنای باند اینترنت شما توسط اپلیکیشن‌ها جلوگیری می‌کند. مثلا با استفاده از این حالت وقتی که بسته‌ اینترنتی یا طرح اینترنت‌تان در حال اتمام است می‌توانید مدت بیشتری را با آن به اینترنت متصل باشید. سیستم اندروید با این قابلیت، داده‌های پس زمینه‌ اپلیکیشن‌های مختلف را شناسایی می‌کند و تا آنجا که ممکن است سعی می‌کند تا انتقال داده‌ها کمتر‌ باشد و در این زمینه صرفه جویی قابل توجه را داشته باشیم. برخی از کارهایی که باعث این کاهش مصرف می‌شوند شامل محدود کردن نرخ پخش و استریم آنلاین، کاهش کیفیت تصاویر، به تعویق انداختن و موارد دیگر می‌شود. اگر شما می‌خواهید برخی اپلیکیشن‌هایتان مانند پیام‌رسان فیسبوک، همیشه بتواند متصل باشد، امکان انجام این عمل ممکن است. کافیست در منوی ذخیره ساز داده‌ها، اپلیکیشن‌هایی که نمی‌خواهید تحت تاثیر این قابلیت قرار بگیرد را انتخاب کنید.

مدیریت فایل بهبود یافته

Improved-file-browser.jpgدرحالیکه اپلیکیشن مدیریت فایل در بخش منوی فضای ذخیره سازی در دسترس است، حالا به شما اجازه می‌دهد تا عملیات‌های مرسوم بر روی فایل‌ها را مانند کپی کردن، به صورتی بسیار کارآمد و راحت انجام دهید.

درجه‌بندی (کلیبره کردن) صفحه نمایش

Display-calibration.jpgدقیقا همانند آنچه که باز هم پیش از این در نسخه‌های تغییر یافته اندروید توسط تولید کنندگان دیگر دیده بودیم، حالا قابلیت کالیبره کردن رنگ‌ها در صفحه نمایش به اندروید N اضافه شده است. اما به‌جای استفاده از تنظیمات قابل فهم‌تر مانند گرم، سرد، حالت فیلم، یا حالت تصویر، تنها به ترکیب میزان سه رنگ اصلی RGB بسنده کرده است.

بهبود پشتیبانی از جاوا نسخه ۸

Improved-Java-8-language-supportاما در بخش بهبود‌های داخلی که شما آن‌ها را نمی‌توانید ببینید، اندروید N پشتیبانی از پلتفرم و زبان جاوا نسخه ۸ را ارائه می‌کند که کد اساس و پایه و کامپایلر اندروید بر مبنای همین زبان بنا شده. البته برخی از ویژگی‌های جدید جاوا ۸ فقط بر روی دستگاه‌های اندروید N و نسخه‌های بعد در دسترس خواهد بود.

بزرگنمایی صفحه نمایش

Screen-Zoom.jpgاندروید N به کاربران اجازه می‌هد تا بتوانند اندازه صفحه نمایش را تنظیم کنند که اینکار با بزرگنمایی یا کاهش دادن المان‌های موجود بر روی صفحه انجام می‌شود. این قابلیت برای افراد کم بینا و کسانی که سخت می‌توانند صفحه نمایش را ببینید بسیار مناسب است و بخصوص در مورد دستگاه کوچک نکسوس ۴ می‌تواند واقعا کاربردی باشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
TCH